Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Termokruusi imepärased võluvõimed

Photopointist on võimalik tellida oma valitud pildiga fotomeeneid. Tellida saab nii puslesid kui ka kruuse. Viimaseid on valikus kaks: Tavaline valge kruus ning termokruus.

Termokruus ei ole kaugeltki mingi tavaline joogitass, kuigi see esmapilgul nii tunduda võib. Pealtnäha on tegemist täiesti igapäevase välimusega musta kruusiga. Piisab aga sellesse kuuma vee valamisest et see näilisus kaoks – Kruusi pealispind värvub aegamööda valgeks ning nähtavale ilmub siiani peidus olnud foto.

Termokruusi pealmine kiht on tundlik soojusele. Külmana on see täiesti musta värvi. Ei ole aga tarvis üldse väga kuuma tempeatuuri (isegi 40-50°C on piisav) selleks, et must värv kaduma hakkab. Valades kruusi kuuma kohvi või muud sellist, on väga huvitav jälgida, kuidas selle pind altpoolt üles valgeks muutuma hakkab.

[flv:/wp-content/uploads/2008/11/valgeks.flv 430 315]

Kuuma vee valamine külma termokruusi

[flv:/wp-content/uploads/2009/11/mustaks.flv 430 315]

Külma vee valamine kuuma termokruusi

Ka  kruusi kõrva peale on kantud seesama temperatuuritundlik kiht. Kõrv aga üles ei kuumene ning seetõttu reeglina ka värvi ei muuda. Kuigi tal on võime seda teha.

Kui kruus jahtub, muutub selle pealispind taas mustaks. Kui kuumale kruusile lasta kraanist külma vett, tekib huvitav visuaalne efekt, justkui nõrguks must tint kruusi küljest. Tegelikult on see kruusi pealispind, mis külma veejoaga kokkupuutes korraks värvi muudab ja seejärel kruusilt oma temperatuuri tagasi saades jälle valgeks muutub.

[flv:/wp-content/uploads/2008/10/termokruus.flv 450 310]

Termokruusi puhul ei pea kartma, et see oma imelise võluvõime aja jooksul kaotab. See teenib teid truult aastaid. Termokruusi eluea pikendamiseks ei ole seda aga nõudepesumasinas soovitatav pesta.

Termokruusi jaoks pildi valimisel tuleb tähele panna seda, et mida tumedam see pilt on, seda vähem see mustal kruusil välja paistab. Mida heledam on pilt, seda enam see on musta tassi pealt näha.

Niiviisi saate üllatada oma sõpru, kinkides neile tassi, mis esialgu neis mingeid emotsioone ei ärata. Alles hiljem avastavad nad hämmeldusega, et teie kink oli midagi hoopis enamat ja lahedamat kui algul tundus.

Termokruusi on võimalik tellida Photopointi veebilehelt selleks spetsiaalselt loodud veebivormi kaudu. Sealtsamast on võimalik tellida ka oma valitud pildiga tavalisi kruuse ning A3 ja A4 formaadis puslet. Lisaks kruusidele ja puselede on valikus veel ka T-särgidfotokristallidmänguasjadhiirematidmagnetidvõtmehoidjadseinapildidkaardid ja kalendrid.

Fotomeenete tellimisvorm Photopointi veebilehel. Uuri niisama või telli kohe.

Termokruus vahetult pärast sündi. Veel kuumana.

(3024)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga