Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: vahetatavate külgpaneelidega mängurihiir Roccat Kiro

roccat-photopoint-516

Roccat Kiro on esmapilgul justkui täiesti tavaline hiir. Sümmeetrilise kujuga must korpus on pigem pisemat sorti ja valgustusegagi pole üle pingutatud, sest mitmevärviliselt hõõgub vaid logo hiire pealispinnal. Hiire kaabel pole rüütatud uhkesse nailonsukka vaid on kaetud tavalise kummist kattega, nuppe pole sellele ülemäära palju ja ka 50-eurose hinna poolest kuulub see kindlasti Roccati soodsamate hiirte hulka.

Ometi on Roccat Kiro mängurihiirel üks huvitav, ehk lausa geniaalne omadus, mida tavaliselt arvutihiirtel ei kohta. Nimelt saab Kiro küljest eemaldada nuppudega varustatud külgmised paneelid ja nende asemele asetada kaasas olevad teistsugused – ilma nuppudeta paneelid. Just selle omaduse pärast võib Kiro hiirt nimetada ka modulaarseks mängurihiireks. Vaatame lähemalt, kuidas see modulaarsus toimib ja milline hiir see Kiro igast otsast on.

 

roccat-photopoint-50s0

Nagu ka sissejuhatuses mainisin, on Kiro üks soodsamaid Roccati arvutihiiri. Kiro hiirest aste soodsam, lihtsam, ilma küljenuppudeta ja pisema korpusega on Roccat Lua. Viimasest erineb Kiro just nendesamade küljenuppudega varustatud külgpaneelide poolest ja samuti suurema korpuse poolest.

 

roccat-photopoint-502

Roccal Kiro olulisemad omadused:

  • 2000 dpi Pro-Optic R2 sensor – tarkvaraliselt on võimalik seadistada tundlikkus 4000 dpi tasemele
  • Roccat Swarm draiveri abil saab seadistada nuppude funktsioone, tundlikkuse tasemeid, valgustust, ühendada kiire nutitelefoni rakendusega jne. Päris keerulisi makrosid see hiir salvestada ei võimalda, küll aga saab nuppudele määrata lihtsamaid Shift-Ctr-Win-Alt + minginupp kombinatsioone
  • Roccati logo hiire peal on 16,8 miljoni värviga valgustusega. Selle logo valgustuse saab seadistada toimima sünkroonselt Alien FX sülearvutite valgustusega
  • 1000 Hz andmeedastuskiirus, 1 ms reageerimisaeg
  • Solid 2D Titan kerimisratas toimib peale vajutades nupuna
  • 32-bit ARM Turbo Core V2 protsessor
  • Laiendatav disain tänu modulaarsetele komponentidele
  • Laius: 6,7 cm, Kõrgus: 3,0 cm, Pikkus: 12 cm.
  • Kaal: 103 g

 

roccat-photopoint-503

Karbis on: kaks ilma nuppudeta külgpaneeli, Roccat kiro hiir (koos selle külge kinnitatud kahe nuppudega külgpaneeliga) ning kiirjuhendid.

 

roccat-photopoint-506

Roccat Kiro hiire kaks juhtnuppu ja pealmine osa on kaetud sametise pinnakattega. See tundub käe all pehme ja ei lähe Roccati sõnul ka pikemate mängusessioonide kestel või pingelisema töö ajal nii higiseks nagu tavaline plastik minna võib. Külgmiste paneelide pind on rohkem plastisema tundega. Selle plastiku pealispind on töödeldud teraliseks – nii püsib hiir kindlamini peos ja näeb ka ilusam välja. Roccat Lua hiire külgmised osad olid pisut karedama teralise pinnaviimistlusega – Kiro küljed on pisut libedamad.

 

roccat-photopoint-505

Roccat Kiro hiirel on kokku 8 nuppu. Neli külgedel, kaks põhiklahvi, rulliku alla vajutamine ja DPI nupp rulliku ees. Kõigi kaheksa nupu funktsiooni saab draiverist muuta endale sobivaks. Lisaks saab muuta ka rulliku keeramise funktsiooni. Nuppude alla saab panna näiteks mingi programmi avamise, meediamängija juhtnupu funktsionaalsuse jne

 

roccat-kiro-assign-photopoint

Päris makrode salvestamise võimalust sellel hiirel ei ole. Küll aga on nuppude funktsioonide valikute seas võimalus luua nn “kuumklahvi käsklusi”. Kui mõni programm kasutab klaviatuuri otseteed (näiteks Shift+Control+Alt+S (Photoshopis “Save for web and devices”  käsklus), siis saab Roccat Swarm draiveri abil sellise kiirklahvikäskluse mingi hiirenupu funktsiooniks lisada).

 

roccat-photopoint-514

Lihtsamal Roccat Lua hiirel pole üldse mitte mingit LED-valgustust. Roccat Kiro hiire logo on mitmevärviliselt LED-valgustatud. Valguse värvi, värvi vaheldumist ja valguse pulsseerimist saab Swarm draiverist seadistada nii nagu ise soovid.

 

roccat-photopoint-600

Nüüd jõuame Roccat Kiro hiire kõige huvitavama omaduse juurde – vahetatavad külgpaneelid. Kokku tuleb hiirega kaasa 4 külgpaneeli, mis kinnituvad hiire korpuse külge magnetite abil. Neid paneele saab omavahel kombineerida nii et näiteks ühel pool on kaks nuppu ja teisel pool ei ole. Paneelid erinevadki teineteisest vaid nuppude poolest – sama külje paneelide suurus, kuju ja pinnaviimistlus on identsed.

 

roccat-photopoint-604443

Külgpaneele iseloomustades on kõige olulisem välja tuua, kuivõrd perfektselt need magnetite abil hiire külge kinnituvad. Visuaalselt ei viita mitte midagi sellele, et külgpaneel oleks kuidagi lahtikäiv. Ka käe all, hiirt kord nõrgemalt ja siis jälle tugevamalt hoides, sellega mööda lauda ringi lastes ei logise ega liigu külgpaneelid hiire küljes mitte kuidagi. Selline logisemine oli häiriv näiteks Razeri tippklassi mängurihiire Ouroboros Elite juures. Roccati tootedisainerid on Kiro hiirega teinud väga head tööd.

 

roccat-photopoint-504

Hiire alumine pool on üsna tavaline – laiad teflonpinnad ja optilise sensori lääts… Külgede lähedal olevad pilud on jäetud selleks, et saaks külgpaneeli oma pesast lihtsamini lahti tõmmata.

 

roccat-photopoint-507

Selline ongi Roccat Kiro – pealtnäha lihtne, kuid nii tark- kui ka riistvaraliselt paindlikult seadistatav soodsama klassi mängurihiir. Tegime sellest hiirest mõni aeg tagasi ka lihtsa video, kus German selle toimimist ja välimust näitas:

 

 

roccat-photopoint-513

Roccat Kiro on lihtsamat sorti mängurihiir ja sobib sellisena mitte ainult arvutimänge mängiva teismelise lauale vaid ideaalselt ka näiteks kontorilauale igapäevase töö tegemiseks. Sellel hiirel on küll mängurihiirtele omane täpsus ja kiirus, pihus mugav korpus ning tavalisest rohkem juhtnuppe, mille funktsiooni saab draiveri abil muuta. Samas ei ole sellel neid spetsiaalseid omadusi, mida tavalisema töö juures nagunii vaja ei läheks ja mis hiire hinda kõrgele kergitavad. Selliseid omadusi nagu näiteks keerukate makrode loomise võimalus, väga uhke valgustus või eriti palju/erilisi juhtnuppe.

(337)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat hiir Kiro (ROC-11-320)
  • Modulaarne mõlemakäeline mängurihiir
  • 4000 fpi optiline sensor
  • Kiire protsessor andmetöötluseks
  • Suur sisemälu makrode ja seadistuste talletamiseks
  • Kvaliteetsed Omron lülitid

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast