Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: peopesa suurune Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary ülilainurk-suumobjektiiv

Sigma Contemporary seeria keskendub peamiselt kahele asjale — pildikvaliteet ja kompaktne/kerge ehitus. Seda on nad taaskord ka saavutanud ning Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN on hetkeseisuga lausa maailma kõige kompaktsem ja kergem ülilainurk-suumobjektiiv, kui rääkida just poolkaader hübriidkaameratele disainitud objektiividest.

See peopesa suurune objektiiv on nüüd saadaval tervelt neljale erinevale kaamerabrändile, millest kõige viimane lisandus oli Canon RF-S bajonetile, tänu litsentsilepingu edukale sõlmimisele.

Ehk kui omad Sony, Panasonic, Fujifilm või Canon poolkaader hübriidkaamerat ning soovid avardada oma kaamera vaatevälja, siis see Sigma objektiiv võiks olla Sinu esimene valik.

Kui soovid teada miks, siis selle objektiivi põhiomaduste ja -funktsioonidega saad teha tutvused siinsamas postituses, kus selgitan lähemalt, miks Sigma 10-18mm f/2.8 on nii paganama hea. Tule keri allapoole ja tõtta tutvuma👇

Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary — mida see endast kujutab?

Sigma 10-18mm f/2.8 objektiivi peamine rõhk on pandud selle kompaktsusele, millest saad aru niipea, kui selle karbist välja võtad. Selle suurust annaks võrrelda nt. standardse 50mm fiksobjektiiviga, mis on tuntud kui “nifty fifty”.

Sellise kompaktsuse saavutamiseks on loomulikult Sigma pidanud tegema ka mõned kompromissid, millest peamine on lülitite olemasolu, või siis täpsemalt nende puudus. See ei mõjuta mitte mingil moel objektiivi kvaliteeti, kuid teeb teatud funktsioonide muutmise pisut ebamugavamaks (nt. manuaalfookusele lülitamine).

Samas, kuna kaameramenüüd on muutumas aina loogilisemaks, et vaid paari vajutuse abil ligi pääseda oma vajalikule funktsioonile, siis ilmselt ei ole lülitite kaotus nii suur “deal breaker”, kui mõne jaoks esialgu paista võib.

Muuhulgas on kompaktsuse nimel antud objektiivile välise suumiga disain. See tähendab, et suumirõngast keerates ulatub sisemine toru korpusest välja. Antud juhul toimub see vastupidi sellele, kuidas me üldjuhul harjunud oleme ehk objektiiv muutub pikemaks hoopis laiemaks suumides.

Disaini poolest on see üpris sarnane Contemporary seeriasse kuuluva Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN objektiiviga. Kusjuures, need kaks objektiivi sobivad imehästi komplektina kokku — 18-50mm katab kõik standardsed fookuskaugused ning 10-18mm aitab täita kõik lainurksed vajadused.

Juhul, kui ülilainurk-objektiivi Sul hetkel tarvis pole, siis standardsuumi läheb kindlalt igal ühel vaja, seega soovitan kindlasti ka 18-50mm mudeliga tutvuda, kui oled poolkaader hübriidkaamera omanik. Antud mudel oli ka esimene Sigma objektiiv, mis Canon RF-bajonetile jõudis.

Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN objektiivil on tegelikult üks disainikiiks võrreldes oma standardsuum vennaga. Nimelt, selle päikesevarjuk ei kinnitu objektiivi külge nagu enamus teistel torudel.

Selle asemel, et varjuk keerata objektiivi külge tuleb see hoopis külge lükata, mida Sigma kutsub “push-on” tüüpi varjukiks — seda oleksin ma võinud kasutusjuhendist lugeda enne, kui ma 15 minutit nuputasin, kuidas ühte päikesevarjukit objektiivi külge saada.

10-18mm tüüpi suumobjektiive eksisteerib tegelikult omajagu ning igal kaamerabrändil on tüüpiliselt oma versioon sellest objektiivist olemas.

Mis mulle just Sigma puhul meeldib on see, et sellel on läbiv f/2.8 ava ning nad on suutnud selle lisada kompaktsust ohverdamata. See on muljetavaldav, kuna teiste brändide analoogsed objektiivid on üldjuhul f/4 avaga ning samas pole need selle võrra väiksemad ega kergemad.

Valgusjõuline f/2.8 ava tuleb kindlasti käepärast, olgu Sa loomas fotosid või videoid, sest lainurksetel fookuskaugustel on palju keerulisem eraldada oma subjekti taustast. Parim näide sellest, kus seda vaja võiks minna on iseennast filmides ehk vlogides.

Samuti sobib antud objektiiv imehästi ka maastikufotograafiaks ja kinnisvara tutvustamiseks ning miks ka mitte niisama ringi lollitamiseks, sest ülilainurk-objektiivid on tõsiselt põnevad asjad, millega saavutad kaadreid, mida teiste objektiividega saavutada ei saa.

Ilmselt pole see mingi üllatus, aga 10-18mm f/2.8 DC DN on ka väga hea ehituskvaliteediga — tegu on ju siiski Jaapani toodanguga ning Sigma on sellist tüüpi tootja, kes toodab absoluutselt iga väiksemagi detaili omas tehases, et tagada parim kvaliteet kõikidele oma objektiividele.

Antud objektiiv on tolmu- ja pritsmekindla disainiga ning selle bajonett on loodud vastupidavast messingust, kuhu peale on muuhulgas lisatud ka tihend, et vältida tolmu ja niiskuse sattumist sensori ja sisemise optikani. Tänu sellele ei pea Sa jäädvustamist niipea lõpetama, kui ilmaolud kehvemaks kisuvad.

Ma mäletan veel, kui ma liikusin poolkaadrilt üle täiskaadrile ning paar nädalat hiljem teatas Sigma sellest uuest objektiivist. Sellise pisikese ja huvitava ülilainurk-suumobjektiivi olemasolu APS-C formaadil pani mu kindlalt kadetsema poolkaader hübriidkaamera omanike, kes said seda objektiivi nüüd nautima hakata.

Selliseid objektiive Sa lihtsalt ei näe täiskaader hübriidkaameratele, sest suurema sensori “ära majutamiseks” peab objektiivi optika olema palju suurem.

Kui tahaksid täiskaadrile sarnase fookuskauguse vahemikuga objektiivi, siis ole valmis välja käima kordades suuremat summat ning selle eest saama ka palju suurema ja raskema objektiivi.

Lõpetuseks

Sa näed juba pildi pealt ära, et tegu on äärmiselt väikse objektiiviga — see ongi selle võlu. Kui ostsid oma poolkaader hübriidkaamera mõttega, et hoida kaamerakomplekti võimalikult kompaktsena, siis Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN aitab Sul seda eesmärki kindlalt täita.

Ehk siis, kui vajad oma Sony, Panasonic, Fujifilm või Canon poolkaader hübriidkaamera ette ülilainurk-suumobjektiivi, siis see on kahtlemata üks parimatest objektiividest, mida hetkeseisuga soetada saad.

Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary on juba preagu saadaval kõigile neljale bajonetile Photopointi veebikaubamajas kui ka esinduskauplustes. Klikka allolevale lingile ja telli kohe veebikaubamajast ära või kontrolli esindustes olevat saadavust.

 

Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary — kohe saadaval Photopointis »

 


Kas teadsid, et iga Sigma objektiivi ostul saad sellele taotleda kuni 5-aastase tootjagarantii? Selleks tuleb Sul minna ″Sigma Imaging″ lehele ja objektiiv registreerida kahe kuu jooksul alates ostukuupäevast.

PS! Teeme vahetust — too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera/objektiivi ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Juhul, kui Sul peaks uue objektiivi ostuks hetkel rahalisi vahendeid puudu jääma, siis pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi. Nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Photopoint on Sigma fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(52)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary objektiiv Sonyle
  • 10–18 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiv f/2.8 ava
  • Kiire ja vaikne teravustamismootor
  • Ülimalt kompaktne ja kerge disain
  • Sony E bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
759€
Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary objektiiv Canon RF
  • 10–18 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiv f/2.8 ava
  • Kiire ja vaikne teravustamismootor
  • Ülimalt kompaktne ja kerge disain
  • Canon RF poolkaader hübriidkaameratele
759€
Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary objektiiv Fujifilmile
  • 10–18 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiv f/2.8 ava
  • Kiire ja vaikne teravustamismootor
  • Ülimalt kompaktne ja kerge disain
  • Fujifilm X seeria hübriidkaameratele
759€
Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary objektiiv L-bajonett
  • 10–18 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiv f/2.8 ava
  • Kiire ja vaikne teravustamismootor
  • Ülimalt kompaktne ja kerge disain
  • L-bajonetiga poolkaader hübriidkaameratele
759€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast