Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax esitleb oma kompaktkaamerate lipulaeva: MX-1

MX-1_image-valmis

Nutitelefonide võidukäik on asetanud kaameratootjate fookuse algtaseme seebikarpidelt võimekamate aparaatidele. Canon PowerShot S110 527.65€, Panasonic Lumix LX7 385.32€, Fujifilm FinePix X20, Sony DSC-RX100 619.15€ – need on kõik suurepärased kaamerad, mille pildikvaliteet on mobiilide pakutavast oluliselt parem, funktsionaalsus määratult suurem ja kasutamine mugavam. Üheks selliseks aparaadiks on ka täna esitletav kompaktkaamera Pentax MX-1.

Pentax MX-1 aparaadil on olemas kõik omadused, mida ühelt tõsisemale fotohuvilisele suunatud kompaktkaameralt oodata võiks. Tavalisest pisut suurem 1/1.7″ taustvalgustusega CMOS sensor, mõõdukas hulk megapiksleid (12 MP), valgusjõuline f/1.8-2.5 objektiiv, RAW faili salvestamine, PASM särirežiimid ning piisavalt kettaid ja nuppe kaamera seadete käsijuhtimiseks. Boonusena on MX-1 kaameral hea lahutusvõimega LCD-ekraan, mida saab Sony NEX-seeria ekraanide eeskujul vertikaalsihis nurga alla seada.

Retrosugemetega disaini on Pentax MX-1 saanud 1976. aastal esitletud peegelkaameralt Pentax MX. MX-1 tugevast kummist keskosa, messingist valmistatud üla- ja alaosa, metallist objektiivirõngas ja muudki detailid annavad sellele kaamerale tõsise oleku. Juba MX-1 kaal – 391 g koos akuga – näitab, et see on ikka üks tummine tükk küll.

Pentax MX-1 kaamera tuleb müügile kahes värvitoonis – üleni mustana ning hõbedase ala- ja ülaliistuga. Kaamera hind saab olema sarnane teiste tootjate tippklassi kompaktkaameratega – soovituslikuks jaehinnaks Eestis on Pentax nimetanud 499€.

Lae alla mõnusalt ülevaatlik inglisekeelne tehniliste andmete PDF

Vaata Dpreview “Käed-küljes” esmast ülevaadet

01-pentax-mx-1-digikaamera-13

02-pentax-mx-1-digikaamera-12 pentax-mx-1-digikaamera-14 pentax-mx-1-digikaamera-17 pentax-mx-1-digikaamera-11 pentax-mx-1-digikaamera-18 pentax-mx-1-digikaamera-15 pentax-mx-1-digikaamera-19 pentax-mx-1-digikaamera-10

 

Pressiteade. 7. jaanuar 2013

PENTAX MX-1

4× suumobjektiivi, 1/1.7-tollise CMOS sensori ja kallutatava LCD ekraaniga digitaalne kompaktkaamera

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. annab teada, et peagi jõuab müügile PENTAX MX-1 digitaalne kompaktkaamera, millel on 4× suumiga valgusjõuline objektiiv. Suur ava (f/1.8 – 2.5) võimaldab pildistada meeldivalt pehme taustaga portreesid ning saada teravaid, kvaliteetseid pilte ka hämaras.

Peamised omadused

 1. Valgusjõuline 4× suumobjektiiv

PENTAX MX-1 on varustatud valgusjõulise 4× suumobjektiiviga, mille lainurk 35mm kaamera ekvivalendina on 28mm ja ava f/1.8-2.5. Kvaliteetne optika võimaldab jäädvustada selgeid, teravaid pilte ka lahtise avaga, lubades kasutada pikemaid säriaegu näiteks hämaras pildistades. MX-1 abil saab pildistada lähivõtteid kuni 1 cm kaugusel asuvatest objektidest ning intelligentse suumi funktsioon laiendab suumi kuni 7,8× vähendamata seejuures pildikvaliteeti (maksimaalne fookuskaugus 35mm kaamera ekvivalendina umbes 218mm).

2. Tagantvalgustusega CMOS pildisensor – optimaalne pildikvaliteet kõrge tundlikkuse kasutamisel

MX-1 sisaldab äsja välja töötatud tagantvalgustusega CMOS pildisensorit, millel on 12 efektiivset megapikslit, maksimaalne tundlikkus ISO 12800 ning madal mürasus. MX-1 on varustatud ka tipptasemel pildiprotsessoriga. Uusima Super Resolution tehnoloogia abil tagab see eeskujuliku pilditöötluse, andes tulemuseks selged, puhta detailsusega kvaliteetsed pildid. Unikaalses öövõtterežiimis sünteesib kaamera mitmest samaaegselt pildistatud kaadrist ühe liitpildi, lubades fotograafil jäädvustada teravaid võtteid statiivita ka hämaras ja öösel.

3. Klassikalise filmikaamera disain

MX-1 pakub klassikalist, traditsionaalsetelt filmikaameratelt pärinevat maitsekat disaini, mille hulka kuuluvad tekstuurne kummeeritud käepide ja metallist detailid. Kere ülemine ja alumine paneel on valmistatud messingist, mis annavad aja jooksul kuludes kaamerale isikupärase väljanägemise.

 4. RAW failide ilmutamine kaameras, spetsiaalne särikompensatsiooni ketas ja RAW DNG failivorming

MX-1 korpusel on spetsiaalne särikompensatsiooni ketas, mis lubab vajadusel ilma menüü avamiseta kiiresti säritust muuta. Kaamera režiimiketta abil saab valida 10 erineva pildiprogrammi hulgast alates täielikust automaatrežiimist kuni manuaalse särirežiimini. See lihtsustab ja kiirendab sobiva režiimi leidmist ning jätab fotograafile rohkem loomingulist vabadust. Lisaks on MX-1 varustatud suure hulga peegelkaamerale omaste funktsioonidega, mis tagavad kaamera optimaalse kasutatavuse. Nende hulka kuuluvad ka arenenud kasutajaliides, kergesti ligipääsetavad juhtnupud ja keresisene RAW failide ilmutamine.

 5. Pildistabilisaator – teravad pildid

MX-1 funktsioonide hulka kuulub kahesüsteemne pildistabilisaator: PENTAXi poolt väljatöötatud sensori nihutamisel põhinev SR ja digitaalne SR. See hübriidne süsteem tagab teravad ja selged pildid ka nõudlikes pildistustingimustes, kus kaamera värisemine pildi tavaliselt rikkuda võib, näiteks pikkade fookuskauguste korral, hämaras pildistamisel jne.

6. Suur kallutatav LCD ekraan

MX-1 tagaosas on suur 3-tolline kõrge eraldusvõimega LCD ekraan, millel on umbes 920 000 pildipunkti. Kallutatav disain lubab fotograafil pöörata ekraani üles ja alla ning leida parima nähtavuse saamiseks sobivaim nurk. Ekraani selge ja terav pilt muudab lihtsaks ka tehtud piltide kontrollimise ja menüüde veatu seadistamise.

7. Full HD videosalvestus

MX-1 suudab salvestada H.264 vormingus Full HD videolõike (1920 × 1080 pikslit, 16:9 külgede suhe, kaadrisagedus 30). Videosalvestuse koheseks alustamiseks mis tahes pildistusrežiimist on kaamera ülaosas spetsiaalne videosalvestuse käivitamise nupp. Lisaks on kaameral ka loominguline videorežiim (sealhulgas kõrge kaadrisagedusega režiim* ja intervallvideo režiim*). Videopilti ja heli saab micro-HDMI (tüüp D) pesa kaudu edastada ka suurele ekraanile.

* Neis režiimides salvestab kaamera videot VGA mõõdus (640 × 480 pikslit).

8. Muud omadused

  1. Integreeritud korpusse peidetav automaatne välklamp
  2. Distantspäästiku sensorid esi- ja tagapaneelil
  3. Digitaalne lood kaamera täpseks horisontaalseks ja vertikaalseks loodimiseks
  4. 15 digitaalfiltrit piltidele loominguliste efektide lisamiseks
  5. Valik loomingulisi pilditöötlusfunktsioone
  6. Võimalus kasutada pildistamisel erinevaid külgede suhteid (4:3, 16:9. 3:2, 1:1)
  7. Kaasas SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTAX tarkvara RAW failide töötlemiseks (Ichikawa Soft Laboratory)
  8. Ühilduvus Eye-Fi Wi-Fi SD mälukaartidega

(612)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon PowerShot S110, must 12,1 megapiksliga CMOS sensor, 5× optiline suum (24-120 mm), optiline pildistabilisaator, RAW vorming, manuaalrežiimid, 3" puutetundlik LCD, Full HD video, HDMI
Panasonic Lumix DMC-LX7
  • 10,1-megapiksline MOS sensor
  • 3,8× suumiga Leica objektiiv (24 – 90 mm)
  • FullHD 1920 × 1080 50p videosalvestus
  • Sarivõte kuni 11 kaadrit/sek
  • 3-tolline LCD ekraan
Sony DSC-RX100
  • 20,2-megapiksline Exmor CMOS sensor
  • 3,6× Carl Zeiss suumobjektiiv (28 – 100 mm)
  • FullHD 1920 × 1080 50p videosalvestus
  • Sony OSS (OpticalSteadyShot™) stabilisaator
  • 3-tolline LCD ekraan
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga