Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 45. Wifi Analyzer

Suve lõpp tähendab Maarjamaal suuremat rahvastiku rännet – kolitakse ikkagi hariduskeskustele lähemale, jäetakse suvekodu ning siirdutakse tagasi linnakorterisse. Selle suure rändega kaasneb ka arvutite kaasavõtt, uute võrguühenduste loomine, kaasa arvatud juhtmeta võrgu loomine. Kuidas aga sellises olukorras, kus eeter on erinevaid juhtmevabu võrke täis, stabiilset ning kiiret ühendust saada? Selle jaoks on olemas üks vajalik programm – Wifi Analyzer.

Mida sellega teada saame?

Juhtmevaba ühenduse puhul on kõige suuremaks probleemiks eetri reostus. Kui ühes punktis on rohkem kui üks võrk, siis need hakkavad üksteist häirima. Juhtmevaba võrgu kiirus ning töökaugus langeb, äärmisel juhul võib levi täitsa ära kaduda. Selle vastu on WiFi disainitud kasutama erinevaid kanaleid samas sagedusalas. Euroopas müüdavad seadmed üldjuhul toetavad kõike 14. kanalit, andes natuke paindlikuma lähenemisvõimaluse. Nimelt, kui samas kohas olevad WLAN võrgud kasutavad erinevaid kanaleid, siis ei sega need teiste võrkude tööd nii suurel määral. Nüüd aga programmi juurde.

Vaikevaates kuvatakse ära kõik ümbruses olevad võrgud, mis ulatuvad sinu seadmeni. Samamoodi saab vaadata kanalite signaali tugevust ajalisel graafikul. Kui kuvada kindla SSID vaade, siis saab võrgu kohta väga kasulikku informatsiooni. Esiteks selle, millisel kanalil oleks kõige targem valitud võrku hoida. Programm võtab arvesse teiste võrkude signaali tugevuse ning mis kanalil need töötavad ning sellest lähtudes teeb soovituse.

Lisaks on võimalik kontrollida ka signaali hetketugevust. Leidsin selle valiku olevat väga mugava, kui kontrollisin kodus ühenduse tugevust. Kui leidsin mõne väga veidra leviaugu, siis teadsin, et ruuterit tasuks ümber paigutada teise kohta.

Kui seadmesse paigaldada ka Wifi Connecter Library, siis saab otse läbi programmi ühendada end WLAN võrku (eeldusel, et pole parooliga kaitstud või tead võrgu parooli).

Kokkuvõte

Erinevate graafikute ning numbrite taga peitub mugav abivahend kõigile, kel kodus juhtmevaba kohtvõrk ning soovivad selle kasutegurit tõsta. Samamoodi saab seda programmi hästi ära kasutada uue võrgu loomisel – leida üles kohad, kus signaal nõrk on, kuhu Access Point lisada, mis kanaleid kasutada, kus tegelikult ruuter olema peaks jpm.

Wifi Analyzer Google Play Store’s

(290)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga