Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple lisab uuele watchOS-ile kiirust

Apple-WatchOS-2

Ilmselt rõõmustasid kõik Apple Watch omanikud, kes jälgisid eile toimunud Apple’i traditsioonilise arendajate konverentsi avapauku. Nende jaoks kõige olulisemaks oli tõenäoliselt uudis, et uue watchOS operatsioonisüsteem muudab Apple Watchi rakenduste avamise kuni seitse korda kiiremaks st juba sellest sügisest peaks kella kasutamisel lõpuks ometi kaduma tüütud viivitused rakenduste avamisel. Sarnaselt telefoniga on ka kellale lisatud kontrollkeskus, kust saab käivitada või lõpetada olulisemaid funktsioone. Kontrollkeskust saab avada tõmmates näpuga üle kella ekraani alt üles.

Olulise täienduse saab kella alumine nö dokinupp, millele lisandub hädaabifunktsioon – hoides näppu pikemalt nupul avaneb aken, kust saab võtta otseühenduse hädaabitelefoniga (loodetavasti on pakutav telefoninumber kohandatav kohalike oludega) või näidata olulisemaid meditsiinilisi andmeid (nt allergiad, kasutatavad medikamendid jms). Kui siiani sai alumise nupuga vaid lisada kontakte ning neile helistada, siis operatsioonisüsteemi värskendusega lisandub nupule ka ligipääs oma lemmikrakendustele, mis muudavad kella kasutamise mugavamaks ja mitmekülgsemaks.

Uus watchOS muudab mugavamaks ka kella abil sõnumitele vastamise. Lisaks ohtratele eelsalvestatud versioonidele on täiustatud tekstisisestamist. Nii saab Scribble-tekstisisestusega näpuga tähti ükshaaval ekraanile kirjutades saata ka pikemaid sõnumeid. Muuhulgas tunneb Scribble ka hiina hieroglüüfe.

Sügisest saab olulise uuenduse ka Activity-rakendus, mille infot saab siis kuvada otse kella sihverplaadile. Lisaks võimaldab täiendatud Activity võistelda pereliikmete või sõpradega, saata neile innustavaid või õrritavaid sõnumeid. Kellal saavad olema spetsiaalsed sätted ka ratastoolis liikujatele.

Oluliselt täienevad ka kella sihverplaadid, millede vahetamine muudetakse märgatavalt mugavamaks ja intuitiivsemaks. Miki-hiirele lisaks tuleb ekraanile ka Minnie-hiir, ning täiesti uudne “Numerals” sihverplaat.

Tervise ja fitnessi poole pealt saab kindlasti populaarseks rakendus nimega Breathe, mis aitab kasutajal lõõgastuda läbi joogast tuttava süvahingamise (deep breathing).

Uus watchOS on kasutajatele kättesaadav alates sellest sügisest.

Allikas: Engadget

(736)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga