Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon S95 ja Panasonic LX5 pälvivad Dpreview hõbedase auraha. Nikon P7000 ei saa midagi

Dpreview veebilehel nägi täna ilmavalgust ülevaade, kus on teineteiselt mõõtu võtmas kolm kompaktkaamerat: Canon PowerShot S95 456.48€, Panasonic Lumix LX5 507.32€ ja Nikon Coolpix P7000. Selle trio näol on tegemist fotoentusiastidele või kompaktset fotomasinat vajavatele profifotograafidele suunatud digikompaktidega, mille hinnaklassiks on 7000-8000 krooni.

Visuaalselt eraldub neist kolmest Nikon P7000, mis on oma konkurentidest märksa suurem, nurgelisem ja optilise pildiotsijaga varustatud masin. Välimuse järgi hinnates tuleks seda silmitsi panna hoopis Canon G12 kaameraga. Eks Dpreview oleks ka selle Canoni ülevaatesse võtnud aga ilmselt ei saanud nad seda õigeks ajaks oma valdustesse. Nagu aga ülevaatest selgub, siis ei olegi P7000 võrdlemine Canoni G12 kaameraga vajalik – P7000 kaamera saab nimelt juba ka LX5 ja S95 kompaktidelt üpris pika toruga ära.

Pildikvaliteedilt olevat kõik kolm kaamerat suurepärased. Seda nii detailsuse kui ka digimüra taseme poolest. Põhilised ülevaates kirjeldatud erisused tulenevad seega kästilusmugavusest. Kõikide juhtimissüsteem on optimeeritud manuaalrežiimi kasutamiseks – siiski olevat Canon S95 ja Panasonic LX5 Nikoni P7000-st selles osas peajagu üle. Viimasele heidetakse ette eelkõige segast menüü- ja funktsioonivalikute süsteemi ning kaamera väga aeglast nupuvajutustele reageerimist.

Seega saavad Nii Panasonic LX5 kui ka Canon S95 Dpreview hõbedase auraha ning skoorivad vastavalt 73 ning 72 protsendiga. Nikon P7000 jääb kolmandaks, aurahast võib ta suu puhtaks pühkida kuid protsendipunkte saab 62.

Loe ülevaadet Panasonic Lumix LX5, Canon PowerShot S95 ning Nikon Coolpix P9000 kaameratest Dpreview veebilehelt.

(345)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot S95 10 megapikslit, tundlik CCD sensor, 3,8× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-105 mm), 3" PureColor II G LCD ekraan, optiline stabilisaator, DiG!C 4 protsessor, manuaalrežiim, RAW failivorming, HD video, HDMI väljund.
Panasonic Lumix DMC-LX5 must 10,1 megapikslit, 3,8× suumiga Leica DC Vario-Summicron (35mm ekvivalendina 24-90 mm) objektiiv, Venus Engine FHD protsessor, HD video ja HDMI väljund, 3-tolline LCD monitor.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga