Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Lenovo, Fujitsu-Siemensi ning Delli netbookid

Photopointis on juba müügil nelja firma – Asuse, Aceri, MSI ning HP 80.32€ väiksemõõdulised sülearvutid ehk netbookid.

Maailmas populaarseimad on kahtlemata Taiwani arvutitootja Asuse masinad, kes pakub suurimat valikut ning on esimene, kes juba pea aasta tagasi oma Eee PC 4G 701-ga netbookibuumile alguse pani.

Kõik teised suuremad sülearvutite tootjad on nüüd ilusti Asusele sappa võtnud. Juba mainitud firmade kõrval on viimase kuu jooksul turule jõudnud netbookid, mille kaantel võib näha Fujitsu-Siemensi, Lenovo, ja Delli kaubamärke.
Järgnevalt neist kolmest uustulnukast veidi lähemalt.

Lenovo IdeaPad S10

Lenovo esitles oma netbooki nimega IdeaPad S10 neljandal augustil.  Välimuselt tuleb see tunnistada kolmest siinkäsitletud masinast kõige kenamaks. IdeaPad S10  ei oma neid iPhone 3G stiilis kumeraid üleminekuid ja ekraani kõrval ei ole laia ja tühja pinda. Lihtne ja konkreetne.

Vastupidiselt Delli ja Fujitsu-Siemensi 8,9″ LCD ekraanidele on Lenovo ekraani diagonaal 10,2″ (saadaval ka 9″ ekraaniga eksemplar). Nagu MSI Wind`il ning Asus Eee PC 1000H-l. Sellest tulenevalt on sellel ka suurem klaviatuur – Lenovo väitel vaid 15% standardsest sülearvuti klaviatuurist väiksem.

Kõik kolm siin käsitletavat netbooki töötavad Inteli uusima ja energiasäästliku Atom protsessori peal. IdeaPad S10 on turule tulemas kahe variandina – esimesel puhul on masinal 512 MB operatiiv- ja 80 GB püsimälu. Teise variandina on saadaval 1GB operatiiv- ja 160 GB muutmäluga versioon. Vähem mälumahtu pakkuva SSD ketta asemel on Lenovo otsustanud aeglasemate ja rohkem energiat tarbivate HDD ketaste kasuks.

S10 töötab Windows XP Home operatsioonisüsteemiga. Arvuti esiääres paistavad kaks kõlarit. Netbookil on Bluetooth, 802.11bg Wi-Fi, 10/100 LAN võrgukaart, 4 ühes mälukaardilugeja ning 35 mm ekspresskaardi ava. Aku on nii kolme kui ka kuue elemendiga. Kolmene energiajublakas peab Lenovo sõnul vastu kolm tundi.

Fujitsu-Siemens Amilo Mini

Fujitsu-Siemens esitles oma “Amilo Mini” nime kandvat Netbooki 27. augustil, Berliinis toimunud IFA elektroonikamessil. Netbookidele tavapäraselt kaalub see masin 1 kg kandis, omab 8,9″ LCD ekraani ning Windows XP Home operatsioonisüsteemi.

Amilo Mini töötab netbookides standardiks saanud Inteli 1.6 Ghz Atom protsessoril. Arvuti on saadaval nii 60 kui ka 120 GB HDD püsimäluga ning operatiivmäluga 1 GB. Nelja elemendiga aku kestab firma sõnul üle LAN-i internetis surfates kuni 2,35 tundi. Detsembrikuus saab valmis ka kuue-elemendine aku.

Kui hiljuti Photopointi müügile tulnud HP 2133 Mini-Note`i sai iseloomustatud kui ainsat turulolevat Expresskaardi avaga netbooki, siis see hegemoonia on peagi muutumas. Ka Amilo Mini omab (nagu eelnevalt vaadeldud Lenovo S10) Expresskaardi auku. Viimasesse saab torgata arvuti funktsionaalsust avardavaid TV, mälu, andmeedastus- jne kaarte.

Expresskaarte on kahes mõõdus – ühed on suuremad ja võimsamad – 54 mm – ning teised on veidi kitsamad – 34 mm kaardid. Fujitsu-Siemensi ja Lenovo netbookidel on 34 mm kaardi ava, kuhu 54 mm variant ei mahu. HP-l on 54 mm Expresskaardi ava, kuhu saab sisestada ka 34 mm eksemplare.

Amilo Mini netbookil on 4 ühes mälukaardilugeja, 1,3 MP veebikaamera, sisseehitatud WiFi ning Bluetooth. Teistest omataolistest eristab seda võimalus vahetada kaasi. Video sellest artikli lõpus.
Arvuti peaks  Photopointi kauplustesse jõudma detsembri algul.

Dell Inspiron Mini 9

Dell Inspiron Mini 9 on neist kolmest kõige uuem ning sai esitletud alles eelmisel neljapäeval (04.09).

Kahest eelmisest netbookist eristab Delli üllitist püsimälu. Sellel on mehaanilise HDD kõvaketta asemel flash mälu (SSD ketas). Selle tõttu on püsimälu maht aga ka väiksem – 4 GB kuni 16 GB.

Protsessoriks on ikka seesama Intel Atom, operatiivmäluks tavapärased “kuni 1GB” DDR2. Ekraani diagonaal on 8,9 tolli ning selle kohal hakkab paiknema oma vabal valikul kas 0,3 või 1,3 MP veebikaamera – või siis ei hakka. Hinnalt reklaamitakse seda arvutit kui Asuse, Aceri ja Fujitsu-Siemensi samalaadsetest odavamat (miinimumnäitajatega eksemplari loomulikult). Aga olgem ausad – eks ta ole ikka koledam ka…

Korpuseaugud on Inspiron Mini 9-l igati tavalised – VGA, kõrvaklapid, mikrofon, SD-kaardi pesa (vaid SD, ei mingit 4 või 10 ühes!), 3 USB-d jne. Delli netbookil on ka kõlar – erinevalt Lenovo S10 stereosüsteemist on siin tegu monosüsteemiga.

Fujitsu-Siemens Amilo Mini vahetatavad kaaneaksessuaarid

(269)

Artiklis kirjeldatud tooted:
GoClever 3540 Baltics Lihtne ja mugav navigatsiooniseade igapäevaseks kasutuseks.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga