Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Suurim Apple’i iPadi uudis – iPad Pro on lõpuks ometi kohal!

ipad-pro

Kõlakad Apple’i suureekraanilisest ja professionaalidele (disainerid jms) iPadist on vahelduva eduga ringelnud tehnikaringkondades juba paar viimast aastat. Üldiselt olid nii eksperdid kui ka lihtsalt asjahuvilised kindlad vaid ühes asjas – et uue iPad Pro ekraan peaks olema vähemalt 13-tolli. Apple’i poolt äsja ’Hey, Siri’ üritusel tutvustatud värskel iPad Pro’i oligi ekraani diagonaal täpselt…12,9-tolli! Ekraani resolutsioon on 264 ppi ning see on varustatud Apple’i verivärske 3D Touch’iga.

 

ipad-vordlus

 

Lisaks ekraanile on vägagi arvestatavalt kasvanud ka jõudlus. Tänu A9X protsessorile on iPad Pro’l kaks korda kiirem graafika, mis on nobedam kui 80% viimase aasta jooksul toodetud PC sülearvutitel! Suuremast ekraanist ja kasvanud võimsusest hoolimata peab aku vastu endiselt vähemalt kuni 10 tundi kasutamist, mis on igati iPad Pro kuulsusrikaste eelkäijate vääriline.

Esmakordselt Apple’i ajaloos on nutiseade varustatud tervelt nelja kõlariga, mis teevad kokku väidetavalt kuni kolm korda kõvemat heli kui näiteks iPad Air 2 või teised tema liigikaaslased. Tõenäoliselt on selline võimas saund mõeldud eeskätt multimeediast suurema elamuse väljapigistamiseks või siis helitöötluseks, mida samuti suurema ekraaniga märksa hõlpsam teha on – vajadusel mahub sinna virtuaalselt suurem osa näiteks klaveri klahvistikust.

 

Sammukese võrra oma eelkäijatest terasem on iPad Pro iSight kaamera, mille resolutsioon on kasvanud 8 Mp-ni.

Nagu kõik konkurendid, nii on ka Apple hakanud pöörama üha suuremat tähelepanu uuele tootele sobivale lisavarustusele. Nii ilmuvad koos iPad Pro’ga müügile ka sellega ideaalselt sobiv tekstiilkattega klaviatuur Smart best online casino Keyboard, mis ühendub iPad Pro’ga uudse Smart Connectori abil. Nimetatud klaviatuuri saab kasutada ka tahvelarvuti kaitseümbrisena.

Peale klavituuri  tutvustas Apple lisavarustust, mis paneb ilmselt Steve Jobsi oma maises hauas propellerine keerlema. Nutikas puutepliiats Pencil on mõeldud tahvlile joonistamiseks ja loodud spetsiaalselt iPad Pro jaoks.

pencil_large

 

Pencil’i aku peaks vastu pidama vähemalt kolmekuisele kasutustsüklile ning seda saab nutikalt laadida otse iPad Pro’st selle Lightning-ühenduse abil.  Muuhulgas on Apple Pencil’i arenduse juures tehtud tihedat koostööd ka Adobe ja isegi Microsoftiga, mille rakenduste juures on mõeldud spetsiaalselt Pencil’i kasutusvõimaluste (sh 3D Touch) peale.

Arusaadavatel põhjustel algavad iPad Pro põhimälu mahud  32 gigabaidist ning kõige elementaarsema, vaid  WiFi-ga varustatud mudeli saab kätte 799 dollari eest. 128 GB ja LTE-ühendusega mudeli eest tuleb välja köhida tagasihoidlikud 1079 dollarit.  Apple Pencil läheb seevastu maksma vaid 99 dollarit ning Smart Keyboard’i eest tuleb välja käia 169 dollarit.

Kogu see ilu saab olema saadaval juba novembrist.

Allikas: Apple

 

(2509)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga