Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Steve Jobs esitles eile õhtul 3G iPhone`i

Sellel nädalal San Franciscos toimuva Apple`i arenduskonverentsi WWDC (ingl. k. Worldwide Developer Conference) avapauku oodati pingsalt ning selles ei pidanud pettuma. Firma tegevdirektor Steve Jobs andis eile õhtul tarkvaragurudele, pressile ja investoritele just seda, mida temalt oodati – uue iPhone`i.

Uus Apple`i nutitelefon tuleb USA-s müügile märksa soodsama hinnaga kui selle eelkäija. 8 GB iPhone saab maksma ligikaudu 2000 EEK ning 16 GB telefon esimesest poole võrra rohkem. Jobsi sõnul võib sellist hinda oodata aga ka teistes riikides, kus uus telefon turule tuleb.

Üheks tähtsamaks uuenduseks on telefoni 3G tugi, mis võimaldab mitmeid kordi kiiremat internetiühendust kui see eelmise iPhone`iga võimalik oli. Uuel on sisse ehitatud GPS. Kaamerat videokõnede pidamiseks esipaneelil, nagu eelnevalt mitmel pool spekuleeritud, telefon ei oma.

Jobsi sõnul on 3G iPhone eelmisest veidi õhem ning äärtelt ümaram. Tagant on telefon mustast plastikust, nupud -need mõned üksikud – on metalsed. Oluliselt on parandatud audio kvaliteeti. Paranenud on aku kestvuse näitajad – 10 tundi kõne- ja 300 tundi ooteaega. Muusikat saab kuulata järjest koguni kuni 24 tundi.

Heaks uudiseks on see, et samaaegselt jõuab iPhone turule nii USA-s kui ka 22 teises riigis mille hulka kuuluvad näiteks Egiptus, Nigeeria, keenia, Lõuna-Aafrika, Taani, Austraalia ja Jaapan. Selle aasta sees on Jobsi sõnul telefoni plaanis müüma hakata 70 riigis üle kogi maailma. Hiljuti teatas Rootsi suurim mobiilsideoperaator Telia Sonera, et on allkirjastanud lepingu Apple`iga mille tulemusena jõuab iPhone Eestis müügile selle aasta suve lõpul või sügisel. Kõigi eelduste kohaselt hakkab EMT siis kohe müüma juba uut 3G iPhone`i.

Halvaks uudiseks on see, et uut iPhone`i ei paisatud USA-s turule kohe eile õhtul. Eriti halvaks uudiseks on see mehele, kes juba eile hommikul, kui USA läänerannikul oli öö, moodustas Apple`i San Francisco poe ette ühe mehe pikkuse järjekorra, et olla kõige esimene uue iPhone`i ostja. Kahjuks teatas Steve Jobs, et uus telefon tuleb USA-s ja 22 teisel maal müügile alles 11. juulil. Pettujaid, kes kõik nii USA-st kui teistestki riikidest Apple`i San Fransisco poodi 3G iPhone`i jahile olid tulnud, oli muidugi palju. Kuu aja pärast siis jälle.

Rohkem infot 3G iPhone`i kohta leiad siit.
Steve Jobs ise, rääkimas WWDC-l 3G iPhone`ist:

(125)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga