'; Karbist välja: Tamron 28-300mm f/4-7.1 Di III VC VXD kõik-ühes suumobjektiiv

Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Tamron 28-300mm f/4-7.1 Di III VC VXD kõik-ühes suumobjektiiv

Olgu Sa minemas reisile või jäädvustamas kehvemates ilmaoludes, siis ideaalis oleks sellisel juhul kasuks ainult üks suumobjektiiv, mis teeks kõik vajaliku ära.

Kui oled otsimas/kaalumas just sellist lahendust, siis Photopointis on nüüd müügil Tamron 28-300mm f/4-7.1 Di III VC VXD, mille eesmärk on pakkuda just täpselt “kõik-ühes” lahendust, et saaksid fotod- ja videod tehtud ühe objektiiviga.

Selles artiklis jagan Sinuga antud Tamron objektiivi põhilisi omadusi ja funktsioone ning kuna ma sain selle karbist välja võtta ning sellega hetkeks mängida ka, siis avaldan lisaks oma esmamuljeid. 

Muide, mul õnnestus see objektiiv Photopointi rendi abil enda kätte ka pikemaks ajaks saada ning sellest sündis põhjalikum ülevaade Digitest.ee veebiportaali – mine tutvuma »

Mida kujutab endast Tamron 28-300mm f/4-7.1 Di III VC VXD?

Tamron 28-300mm f/4-7.1 VC VXD on 10,7-kordse optilise suumiga objektiiv, mis on väärikas järglane 2020. aastal välja tulnud Tamron 28-200mm mudelile. Nende kahe suurimaks erinevuseks on eelkõige suumivahemik, kuid ka disainikeel ning teravustamismootorid.

Loomulikult pole Tamron ainus, kes sellist tüüpi objektiive toodab ning just hiljaaegu oleme näinud supersuum-objektiive müügile jõudmas ka Nikonilt ja Panasonicult. Nende kõigi vahel olen ma siiski arvamusel, et Tamron on teinud parima töö super-suumobjektiivi loomisel.

Võrdluseks, Nikkor Z 28-400mm f/4-8 VR pakub küll suuremat suumivahemikku, kuid kasutab selle võrra veelgi väiksemat ava. Samuti võib paljude jaoks otsustav tegur olla hind — Nikoni objektiiv maksab Tamronist 50% rohkem.

Teisel küljel, Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 O.I.S. kasutab täpselt sama ava mis Tamron, kuid selle miinuseks on väiksem suumivahemik. Hinna poolest küsib Panasonic sama palju kui Tamron.

Disaini poolest on Tamron 28-300mm f/4-7.1 VC VXD täpselt samasugune nagu teised uued Tamroni objektiivid ning nende vahel oleks raske vahet teha, kui esiküljel mudeli nime kirjas ei oleks. Tamroni uus disainikeel on küllaltki palju kiitust saanud (k.a. minult) ning põhjuseid selleks on palju.

Objektiivi külje pealt leiad standardse USB-C pesa, mis on põhimõtteliselt keskmine sõrm teistele objektiivitootjatele, kes kasutavad veel eraldi müüdavaid lens dock’e (mis maksavad umbes 50€), et oma objektiive nutiseadmega ühendada.

Tamroni puhul tuleb vaid üks kaabli pool ühendada objektiivi ning teine pool nutiseadmesse. Sel järel tuleb oma seadmesse alla laadida “TAMRON Lens Utility” tarkvara… ja ongi kogu moos. Enamustel vedeleb tänapäeval ilmselt juba üks USB-C kaabel kodus niisama ka ehk objektiivi seadete muutmiseks ei ole tarvis midagi enamat osta.

Muu hulgas on Tamroni objektiivide eeliseks ka filtrikeermed — nad on kavalalt läbi mõelnud oma objektiivide disainid ning peaaegu kõik uued Tamroni objektiivid kasutavad laialt levinud 67mm filtrikeeret, et saaksid kasutada oma olemas olevaid filtreid ka teiste objektiivide küljes.

Objektiiv, mis hakkab kasutust leidma peamiselt reisivaldkonnas, võiks loomulikult olla ka kompaktne ning kergekaaluline. Selle koha pealt paistab, et Tamron on kõvasti vaeva näinud, sest esimest korda seda päris elus nähes olin ma hämmingus, kui pisikeseks on selline supersuum suudetud teha.

Tamron 28-300mm f/4-7.1 on pikkuselt kõigest 12,6 cm — see on umbes sama pikk kui Tamroni populaarseim objektiiv ehk 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2, olgugi, et üks neist pakub 10-kordset suumivahemikku ning teine neist vähem kui 3-kordset. Välja suumides jääb objektiivi pikkuseks umbes sama palju kui nt. Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2.

Raskuse või siis pigem kerguse poolest on 28-300mm f/4-7.1 supersuum kõigest 610 grammi. Jällegi, toon võrdluseks siia 28-75mm f/2.8, mis jääb enamvähem samasse kaaluklassi (540 g).

Kui mõelda, mida see objektiiv on suuteline pakkuma, siis see kaal on ikka väga olematu. Sellise suumivahemiku katmiseks valgusjõulisemate objektiividega tuleks Sul soetada nii 28-75mm f/2.8 kui ka 70-180mm f/2.8, millest jääks isegi siis veel väheks telefoto poole pealt. Sellise komplekti kaal oleks ka kahekordne ehk kokku 1395 grammi.

Lisaks kõigele muule on antud Tamroni objektiiv varustatud ka VC ehk “Vibration Reduction” optilise pildistabilisaatoriga. See tuleb peamiselt kasuks videograafidele, kuid kindlasti ka fotograafidele, kes hakkavad pildistama just telefoto poole pealt.

Esmamuljena jättis Tamron 28-300mm f/4-7.1 Di VC VXD supersuum mulle igati hea mulje ning ma kahtlustan, et see võib jõuda isegi TOP 5 enim ostetud Tamroni objektiivide hulka.

Lõpetuseks

Sony täiskaader hübriidkaamera kasutajad on seda küsinud ning Tamron on selle kohale toonud — super-suumobjektiiv, mis võib asendada peaaegu kõik Sinu fotokotis olevad objektiivid.

Isegi kui kipud eelistama valgusjõulisemaid objektiive, siis päevasel ajal on tegelikult väga kerge toime tulla ka f/4-7.1 avaga ning uduse tausta armastajad saavad siiski selle saavutada naturaalse compression tõttu, mis esineb telefoto fookuskaugustel.

Oled varsti reisile minemas või lihtsalt ei viitsi enam objektiive vahetada koguaeg? Suundu Photopointi veebikaubamajja või sea sammud lähimasse Photopointi esinduskauplusesse ning soeta uus Tamroni objektiiv.

 

Telli Tamron 28-300mm f/4-7.1 Di III VC VXD supersuum ja sa ei kahetse »

 

Soovid Tamron 28-300mm f/4-7.1 Di III VC VXD enne ostmist oma Sony hübriidkaamera ees järele proovida? Pole probleem, sest antud objektiiv on laenutamiseks saadaval Tallinnas, Rocca al Mare keskuse Photopointi foto- ja videotehnika rendis.


Kas teadsid, et iga Tamroni objektiivi ostul saad sellele taotleda 5-aastase tootjagarantii? Selleks tuleb Sul minna “Tamron Warranty” lehele ja objektiiv registreerida kahe kuu jooksul alates ostukuupäevast.

Kogu hübriidkaameratele mõeldud Tamron objektiivide valik (paljud neist on saadaval ka Photopointi rendis):

PS! Teeme vahetust – too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera või objektiivi ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Photopoint on Tamroni ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(291)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 28-300mm f/4-7.1 Di III VC VXD objektiiv Sonyle
  • 28–300 mm universaalsuumobjektiiv
  • Maksimaalne f/4.0–7.1 ava
  • Kiire ja täpne VXD teravustamismootor
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
999€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast