Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron Lens Utility Mobile – seadista valitud Tamron objektiive otse nutiseadmest

2021. aasta oktoobris tutvustas Tamron oma kasutajatele Tamron Lens Utility tarkvara, mis võimaldab seadistada valitud objektiivide funktsioone, et need sobiksid just kasutaja pildistamise või videojäädvustamise stiiliga. Esmalt vaid arvutis kasutatav tarkvara on nüüd jõudmas ka nutiseadmetele ja selle nimeks saab Tamron Lens Utility Mobile.

Kasutan ise igapäevaselt Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiivi ja olen korra ka selle funktsioone Tamron Lens Utility arvuti rakenduses muutnud, kuid olen ennast leidnud mitmel korral mõtlemast, et tahaks ehk just selleks pildistamiseks muuta näiteks funktsiooni nupu seadistust. Muidugi läheb see meelest ajaks kui jõuad tagasi arvuti taha ja võimalus selle muutmiseks avaneb. Täpselt sellepärast arendatigi välja uus rakendus, mis lubab objektiivi seadeid muuta kõikjal kus on sinuga kaasas ka nutiseade.

Tamron Lens Utility Mobile on alguses saadaval vaid Android operatsioonisüsteemiga nutitelefonidele ja tahvelarvutitele ning töötab esialgu 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 ja 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD objektiividega.

Objektiivi ühendamine nutiseadmega toimub eraldi müüdava USB-C kaabli abil. Sarnaselt arvutis kasutatava rakendusega saab läbi mobiilse rakenduse muuta objektiivi funktsiooninupu toimimist, seadistada fokuseerimisrõnga tundlikkust või anda fokuseerimisrõngale näiteks ava muutmise funktsioon. Viimast seadistust olen ka ise kasutanud, kuna Tamroni objektiividel puudub eraldiseisev avarõngas.

Lisaks tavapärastele seadistustele saab Tamron Lens Utility Mobile rakendusega objektiivi tööd juhtida ka pildistamise ajal. Esimene funktsioon kannab nime A-B Focus. Eriti kasulik on see olukorras kus kaamera on seadistatud statiivile ning filmides on vaja liigutada fookust kahe punkti vahel. Selle teostamiseks piisab nutiseadmes kahe erineva fookuspunkti salvestamisest ning filmimise alustamisel funktsiooni nupule vajutamisest. Sarnasel põhimõttel toimub ja Focus Preset funktsioon, mis lubab salvestada kindla fookuspunkti ja seda hilisemal salvestamisel uuesti kasutada.

Tamron Lens Utility Mobile rakendus peaks jõudma kasutajateni selle aasta jooksul, millest anname ka meie blogis koheselt teada. Lisaks võib oodata ka  uusi lisafunktsioone objektiivi seadistamiseks ja juhtimiseks.

 

Kogu Tamron objektiivide valik Photopointis ››

 

Allikas: Tamroni pressiteade

(179)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga