Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pikslitest ja piltide mõõtmetest fotomeenete tellimisel

Oma fotoga tassi või puslet on Photopointi veebilehelt lihtne tellida. Soovitud foto tuleb üles laadida ning pärast kontaktandmete sisestamist ja kättesaamise koha täpsustamist ongi tellimus sooritatud.

Kui te olete leidnud meenetele sobiva foto interneti piiritutest avarustest, võib juhtuda, et te ei saa seda pilti pusle tegemiseks meie serverisse üles laadida. Kui nii juhtub, siis on see tingitud leitud pildi liig väikesest piksilte arvust. Sellest allpool lähemalt.

Fotomeenete tellijate hulgas leidub kindlasti ka inimesi, kes valdavad pikslite teemat ja sellega seonduvat suurepäraselt ning soovivad foto pilditöötlusprogrammis ise pusle jaoks õigesse mõõtu ja õige pikslite tihedusega lõigata. Või tahaksid näiteks kruusile oma suurepärast panoraampilti, logo või graafikat seada. Ka selleks leiab all kasulikku informatsiooni.

Puslele prinditava pildi minimaalne pikslite arv

A3 pusle minimaalseks pikslite arvuks on 2539 x 1713 pikslit. A4 pusle minimaalseks pikslite arvuks on 1677 x 1146 pikslit. Kruuside jaoks üles laetavail fotodel minimaalset pikslite arvu ei ole, sest neile saab foto printida ka väiksemalt kui kogu kruusi pind. Puslele peab foto printima nii, et see kataks kõik selle tükid täielikult.

Selleks, et teada saada, kas pusle jaoks üles laetaval fotol on piisavalt piksleid, on kaks võimalust. Esimene on katse-eksitus meetod. Proovige pilti üles laadida ja kui teile seepeale öeldakse, et pilt on liiga väike, siis ta seda ka on.

Kõige lihtsam viis enne foto laadimist selle vastavust pikslite määrale kontrollida on (Windows OS) järgmine: Otsige arvutis üles soovitud foto. Ilma seda avamata vajutage kursoriga sellel olles paremale hiireklahvile. Avanevast menüüst valige kõige alumine valik “Properties”.

Avaneb aken kus on kirjas info vastava pildi kohta. Kõige üleval vajutage tab`ile “Summary”. Seejärel all nupule “Advanced”. Aknasse kuvatavas listis on kõige esimeseks väärtuseks (Width) foto laius pikslites ning selle all foto kõrgus pikslites (Height). Kui need väärtused on samad või suuremad tellitava pusle pikslite määrast, on seda fotot võimalik puslele printida.

Kruusile prinditava pildi pikslite arv

Termokruusi ja valge kruusi jaoks üles laetaval pildil pikslite piirmäära ei ole. Kindlasti tuleb siin aga tähele panna, et kui kruusile prinditava foto kõrgus pikslites langeb juba alla 472 px, siis prinditakse foto kruusile väiksemalt kui kruusi maksimaalne vertikaalne printimisala (pildi pikkus kruusil saab olema lühem kui 8 cm).

Digitaalse fotoaparaadiga pildistatud fotode küljed on reeglina alati suuremad kui 472 px. Digikaameraga pildistatud fotode puhul, mis on väiksemaks lõikamata, ei ole seega karta, et foto tuleks kruusile lühem kui 8 cm. Veebist leitud fotod on aga tihtipeale palju väiksema kõrgusega kui 472 px.

Hullu ei ole sellest tegelikult midagi, kui foto on kruusil viimase maksimaalsest vertikaalsest printimisväljast väiksem. Vaatama peaks aga seda, et foto ei muutuks liig pisikeseks. Meeles tuleb pidada, et kruusile ei saa fotot printida sama suurtes mõõtmetes nagu see ekraanilt paistab. All on tabel fotode mõõtmetest pikslites ja nendele vastavate väljatrüki suuruste kohta. Alla 150 ppi muutub printimiskvaliteet juba liig halvaks.

Kruusile prinditava pildi mõõtmed

Inimesed, kes valdavad mingit fototöötlusprogrammi, saavad ka ise täpse foto  suuruse ja pikslite tiheduse määrata. Nii saab kruusile lõigata fotolt just sellise foto osa, mis meelepärane on.

Kruusi maksimaalne printimisväli on 23 x 8 cm. Selle ala täitmiseks sobivad ideaalselt näiteks panoraampildid. Kogu printimisala täitva pildi saab välja lõigata ka ühest tavalisest fotost. Pildi lahutusvõime (rahvakeeli resolutsioon) ei tohiks aga langeda alla 150 piksli tolli kohta. Minimaalne, kruusi kogu printimisala täitva foto suurus pikslites on seega 1358 x 472 px.

Panoraampilt külmal ja soojal termokruusil.

Kui olete ise pildi kruusile printimiseks õigetesse mõõtudesse seadnud, tuleks selle kohta kindlasti lisada märge kommentaarikasti. Nii teab laborant, et tema ei pea pildi juures enam midagi muutma ja võib selle otse printerisse suunata.

Kruusile prinditava pildi asukoht

Vaikimisi asetatakse kruusile prinditav pilt kõrva suhtes vasakule poole. Soovi korral võib eelvaate moodulis valida pildi asukohaks ka kruusi keskmise osa või kõrva suhtes parema poole.

Kui soovite pildi asukohta veelgi täpsustada, saate seda teha kommentaarikastis sealsamal kõrval.

Fotomeenete tellimisvorm Photopointi vebilehel.

(2935)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga