Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: nutikas ürdiaed Click And Grow Smart Garden 9

Suurlinnade prouad ja härrad saavad nüüd ette kujutada, et neil on aed. Aga mitte selline arhailine aed nagu nende esiisadel, kus pidi sügisel sõnnikut laotama, talvel nälgima, kevadel kaevama ja suvel rohima. Kindlasti mitte. See aed on hoopis luksusliku plastikust korpusega, särava LED-valgustusega ja viljaka Smart Soil mullaga. Kuufaase selle modernse aia peremees või perenaine teadma ei pea – ainult vala kord kuus vett ning peened salatid ja maitsetaimed kasvavad mis mühiseb ükstaspuha kas kliima soojeneb või ei.

Selline Click & Grow nutikas taimekasvatuskomplekt Smart Garden 9 on nüüd jõudnud Photopointi müügile. Võtame karbist välja ja vaatame, kuidas see töötab.

Neljakandiline valge pott, millega Click & Grow aastate eest alustas, on vajunud unustusse ja ettevõtte valikus on praegu kaks Smart Garden nimelist komplekti – väiksem neist mahutab 3 ja suurem tervelt 9 taimekassetti. See viimane kannab nime Smart Garden 9 ja on Click & Grow uhiuus toode, mis jõudis Photopointi müügile mõned päevad tagasi.

 

Smart Garden 9 nutiaeda on Photopointis olemas kolme erinevat värvitooni: valge, beež ja hall. Värvitooni poolest on erinev ainult lillepoti alumine osa – pealmine osa koos LED-tulede raamiga on kõikidel värviversioonidel ikka valge.

 

Smart Garden 9 on pakendatud suurde ilusasse kvaliteetsesse karpi. Nii võib seda kinkida ükskõik kas sõbrannale või Jaapani äripartneritele.

 

Selles karbis on: Smart Garden 9 taimekasvatuspoti alus, LED-tulede raami ülemine osa koos toitekaabli, -adapteri ja UK/EU otsikutega, neli raami pikenduspulka, kiirjuhend, taimekapslite kattekuplid, kolm tomatitaime, kolm basiilikutaime ja kolm rohelise salati kassetti.

 




 

Smart Garden 9 töökorda seadmine on lihtsamast lihtsam. Lillepoti kummagisse äärde tuleb kinnitada üks pikenduspulk ja nende peale omakorda LED-tulede moodul. Pikenduspulki on kokku neli, sest kui taimed aja jooksul kõrgemaks kasvavad, siis saab kahe pikenduspulga lisamisel LED-tuled algsest poole kõrgemale tõsta. Tähele tuleb panna, et kaks pikenduspulka on soonega – selle soone sisse saab peita LED-tulede juhtme.

 

Kui karkass paigas, tuleb taimekassetid kapslitesse paigutada. Taimekassetid saab lillepoti seest eemaldada kergelt ülespoole tõmmates.

 

Taimekassett koosneb anumast, kaanest ja läbipaistvast kuplist. Läbipaistev kuppel on nagu inkubaator – seda kasutatakse ainult seemne idanemise perioodil. Kui taim juba kasvama hakkab ja selle võrse kuplt puudutama hakkab, eemaldadakse kuppel ja lastakse taimel vabas õhus edasi kasvada.

 



Iga Smart Garden 9 nutiaiaga on kaasas 9 taimekapslit. Kolm tomatit, kolm basiilikut ja kolm salatit.

Selliseid taimekassette on aga Click & Grow tootevalikus päris palju erinevaid – nii söödavaid taimi kui ka lihtsalt silmailu pakkuvaid lilli. Photopointis on selle artikli kirjutamise hetkel lausa 49 erinevat Click & Grow taimekassetti. Lisaks on olemas ka taimekapsel nimega Eksperiment: ilma seemneteta Smart Soil muld, mille sisse saad ise enda soovitud seemned panna. Ära ainult kaalikat-porgandit pane, sest need juurikad ei mahu pärast potti ära :)

 

Põhimõtteliselt on tegu spetsiaalse viljaka mullaga (Click & Grow nimetab seda Smart Soil mullaks), mille sisse on pikitud vastava taime seemned.

 




See mullakogum tuleb panna taimekapslisse, kaas peale ja siis kuppel.

 

Kapslist välja ulatuvad keelekesed on sildid, mille peale saab soovi korral kirjutada kasvama pandud taime nime. Soovituslik on kirjutamisel kasutada mitte veekindlat vaid tavalist markerit. Siltide pind on sarnane markertahvli libedale pinnale ja kirjutatut on sealt lihtne pärast vajadusel kasvõi tavalise paberkäterätiga ära pühkida.

 

Kui kõik kassetid on täidetud (mina täitsin näitlikustamiseks kolm taimekassetti) siis tuleb lisada vesi. Vesi valatakse eesmises nurgas olevasse auku ja seda lisatakse nii kaua, kuni augu sees olev valge plastikdetail tõuseb lillepoti pinnaga samale tasandile.

 

No ja kui kapslid on täidetud ja vesi valatud, pole midagi muud kui nutiaed vooluvõrku ühendada. LED-tuled löövad eredalt helendama ja taimed hakkavad kasvama. Rohkem midagi eriti tegema ei peagi – vett peab lisama umbes kuu aja pärast ja mingil hetkel tuleks eemaldada ka läbipaistvad kuplid. LED-valgustus lülitab end automaatselt sisse-välja nii nagu taimede jaoks kõige parem on.

 

Ja kui kõik läheb hästi, siis peaks sinu Smart Garden 9 nägema umbes kuu aja möödudes välja selline.

 

Click & Grow Smart Garden 9 on tore kingitus välismaa äripartneritele. Selle unikaalne olemus iseloomustab Eestit kui roheliselt mõtlevat, samas nutikat paika. Ideaalne kooslus kauaotsitud kuvandi väljendamiseks, kas pole? Samuti sobib Smart Garden suurepäraselt startappide ja uhkete digiagentuuride hipilikku kontoriinterjööri.

Tavalisse Eesti koju jääb Smart Garden 9 ilmselt enamasti mõõtmetelt liiga suureks ja söögitegemise praktilise funktsionaalsuse poolest niruks. Sinna on tavaline, kolmekapsliline Smart Garden kindlasti sobivam sisekujunduselement.

(1777)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Click & Grow Smart Garden 9, valge
  • Nutikas ürdiaed
  • Integreeritud sensorid
  • Seadistatava kõrgusega LED lamp
  • Kvaliteetne Smart Soil muld
  • Komplektis üheksa taimekapslit
249€
Click & Grow Smart Garden 9, beež
  • Nutikas ürdiaed
  • Integreeritud sensorid
  • Seadistatava kõrgusega LED lamp
  • Kvaliteetne Smart Soil muld
  • Komplektis üheksa taimekapslit
249€
Click & Grow Smart Garden 9, hall
  • Nutikas ürdiaed
  • Integreeritud sensorid
  • Seadistatava kõrgusega LED lamp
  • Kvaliteetne Smart Soil muld
  • Komplektis üheksa taimekapslit
249€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast