Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 telesuumobjektiiv

Klassikaline valgusjõuline 70-200 mm objektiiv on osa fotoobjektiivide pühast kolmainsusest 24-70 mm ning 12-24 mm / 15-30 mm / 16-35 mm objektiivide kõrval – just seetõttu panustavad ka teised optikatootjad suurt ressurssi tootearendusse ning üritavad sellisest objektiivist oma versiooni valmis teha. Ses osas ei ole erandiks ka Tamron, kes alles hiljuti tutvustas kolmanda põlvkonna 70-200 mm objektiivi, mida me täna ka karbist välja võtame. Saage tuttavaks, teie ees on Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 teleobjektiiv.

SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 on midagi sellist, millega Tamron astub juba igas aspektis nii Canoni kui Nikoni kandadele. See on objektiiv, mis peaks nüüd ka paduproffidele meelepärane olema, kuna kitsaskohad on viimase iteratsiooniga likvideeritud. See on objektiivide põlvkond, millega Tamron suutis juba avatud ukse ühe pauguga hingedelt maha lüüa (ei, siit ei tule ühtegi Chuck Norrise nalja, kahjuks). Teisisõnu – võtame koos teiega nüüd objektiivi karbist välja ning vaatame lähemalt millega tegu on.

Karp on nagu karp ikka sel objektiivil. Papist, objektiivi pildi ja kirjadega. Ei midagi erilist. Aga noh, ega me karpi ennast siia vaatama ei tulnudki. Ikka seda, mis karbis sees peitub.

Karbist leiame ootuspäraselt Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 telesuumobjektiiv, objektiivi vutlari, HA025 päikesevarjuki, kuuskantvõtme ja tagavarakruvid statiivikrae jaoks (mis on juba objektiivi ümber) ning peotäis juhendeid / pabereid. Võiks öelda – täiesti ootuspärane pakett.

Tamroni uus 70-200 mm objektiiv hoiab seda sama G2 disainjoont, mis varasemalt 150-600mm G2 ning 90mm makroobjektiivil juba tuttavaks sai. Võrreldes varasemate 70-200 mm objektiividega on muutusi mitmeid, seda nii optikas kui mõõtmetes kui kaalus. Uus objektiiv on teistest natuke lühem, kuid raskem ning samuti on kasvanud ka diameeter ning väga palju on muutunud ka objektiivis sees. Viskamegi pilgu peale objektiivi tehnilistele andmetele ning võrdleme seda varasemate mudelitega.

Tehnilised andmed / võrdlus

Mudel SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF)
Fookuskaugus 70 – 200 mm
Maksimaalne ava f/2.8
Minimaalne ava f/22 f/32 f/32
Optiline konstruktsioon 23 elementi 17 grupis 23 elementi 17 grupis 18 elementi 13 grupis
Lähim teravustamiskaugus 95 cm 130 cm 95 cm
Maksimaalne suurendus 0,16× 0,125× 0,16×
Diafragma labad 9 9 9
Stabilisaator Tamron VC
Kuni 5 stoppi
3 töörežiimi
Tamron VC
Kuni 4 stoppi
Puudub
Teravustamismootor Tamron USD Tamron USD Mikromootor
Filtrikeere 77 mm
Ilmastikukindlus Tolmu- ja niiskuskindel
Mõõtmed* ø 87,88 × 193,04 mm ø 85,8 × 196,7 mm ø 89,5 × 194,3 mm
Kaal* 1500 g 1470 g 1150 g
Bajonett Canon EF
Nikon F
Canon EF
Nikon F
Sony Alpha
Canon EF
Nikon F
Sony Alpha
Pentax KAF

Uuel objektiivil on sarnaselt teistele G2 põlvkonna torudele, lisaks siis uuele disainjoonele, väga oluliselt muudetud ka teravustamissüsteemi. See teravustamissüsteemi uuendus lahendab ära kõik need viimased kitsaskohad, mis Tamroni 70-200 mm objektiividele sai viimasel ajal ette heita. Esiteks, kolm stabilisaatori töörežiimi mis lülitiga valitavad – panning (lülitab horisontaalse stabilisatsiooni välja), pildi stabiliseerimisele või pildiotsija vaate stabiliseerimisele prioriteriseerimise režiimid. Jah, stabilisaator oli Tamronil juba ennem hea, nüüd läheb kategooriasse väga hea – tagades kuni 5-stopise stabilisaatori efektiivsuse. Loomulikult on kasutajal võimalus stabilisaator täielikult välja lülitada – vastav lüliti on seal kohe kõrval.

Mis veel? Täiesti uus teravustamismootor, kaks mikroprotsessorit ning uued algoritmid teravustamise juhtimisel tähendab seda, et teravustamiskiirus on samal tasemel kui näiteks Canoni L seeria 70-200mm f/2.8L IS II USM objektiivil. Just see oligi see, mis paljud professionaalsed fotograafid Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD objektiivist eemale peletas. Kiire test erinevates valgustingimustes – jah see Tamron suudab väga kiirel ja täpselt teravustada, sobides ka spordi jms pildistamiseks. Objektiivil on olemas ka autofookuse väljalülitamise ning teravustamiskauguse piiramise nupud. Mõlemad tunduvad kohati üleliigsed kuna esiteks – objektiiv toetab pidevat käsitsi teravustamist ning teiseks – kuna teravustamiskiirus on niivõrd hea, siis see paar meetrit lisaotsimist nähtavat erinevust sisse ei too.

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivi kasutab harjumuspärast disaini – teravustamisrõngas seespool ja suumirõngas väljaspool. Suumirõngas liigub peos ootuspäraselt raskemalt, tagades sedasi täpsema kontrolli kadreerimisel. Samuti on objektiiv sisemise teravustamisega ehk toru välised mõõtmed ei muutu suumides. See omakorda võimaldas ka Tamronil objektiivi varustada korraliku ilmastikukindla disainiga. Teravustamisrõngas samas on käsitsi teravustamisel sujuv, piisavalt vaba käiguga. Ühe käeliigutusega ehk ~160° pöördega saab liigutada teravustamiskauguse ühest äärmusest teise.

Võrreldes varasema kuldne-must disainiga on uus matt must / hõbe / valge disain tagasihoidlikum – täpselt seda, mida üks fotograaf tegelikult vajabki. Objektiivi korpus on metallist ning käes mugav, kindel. Samuti on mõlemad rõngad kummikattega ning neid on mugav opereerida paljakäsi, kinnastega, vihmas või suures palavas.

Veel üks näide Tamroni ilmastikukindlusest – bajoneti ümber on ka kummitihend, hoidmaks niiskuse sattumist peeglikambrisse või objektiivi sisemusse.

Objektiiviga on komplektis ka statiivikinnituskrae. Juba standardiks on kujunemas see, et selliste kinnituste jalad on Arca-Swiss tüüpi kiirkinnituse toega – valitud statiivipeadele saab antud objektiivi kinnitada ka kiirkinnitusplaati kasutamata.

Kaks väga olulist aspekti, millest veel peab rääkima – kasutusmugavus ning pildikvaliteet – neist vähemalt ühele saab karbist välja võttes kohe vastuse. Jah, objektiiv on käes mugav. Väga raske see ei ole ning täiskaader sensoriga peegelkaamera ees on teleobjektiivile kohaselt toekas ning kindel peos. Igati viis tulemus. Optika kvaliteedist rääkides – väga põhjalikke teste nii lühikese ajaga ei olnud võimalik teha, kuid… lähtudes sellest, mis teised väljaanded ning portaalid kirjutavad: Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 on eelkäijast parem, Canoni-Nikoni samaväärsete torudega samal tasemel (ühe nurga alt on üks ees, teise nurga alt teine, aga täitsa ühes palliplatsi nurgas koos). Ehk sellise hinnasildi juures igati muljetavaldav tulemus.

Viimaseid otsi kokku tõmmates – Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv on … päris raske on seda sõnadesse panna ilma, et see ei kõlaks liigse takkakiitmise või promotekstina (noh, mingi määral peab ka seda läbi kumama, aga…). Ehk esimesed ja teised ja kolmandad muljed sellest objektiivist on ülivõrdes positiivsed. Tamron on suutnud valmis teha objektiivi, mil on olemas rohkem kui üks või kaks või kolm ülipositiivset tahku – ilmastikukindel, hea stabilisaatoriga, väga kiire teravustamisega ning loomulikult tipptasemel pildikvaliteediga objektiiv ei tohiks ühtegi algajat, edasijõudnud ega professionaalset fotograafi külmaks jätta.

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivid Photopointis »

 

Kui “Karbist välja” jutust ja piltidest väheks jäi, siis vaata Point TV osa antud objektiivist:

 

 

Loe lisaks:

(1938)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Canonile
  • 70–200 mm telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator, kuni 5 stoppi
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
1399€1549€
Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Nikonile
  • 70–200 mm klassikaline telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimeka Tamron VC pildistabilisaatoriga, kuni 5 stoppi
  • Nikoni F bajonetiga peegelkaameratele
1399€1549€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast