Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

HTC One tõstab nutitelefonide lati kõrgustesse

Nagu me juba varem hoiatasime tutvustas HTC täna Londonis oma viimast lipulaeva, mis purjetas juba mõnda aega netis ringi M7 nime all. Avalikkusele tutvustati uut imeasja suhteliselt tagasihoidliku nime all – HTC One. Seksikas alumiiniumkorpuses ja Android Jelly Bean’i jooksutav One on varustatud päris mitme uuendusega, mis peaksid potentsiaalsetele ostjatele uue kõnetoru soetamise otstarbekaks muutma. Iseasi, palju neist muidugi reaalsuses vajalikuks osutuvad ja palju neist on HTC tootearenduse fantaasia vili. Isutõstjaks võiks siis alustada telefoni raudvarast. Aga eelnevalt riputagem salvrätik rinnaesisele, et süljenire sinna suuremaid plekke ei jätaks.

HTC One olulisemad omadused

  • Ekraan – 4,7“ SuperLCD3, 1080 x 1920, 469 ppi, Corning Glass2
  • Raud: neljatuumaline 1,7 Ghz Krait Snapdragon protsessor
  • Mälu: 32 või 64Gb sisemälu, 2Gb muutmälu (RAM)
  • Graafika: Adreno 320
  • Kaamera: kolme 4 Mpx 1/3“ sensoriga ja optilise pildistabilisaatoriga Ultrapixel kaamera, 2,1 MPx esikaamera
  • Aku: 2300 mAh
  • Lisad: 2 kõlarit, kaks mikrofoni, 25 Gb Dropboxi ruumi

Nom-nom-nom…

Vaata HTC One parimaid Käed-küljes videoid siinsamas Photopointi blogis

HTC One korpus

HTC-One_Unibody_White

Pealtnägijate sõnul on HTC One koostekvaliteet HTC parimate traditsioonide vaimus st väga korralik. Telefon on valmistatud nn unibody ehk  “ühes tükis” alumiiniumist, plastikut polevat korpuses üldse ja küljedetailid on HTC sõnul hoopis keraamilisest materjalist. Ekraani kattev GorillaGlass olevat niivõrd õhuke, et ilus terav pilt oleks kuvatud justkui klaasi peale, mitte alla. Kindlasti on inimesi, kes virisevad mälukaardi lisamisvõimaluse puudumise üle, kuid 64 Gb peaks olema piisab igale telefonile. Muuseas, selle sisemäluga telefon paraku kõikidele turgudele ei jõua. Hoiame siis pöialt, mis muud. Muidugi annab HTC telefoniga kaasa ka 25 GB kettaruumi Dropbox pilveteenuses, seda aga ainult kaheks aastaks.

HTC insenerid on One’i juures lisaks tehniliste andmete ülimuslikkusele ja korpuse kvaliteetsusele põhitähelepanu pööranud ka kahele teemale, mis esmapilgul telefonide puhul teisejärgulisena tunduda võivad. Pilt ja heli. Allpool vaatamegi neid lähemalt.

Mitte 12 vaid 4 megapikslit. Et fotod oleks ilusamad

HTC One nutitelefon on varustatud kaameraga, mille vastu – vähemalt tehniliste andmete järgi otsustades – ei saa küll ükski teine nutitelefon (ja jätame siin mängust välja Nokia Pureview, sest riistvaraliselt ei ole see tegelikult konkurentsivõimeline). Miks nii hea? HTC on teinud julge sammu ning arendanud ise välja sensori, millel ei ole ei 8 ega 12 megapikslit vaid hoopis 4 MP. Fotohuvilised aga teavad, et vähem piksleid sensoril tähendab paremat valgustundlikkust ja seega – paremaid pilte eriti hämarates tingimustes. 4 miljonit pikslit 1/3“ sensoril tähendab, et üks piksel on ligikaudu sama suur kui Canon G15 700.48€ või Fujifilm XF1 kompaktkaamerail. See tundub juba nagu päris kõva sõna.  Lisaks sensorile aitab paremaid pilte saada ka objektiivi üsna suur maksimaalne 2.0 ava ning värinastabilisaator.

See oli kaamera riistvaraline pool. Uuendusi on aga ka tarkvaralises pooles. Kahjuks ei ole telefonil peal (Galaxy Nexus sarnaselt) Android 4.2 tarkvara koos Photosphere virtuaalsete panoraamide loomise võimalusega. See-eest on siin aga HTC enda üllitis nimega Zoe (Kreeka k. “elu”). Zoe režiimis pildistab kaamera kolmesekundilise sarivõtte täissuuruses pilte. Selle pildiseeriaga saab siis igasuguseid vahvaid asju ette võtta. Näiteks saab valida parima foto. Grupipildi korral saab valida erinevatelt piltidelt ühele kokku ilusamad näod. Veel võimaldab telefon neist pildiridadest automaatselt genereerida ilusa taustamuusikaga videoid mis, muide, näevad täitsa vahvad välja. Videofaili saab salvestada ja soovi korral ka sotsiaalmeedias jagada.

HTCONESilver_Multi_BIG

HTC Boomsound – stereokõlarid ja kaks mikrofoni

Tõenäoliselt koos vana koostööpartneri dr. Dre’ga püüab HTC jalust rabada ka ennekuulmatu helisüsteemiga, millele on antud kõlav nimi – HTC Boomsound. Kui stereokõlarite olemasolu erilisi põhjendusi ei tundu vajavat (selgem, valjem ja stereo), siis kahel mikrofonil on märksa kavalamad eesmärgid. Nn SenseVoice tehnoloogia abil kõrvaldab üks mikrofon ebavajalikud taustahelid ja teine edastab vaid helistaja häält. Heli lindistamisel aga salvestab üks mikrofon madalama ja teine mikrofon kõrgema tundlikusega helisid, mille tulemusena sünnibki HDR salvestus.

Maiuspalaks uus Sense UI v5

Ilmselt üheks suuremaks ja tähtsamaks uuenduseks (vähemalt HTC fännidele) on totaalse muutumise üleelanud Sense. Kõige silmatorkavamaks nende seas on Blink Feed, , mis nüüd pidavat uhkeldama Windows Mobile 8 sarnaste akendega. Nende nn aktiivsete akende abil hoiab telefoni omanikku kursis maailmas toimuvaga.

Loodetavasti saame mõne aja pärast näidata telefoni ja uue Sense v5 toimimist juba Karbist Välja rubriigis. Selleks aga tuleb esialgu varuda kannatust.

Allikas: HTC ametlik pressiteade

Vaata HTC One parimaid Käed-küljes videoid siinsamas Photopointi blogis

 

(1120)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot G15 12,1 megapiksliga CMOS sensor, 5× optiline suum (28-140 mm), RAW failivorming, manuaalrežiimid, 3-tolline PureColor II G LCD ekraan, optiline stabilisaator, Full HD video, HDMI väljund
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga