Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony PlayStation saab 3D- ja liikumisanduritega juhtpuldi

Postitas: Lauri

Los Angeleses toimuv arvuti-ja videomängude mess E3 on täies hoos. Esmaspäeval andis sellele võimsa avapaugu Microsoft oma “Project Natal” visiooniga. Eile oli aga Sony päev. Firma näitas Wii Controller -laadset juhtseadet oma populaarsele mängukonsoolile PS3.

Pärast Microsofti võimast esinemist päev varem tundus algul kõik üpris nutune ja hall. Ning kui siis lõpuks arendusjärgus olev juhtseade – must pulk, mille otsas kumamas roosa pingpongipall – musta katte varjust välja tõmmati, tundus, et asjalood enam naeruväärsemaks minna ei saa.

Ei saanudki. Mida rohkem pulka demoti, seda paremaks asi läks. Lõppkokkuvõttes läks esitlus koguni nii heaks, et hetkel on küll päris keeruline väita, kumma visioon paremaks osutuda võib – Microsofti või Sony. Ühes osas on Sony aga juba kindlalt ees: uus juhtimissüsteem lubati täiesti valmis meisterdada järgmise aasta kevadeks.

Sony juhtseade on üpris sarnane Nintendo Wii 81.32€ mängukonsooli juhtpuldiga. Ainult et tundub olevat hulga täpsem (isegi koos Wii juhtpuldi uue lisa Motion Plus`iga). Juhtseade töötab koos juba paar aastat müügil oleva PlayStation Eye kaameraga. Sony sõnul suudab kaamera jälgida puldi sensori trajektoori enam kui millimeetrise täpsusega.

Seda täpsust laval ka demonstreeriti. Nähtust ilmnes, et juhtseadmega on võimalik sooritada väga kompleksseid liigutusi – virtuaalne mõõk ekraanil liikus tõepoolest täpselt nii nagu mängija käes olev juhtpult. Enamgi veel – PS Eye suutis juhtseadme anduri paiknemist 3D ruumis järgida lausa niivõrd täpselt, et sellega sai virtuaalselt kirjutada.

Sony juhtseadmega sooritatud liigutused olid ekraanil olevate liigutustega ilusti sünkroonsed. Microsofti demodes tundus, et ekraanil olev jääb ekraani ees toimuvast maha.

Sony kommenteeris Microsofti puldivaba süsteemi, öeldes, et “nende arusaama kohaselt on paljudes mängudes funktsioone, mis vajavad normaalseks toimimiseks nuppe”. Samas on siililegi selge, et kui Microsofti “Natal” suudab jälgida inimese käsi, siis suudab see vajadusel jälgida ka mistahes kujuga konsooli jaoks valmistatud seadeldist – olgu sellel kasvõi lõpmatu hulk nuppe ja kange.

(191)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Crumpler kott Hairy Lee HL-007 Vasak või parem, välis- või sisetasku, klamber või takjapael... need pole Hairy Lee jaoks mingid küsimused.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga