Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Uus Canon EOS 250D on nüüd sooduskomplektis erinevate Tamron objektiividega

Kui oled endale parajasti esimest peegelkaamerat hankimas ning ei oska valida, millise kaamera ja objektiivi kasuks otsustada: oled jõudnud õigesse kohta. Eelmisel nädalal ilmus Photopointi lettidele uhiuus peegelkaamera Canon EOS 250D, millest võid lähemalt lugeda 30. aprillil tehtud blogipostitusest. Nüüd on see sama kaamera saadaval ka sooduskomplektina koos erinevat tüüpi Tamron objektiiviga.

Jah, esimese peegelkaamera ostu eel tasuks analüüsida ka seda, kui jätkusuutlik on kogu peegelkaamera komplekt. Loomulikult pole mõistlik algajal fotohuvilisel vaadata kallite profikaamerate ja objektiivide suunas. Küll aga kohe alguses pisut suurema investeeringu tegemine asjalikuma objektiivi näol, mida ei pea hakkama õige pea ümber vahetama – see võib lõppude lõpuks osutuda tõeliseks kokkuhoiu kübaratrikiks. Seda eriti juhul, kui sellel investeeringul juhtub veel olema soodushind. Seetõttu ongi teie ees võrdlemiseks viis uhiuuest Canon 250D-st ja kvaliteetsest Tamron peegelkaamera objektiivist koosnevat uue fotosõbra stardipaketti, mis on Photopointis nüüd saadaval.

 


Canon 250D + Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektiiv 

Kui otsid ühte universaalset, kompaktset ja ülisuure ulatusega objektiivi oma igapäevaste tegevuste jäädvustamiseks, võiksid mõelda just Tamron 18-200 mm objektiiviga komplektile. Selle objektiiviga saad jäädvustada nii laiu plaane kui ka suumida kaugusest detailidesse. Objektiiv katab oma suure ulatusega ära laiast 18 millimeetrist kuni 200 mm teleobjektiivini. Lisaks laiale ulatusele on ka Objektiivil kvaliteetne ja vaikne pildistabilisaator. Objektiivi teravustamismootor on kiire, vaikne ja ülitäpne. Eriti madala dispersiooniga klaaselemendid tõstavad pildi teravust ning vähendavad kromaatilist aberratsiooni. Niimoodi saab fotograaf kasutada objektiivi eriti efektiivselt kogu suumi ulatuses. Vaata ka lähemalt, mida on kirjutatud selle objektiivi kohta Digitesti lehel.

 


Canon 250D + Tamron 16-300mm f/3.5-6.3 DI II VC PZD Macro objektiiv 

See ülisuure suumiulatusega Tamron 16-300mm objektiiviga komplekt on hea alternatiiv eelmisele, kui tundub, et 18-200 ulatusest jääb veel väheseks või on isu ka kõige pisemate detailide jäädvustamiseks. Objektiiv katab ära fookuskaugused alates 16 mm lainurgast kuni 300 mm teleni. Tänu spetsiaalsetele objektiivi ehitatud klaaselementidele on ka optilised aberratsioonid maksimaalselt korrigeeritud ning sisepeegeldus ja varikujutiste teke on viidud miinimumi. Selle objektiivi lähim teravustamiskaugus on kogu suumi ulatuses ainult 39 cm, mistõttu on võimalik saavutada suurendusaste 1:2.9. See loob võimaluse kasutada objektiivi ka makrofotograafiaks. Objektiivi kasuks räägib ka vaikne ja täpne autofookus ja niiskuskindel konstruktsioon. Vaata veel sisukat ülevaadet Tamron 16-300mm Digitesti lehel.

 

 


Canon 250D + Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD

Kui tahad aga universaalset toru, millega veel kaugemale näha ning oled nõus õige pisut laia nurga arvelt järgi andma, siis võib olla õige valik kaamera ette keeramiseks mitmeid auhindu võitnud ideaalne reisiobjektiiv Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD. See maailma esimene ultrasuum objektiiv poolkaadersensoriga peegelkaameratele on fookuskaugusega 18 – 400 mm ja 35 mm ekvivalendina koguni 28,8 – 640 mm. Tänu sellele on võimalik tuua ka kõige kaugemad objektid lähedale, kuid ka pildistada küllalt kitsastes oludes. Objektiiv aitab vältida geomeetrilisi moonutusi ja aberratsioone ning tänu VC pildistabilisaatorile ka käevärina põhjustatud uduseid pilte. Objektiiv lubab ka 400 mm asendis käest pildistamist, ilma, et kaadri teravus hakkaks selle all kannatama. Kui see objektiiv sind kõnetab, siis loe ka lähemalt eelmise aasta juunis meie ajaveebis ilmunud postitust.


Canon 250D + Tamron 17-35mm f/2.8-4 DI OSD objektiiv 

Kui aga avastad ennast liiga tihti pildistamas kitsates oludes või meeldib sulle jäädvustada laialt looklevaid maastike, võib sulle sobida alustamiseks just see konkreetne objektiiv. Valgusjõuline Tamron 17-35mm avaga f/2.8-4 on kompaktne ja kerge ülilainurk-suumobjektiiv, mis kasutades uue põlvkonna BBAR vääristust objektiivi elementidel vähendab oluliselt sisepeegeldusi ning varikujutist. Selliselt saab pildistada ka ülilainurkasendis vastu päikest ilma, et kõik totaalselt nässu läheks. Objektiiv kasutab OSD-nimelist teravustamismootor, mis tagab täpse ja vaikse teravustamise. Toru on ehitatud ka ilmastikukindlaks: tema esimene lääts on mustust hülgava omadusega ning objektiivi sees olevad tihendid kaitsevad seda tuule ja tormi käes.


Canon 250D + Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD TS objektiiv 

Viimasena on sooduskomplektide hulgas ka tunnustatud Tamroni 18-270mm VC universaalsuum. See on kompaktne, töökiire ja kerge objektiiv, mille automaatne teravustamine on kiire ja vaikne. See objektiiv katab vahemikus 18 millimeetrist (35 mm ekvivalendina 28 mm) kuni 270 mm teleobjektiivini (35mm ekvivalendina 419 mm), mis annab kokku ülisuure 15× suumivahemiku. Tänu spetsiaalsetele klaaselementidele objektiivis on optilised aberratsioonid maksimaalselt korrigeeritud. Vääristatud elemendid aitavad ära hoida sisepeegeldust ning varikujutiste teket. Fotod on selle tulemusel teravad ja kontrastsed. Ka sellel objektiivil on olemas elupäästev värinastabilisaator, mis kompenseerib kaamera liikumisest tekitatud teravuse kao ning võimaldab saavutada selgeid pilte isegi siis, kui pildistad teleasendis.

 

Kokkuvõtteks

Areng fotomaailmas võiks toimuda step-by-step. Liigagi tihti juhtub nägema olukorda, kus optika on fotograafi võimetest peajagu ees. Sellisel juhul ei tasu investeering ennast kuidagi ära, sest optika ei saa teenida sind oma täisvõimsusel. Seega on vajalik nüüd läbi mõelda, mis otstarbeks Sulle objektiivi eelkõige vaja on. Armastad sa pildistada pisikesi detaile, suuri plaane või hoopis kõiki dimensioone, ning sellest ka objektiivi valimisel lähtuda. Peegelkaamera standardobjektiiv, mille fookuskauguseks on 18-55 mm kipub aga tavaliselt liiga kiiresti vahetuma suurema suumiga objektiivi vastu. Hea uudis on see, et nendes viies sooduskomplektis olevad objektiivid on oma laia ulatuse poolest küllalt turvaline valik igale fotomaailma sisenevale uustulnukale.

Vaata Canon 250D sooduskomplekte Photopointi veebipoes>

 

(474)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 250D + Tamron 18-200mm VC, must
  • 24,1-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 24p videosalvestus
  • Dual Pixel AF teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • WiFi ja Bluetooth ühendus
Canon EOS 250D + Tamron 17-35mm OSD, must
  • 24,1-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 24p videosalvestus
  • Dual Pixel AF teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • WiFi ja Bluetooth ühendus
Canon EOS 250D + Tamron 16-300mm VC, must
  • 24,1-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 24p videosalvestus
  • Dual Pixel AF teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • WiFi ja Bluetooth ühendus
Canon EOS 250D + Tamron 18-400mm, must
  • 24,1-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 24p videosalvestus
  • Dual Pixel AF teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • WiFi ja Bluetooth ühendus
Canon EOS 250D + Tamron 18-270mm PZD TS, must
  • 24,1-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 24p videosalvestus
  • Dual Pixel AF teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • WiFi ja Bluetooth ühendus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga