Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Wacomi uuel graafikalaual Intuos4 on kaks korda rohkem surveastmeid

Postitas: Lauri

Sellest on juba pea viis aastat, kui Wacom tõi turule oma kõige esinduslikuma ja võimekama graafikalaua nimega Intuos3. Täna sai see omale järglase. Wacom esitleb uuendatud keha ja vaimuga graafikalauda Intuos4.

Üpris suured muudatused on toimunud Intuos`i väliskujus. Sellest olulisem on aga puutepliiatsi areng. Sellel on poole rohkem surveastmeid kui Intuos3 mudelil 62.99€. Kui viimasel oli surveastmeid 1024 siis uuel on neid 2048.

Tehniliste andmete osas rohkem suuri muudatusi toimunud ei ole. Küll aga – nagu juba öeldud – on muutunud Intuos`i väliskuju. Sellest johtuvalt on juurde tulnud palju huvitavaid omadusi.

Mulle isiklikult meeldis Intuos3 disain märksa rohkem. Intuos4 valmistamisel on aga silmas peetud eelkõige funktsionaalsust. Graafikalaud on täiesti nelinurkne ning Express-nupud on vaid ühel pool. Tundub, nagu oleks see mõeldud kasutamiseks vaid paremakäelistele.

Aga võta näpust. Graafikalauda saab teistpidi keerata, juhtme saab ühendada teise äärde ning nii saavad Intuos4 kasutada ka vasakukäelised.

Express-nuppe on kokku kaheksa – poole rohkem, kui eelmise versiooni ühel äärel.

Väga huvitav lisandus on ringikujuline puutetundlik sõõr. Sellel päri-või vastupäeva sõrmega vedades saab sisse ja välja suumida. Kuid see ei ole veel kõik.

Puutetundlikule sõõrile on võimalik seadistada kuni neli erinevat funktsiooni nagu suumimine, pintsli läbimõõdu muutmine, foto keeramine jne. Sõõri keskel on nupp, millele vajutades saab vahetada eelprogrammeeritud  funktsioone. LED-lamp sõõri kõrval näitab kasutajale hetkel aktiveeritud funktsiooni.

Kõigi kaheksa express-nupu kõrval on väikesed OLED-ekraanid, mis kuvavad infot selle kohta, millised funktsioonid nuppudel antud ajahetkel on. Tegelikult ei olegi nii lihtne nende funktsioone meelde jätta, kuna iga programmi puhul saab salvestada draiverisse erineva profiili (anda nuppudele erinevad funktsioonid). Programme vahetades muutub ka OLED-ekraani info vastavalt.

Intuos4 draiveris on toimunud kaks suuremat muudatust – lisatud on uued funktsioonid: täpsusrežiim ning ringikujulised menüüd.

Kui täpsusrežiimil puutepliiatsi otsa asukohta muuta, liigub kursor ekraanil väga aeglaselt. Nii on seda võimalik väga täpselt positsioneerida. Täpsusrežiim on aktiveeritav ükskõik millise Intuos4 süsteemi nupuga.

Ringikujuline menüü on samamoodi aktiveeritav mingi teatud nupu abil.

See kujutab enesest ringjat, astmestatud menüüd enamkasutatavate funktsioonide – nagu Save, Exit, Copy jne – kiireks aktiveerimiseks. Kõik ikka selle nimel, et arvuti klaviatuuri võimalikult vähe kasutada vaja oleks.

Ja siis veel pliiatsialus. Kui selle ülemine osa eemaldada paljastub puutepliiatsi otsikute panipaik.

Intuos4 on saadaval neljas suuruses:
Väike Intuos4 S (309 x 208 x 12 mm)
Keskmine Intuos4 M (370 x 254 x 12 mm)
Suur Intuos4 L (474 x 320 x 14 mm)
Ülisuur Intuos4 XL (623 x 462 x 28 mm)

Vaata Intuos4 graafikalaudu Wacomi veebilehel
Wacomi graafikalauad Photopointis

(296)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Manfrotto hallkaart Ezybalance 50cm (LA-2050) Ezybalance valge/hallkaart 50 cm (20") (2050) Ezybalance aitab saavutada õige värvusbalansi nii digitaal- kui ka filmikaameraga pildistamisel. Kaart on kahepoolne (hall ja valge), puhastatav, vastupidav ning kokkupandav.
62.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga