'; Karbist välja: II generatsiooni Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art

Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: II generatsiooni Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art

Jaapani kvaliteetoptika tootja Sigma on müügile toonud II generatsiooni 24-70mm f/2.8 DG DN Art suumobjektiivi, millest esimene tuli müüki ligi 5 aastat tagasi.

Tänase päevani on see olnud täiskaader hübriidkaamerate kasutajate seas tohutult populaarne valik — eelkõige pildikvaliteedi ja taskukohase(ma) hinnasildi tõttu.

Siiski juba 2022. aastal müügile tulnud Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II tõstis standardsuumide lati kõrgemale kui eales varem, pakkudes standardsuumi põhiomadusi, kuid praktiliselt perfektse pildikvaliteediga ja välkkiire autofookusega. Seda kõike ka üpris kerges korpuses ehk kaaluga kõigest 695 grammi.

Kas Sigma on silma peal hoidnud oma konkurentidel ja uue põlvkonna puhul teinud tähtsad uuendused, et Sony objektiividega sammu pidada? Sellele küsimusele leiame vastuse selle postituse jooksul ning samuti jagan enda ekstreemselt põnevaid arvamusi uuest objektiivist.

Loomulikult on Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art II müügil Photopointi veebikaubamajas ja esinduskauplustes ning see on saadaval nii Sony E- kui ka Panasonic L-bajonetile. Ei viitsi artiklit lugeda? Tõtta otse tellima »

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art Mark II — kõik, mida peaksid teadma

Olin vanasti arvamusel, et 24-70mm objektiivid on igavad ja ausalt öeldes natuke mõttetud. Samas tuleb arvatavasti iga foto- ja videograafi teekonnal ette see hetk, kus standardsuumi ostmine on lihtsalt paratamatu.

Sa ei saa seda vältida, isegi kui Sa üritad, sest kõikide hädavajalike fookuskauguste omamine ühes objektiivis on lihtsalt nii mugav!

Ka minu fotokotti kuulub poolkaader hübriidkaamerale mõeldud 16-55mm f/2.8 objektiiv, mis pakub 35mm ekvivalendis 24-82mm vahemikku. Run-and-gun stiilis tööotste jaoks on see asendamatu toru, mis lubab mul hõlpsasti saavutada kõik vajalikud kaadrid, lainurgast kui telefoto-võteteni välja.

Iseenesest kõlab siis Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art juba päris hästi, aga mis eristab seda eelmisest põlvkonnast, millel on täpselt see sama fookuskauguste vahemik, et õigustada 160€ kõrgemat hinnasilti?

HLA (High-response Liner Actuator) teravustamismootor

Alustuseks, Sigma on välja vahetanud objektiivis peituva samm-mootori uuema lineaarse mootori vastu, mida kasutavad ka konkureerivad Sony ja Panasonic 24-70mm standardsuumid.

High-response Linear Actuator mootor suudab Sigma sõnul liikuda enam kui kolm korda kiiremini võrreldes vanema samm-mootoriga, mistõttu on märgatavat erinevust näha objektiivi teravustamiskiiruses. Selle väite panen kindlasti proovile põhjalikumas ülevaates, kuid ma ei kahtlustagi, et see 2019. aasta objektiivist on kiirem.

Samuti on lineaarne teravustamismootor iseloomult vaiksem, mis vähendab riski, et videosalvestuse ajal jääb “lindile” mõni teravustamispinin. Videograafidele jään ma teise generatsiooni mudelit soovitama puhtalt sel põhjusel.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art disain & ehitus

Välise disaini poolest on samuti näha korralikult muudatusi II põlvkonna mudelil, sest sarnaselt Sony 24-70mm f/2.8 GM II objektiivile, leidub ka sellelt integreeritud avarõnga.

See lüke on minu poolest väga teretulnud, sest analoogfotograafia harrastajana olen harjunud, et ava kruttimine käib objektiivi pealt ning minu meelest on see ka igati mugavam viis selle seadistamiseks.

Kaameral paiknevate rullikutega ei oleks Sul õrna aimugi, mis ava Sul antud hetkes on, kui Sa oma ekraani pealt seda ei vaataks. Avarõngaga on hoopis teised lood, sest Sul kujuneb lõpuks lihasmälu, mis ava on mis positsioonil. Mõne jaoks on see pisiasi, mõne jaoks aga hädavajalik omadus, et kaader korrektsete seadistustega õigel hetkel tabada.

Tasuks märkida, et avarõnga olemasolul on Sul võimalik kaameras vabastada üks rullik ning see seadistada mõne muu parameetri jaoks, nagu nt. särivõtte kompensatsiooni jaoks.

Objektiivi ehituse poolest on lisaks avarõngale lisatud ka 2 funktsiooninuppu, millele saad seadistada enda poolt valitud funktsiooni kaamera kaudu. Lisaks leiad objektiivi pealt AF/MF lüliti, avarõnga lukustus- ja klikkimislüliti ning suumirõnga lukustuslüliti.

Kogu see Sigma objektiiv kaalub 10% vähem ning on 7% lühem võrreldes oma eelkäijaga, mis tähendab, et see pole sugugi kaugel Sony ulmeliselt kergest 24-70mm f/2.8 GM II objektiivist. Sigma kaalub 735 grammi ja Sony kaalub 695 grammi. Panasonicust rääkimata, kelle 24-70mm f/2.8 objektiiv kaalub üldse 935 grammi.

Üks omadus veel, millest võiksid olla huvitatud on Sigma objektiivi lähim teravustamiskaugus — 17 cm.

Olgugi, et see erineb oma eelkäijast vaid ühe sentimeetri võrra, siis näen siiski põhjust selle mainimiseks, sest Sony objektiivist suudab see tervelt 4 sentimeetri jagu lähemale teravustada. Panasonicust jällegi rääkimata, sest nende objektiiv teravustab alates 37 cm kauguselt.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art – kuidas see käes tundub?

Arvestades, et tegu on “karbist välja” postitusega, siis peaks manima paar sõna ka sellest, kuidas Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art käes hoides mulle tundus ning mis muljeid see mulle üldiselt jättis.

Ausalt öeldes, kuna puutun igapäevases elus kokku väga paljude Sigma objektiividega, siis mingit special tunnet mul seda objektiivi käsitledes ei tekkinud. Ja see on pigem hea, sest see tähendab, et vaatamata selle kaalu ja suuruse langusest, ei ole konstruktsioonis tehtud kompromisse.

Sellelt objektiivilt võid oodata seda sama head Sigma kvaliteeti, millega me oleme “Art” seerias harjunud ning mida suuremas osas juba eeldame.

Suumi-, fookus- ja avarõngad keeravad kõik mõnusasti ja lülitid on soliidsed ning ohtu neid paigast seada on väga ebatõenäoline. Ühesõnaga, kõik on tip-top!

Lõpetuseks

Võttes nüüd kogu selle artikli sisu kokku, siis ütleksin, et Sigma on väga konkurentsivõimeline Sonyga (ja ilmselgelt Panasonicuga).

Kui juba esimese generatsiooni Sigma objektiiv oli rahva poolt kiidetud, siis usun, et tesie põlvkonna mudeliga jäävad nad veelgi rohkem rahule ja järgmiste aastate jooksul hakkab see ilmselt igasuguseid auhindu võitma.

SIGMA 24-70MM F2.8 DG DN II Art

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art Mark II on kindel valik nii Sony kui ka Panasonic täiskaader hübriidkaamera ette, olgu Sul kitsam eelarve või oled juba täielik foto/videoproff, kes on uue standardsuumi otsingul.

 

Telli Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art II ja vii kvaliteet järgmisele tasemele »

 


Kahtlemata on kaameravarustuse ostmine arvestatav investeering ja seetõttu pakume eraisikutele ja ettevõtte nimele ostjatele mugavaid ning paindlikke järelmaksu võimalusi — nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

PS! Teeme vahetust — too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Photopoint on Sigma fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(136)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art objektiiv Sonyle
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Täpne ja vaikne HLA teravustamismootor
  • Tolmu- ja pritsmekindel disain
  • Sony E bajonetiga kaameratele
1379€
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art objektiiv L-bajonett
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Täpne ja vaikne HLA teravustamismootor
  • Tolmu- ja pritsmekindel disain
  • L-bajonetiga täiskaader kaameratele
1379€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

""Artiklis kirjeldatud tooted" all viidet saadavad tagasi selle blogi. "

vaheteiole, Sportlikult elegantse Huawei Watch GT 3 ostul säästad 50-150€

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga