Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 38. Carat

Kui tihti juhtub sinuga seda, et Android seadme aku peab liiga vähe vastu? Kui tihti juhtub seda, et sa ei tea mida teha olukorra parandamiseks? Mina olen ühest küljest leppinud olukorraga, kus ma pean telefoni pea iga õhtu laadima panema. Teisalt sooviks jällegi natuke parandada aku vastupidavust. Peale pikka otsimist leidsin ühe arendusjärgus oleva programmi, mille nimeks on Carat. Tarkvara arendatakse Berkley Ülikooli teadlaste (insenerid, arvutiteadlased jne, mitte pseudoteadlased kes uurivad sääskede armuhüüdu ning kirjutavad sellest tuletatud üldistusest kollases ajakirjanduses) poolt, ning vastused on seadmepõhised. Programm ise on saadaval nii Androidile kui iOS’ile.

Kuidas see kõik toimib?

Alustuseks peab ära mainima, et soovitusi ei saa momentaalselt. Programm peab töötama telefonis eelnevalt pea nädala ning soovituslik oleks korra päevas programm avada infovahetuseks arendajate serveriga. Andmed on 100% anonüümsed, seega privaatsuse pärast muretsema ei pea. Kui seadme kohta piisavalt andmeid on kogutud, siis hakkad saama ka soovitusi. Need jaotatakse kolme gruppi:

Actions ehk programmid, mis sinu seadmel võtavad tavapärasest rohkem energiat. Soovituslikud lahendused kuvatakse sealsamas. Kas programm taaskäivitada, sulgeda või uuendada. Samas kuvatakse ära ka oodatav aku vastupidavuse tõus.

Bugs ehk programmid, millel on suurem ressursitarve paljudel seadmetel, kaasa arvatud ka sinu omal. Nende taaskävitamine annab samamoodi akule vastupidavust natuke juurde.

Hogs ehk taustaprogrammid, millega seostatakse suuremat energiakulu paljudel seadmetel. Nende sulgemine võib aku vastupidavust pikendada, aga ei pruugi sinu seadmel seda teha.

Kelle jaoks?

Ühest küljest tuleb olla realistlik – osadel seadmetel ongi väikese mahutavusega aku, enamus seadmetel on suurimaks energia tarbijaks ekraan. Samas programmid on teine väga suur energiatarbijate grupp sinu seadmes ning neid me saame mõjutada rohkem. Mida kasutada, mida mitte, mida uuendada, mida kustutada. Sellest tulenevalt on programmist kasu meile kõigile. Seda loomulikult eeldusel, et sa soovid ühe laadimiskorraga päeva vastu pidada.

Lõpetuseks & hinnangud.

Analoogseid programme on Google Play Stores saadaval rohkem, kui seeni peale vihma. Enamuse programmide probleemiks on see, et need annavad väga üldistava info kasutajale. See, et üks programm naabri One X 608.98€aku tühjaks imeb, ei tähenda, et see sinu omaga niimoodi teeb. Carat on ikkagi seadmepõhine ning mõõdab iga programmi ressursitarvet seadmepõhiselt ning annab absoluutse vastuse sinule. Miinuseks, nagu ka eelnevalt sai mainitud, on sisseelamisperiood, mil alles hakkad soovitusi saama. Programmi sisseelamisperiood möödas, on lõppkokkuvõttes tegu hea abimehega sinu Android seadmes.

Carat Google Play Stores
Carat’i koduleht

(423)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HTC One X, valge Eriline sooritusvõime standardvarustuses
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga