Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony FX30 on kinokaamerate maailma tegija taskukohase hinnaga

Sony FX30 on Super35 / APS-C sensoriga videokaamera, mis on mõeldud videograafidele kes soovivad astuda sammu edasi tavalise hübriidkaameraga filmimisest. See on sisuliselt Sony FX3 26-megapikslise APS-C sensoriga versioon, mis lubab tipptasemel videokvaliteeti taskukohasema hinnaga.

Muide, Sony FX30 kere + XLR-H1 Handle Unit komplekt on laenutamiseks saadaval ka Tallinnas, Rocca al Mare keskuses asuvas Photopointi foto- ja videotehnika rendis.

Sony ütleb, et kaamera on loodud pakkuma tavaliste hübriidkaameratega võrreldes märkimisväärselt paremat tootmiskvaliteeti ning võimaldama juurdepääsu kõrgemale tasemele värvide taasesitluses ja tootmisjärgsele töövoole, mis võib muidu vajada kallimat kaamerat.

Selle asemel, et proovida oma olemasolevast fotokaamerast hübriidmudelit ehitada, on Sony otsustanud turule tuua spetsiaalse videokaamera edasijõudnud videograafidele.

Peamised tehnilised omadused:

  • Tagantvalgustusega APS-C (Super 35mm formaat) Exmor R™ sensor
  • Ülimalt võimekas BIONZ XR™ protsessor
  • 4K UHD 120 kaadrit/sek 10-bit 4:2:2 video, 16-bit RAW väljund
  • Sensori tundlikkus ISO 50–102 400
  • Dual Base ISO funktsioon, dünaamiline ulatus 14+ stoppi
  • S-Cinetone™, S-Log3, HLG, LUT
  • 759 punktiga kiire ja täpne autofookus, 5-teljeline stabilisaator
  • Kaks SD UHS-II või CFexpress Type A mälukaardipesa
  • Kasutusel vaid elektrooniline katik
  • Integreeritud ventilaator, mis võimaldab pikemaid salvestamisi
  • Magneesiumsulamist tolmu- ja niiskuskindel korpus

 

Sony FX30 uus sensor

Nagu ka eelpool mainitud, siis uus Sony FX30 on väga sarnane enda suurema venna FX3 kaameraga. Välispidisel vaatlusel on neil isegi raske vahet teha, kuid FX30 seest leiame täiesti uue sensori.

Sellel on 26-megapiksline APS-C suurusega sensor, mida pole kunagi varem Sony kaameras kasutatud, ja kuigi see on tagantvalgustusega, pole see virnastatud disainiga.

Kaamera 26-megapiksline sensor on tegelikult 6.2K mõõdus, kuid videosalvestusel lõikab kaamera sealt Sonyle omaselt välja 4K video, mis tähendab ka väikest 1,04x lõikefaktorit. Palju olulisem lõikefaktor tuleb aga mängu kui jäädvustada 4K 120p videot, siis tuleb arvestada 1,62x kitsama kaadriga.

FX30 sensori ISO vahemik on 100 kuni 32 000, kuid sellel on ka Dual Base ISO 800 ja 2500 juures. See tähendab, et hämaramates olukordades võib kasutada ISO 2500 tundlikkust ja salvestatav materjal on sama puhas ja müravaba kui ISO 800 juures. Kasutades S-Log3 pildiprofiili ulatub sensori dünaamiline ulatus kuni 14+ stoppini.

Rääkides veel värvidest, siis FX30 suudab sisemiselt salvestada 10-bitist 4:2:2 materjali, et võimaldada värvide töötlemisel rohkem vabadust ning loomingulisust.

S-Cinetone kinolik pildiprofiil ja kiire autofookus

Neile kes pole veel tuttavad keerulisema värvitöötlusega, mida pakuvad taolised kinokaamerad, pakub Sony oma Venice seeria kaameratest tuttavat S-Cinetone pildiprofiili.

Tegemist on lihtsama pildiprofiiliga, mis näeb hea välja otse kaamerast tulles kuid säilitab siiski töötlemisvõimekuse. Lisaks on võimalik kaamerasse üleslaadida erinevaid LUTe, mis muudab stseeni valgustamise ja kaamera seadistamise lihtsamaks.

Nagu moodsalt Sony kaameralt oodata võiks, on FX30 varustatud võimeka autofookussüsteemiga, mis katab 90% kaadrist 495 punktiga. Sony lubab, et see on piisavalt kiire, et toetada kiiret ja täpset autofookust ning täpset jälgimist isegi 120 kaadrit sekundis salvestades.

Kaamera toetab ka reaalajas Eye AF loomadele, inimestele või lindudele ja reaalajas jälgimist, kuid on varustatud ka automaatse teravustamise abiga, mis võimaldab sujuvalt lülituda automaatse ja käsitsi teravustamise vahel. Lisaks leiab kaamerast Sony focus breathing kompensatsiooni, mis hoiab fookuse muutmisel vaatenurga stabiilsena.

FX30 kaamera kere ja pesad

FX30 kaameral on ka Sony viieteljeline keresisene pildistabilisaator ja kaamera toetab ka Sony Power Zoom (PZ) objektiive ning nende objektiivide toetuseks on spetsiaalne suumi muutmise lüliti.

Täpselt nagu FX3, on ka FX30 mõeldud laiendatavaks ja lisaks kaamera enda mitmele ühenduspunktile toetab see ka Sony XLR käepidemeid ning välgukingal on ühendus, mis võimaldab digitaalset heliliidest.

Kaameral on üks A tüüpi HDMI ühendus, nii USB-C kui ka microUSB sisend, kõrvaklappide pesa ning kaks CFexpressi ja SDXC kaardipesa. Kaamera vastab ka juhtmevaba kohtvõrgu standarditele (5 GHz ja 2,4 GHz), töötab LAN – USB-C jaoks mõeldud gigabitise Etherneti adapteri kaudu ja toetab FTP-edastust.

Sony FX30 toetab ka 16-bitist RAW videoväljundit HDMI kaudu. Kuigi Sony tunnistab, et enamik turul olevaid väliseid salvesteid ei toeta 16-bitist RAW salvestust, on kaamera võimeline seda signaali saatma ja on seetõttu tulevikukindlam.

Samuti toetab see ajakoodi sünkroonimist, ühendades ajakoodi allikaga valikulise adapteri ja BNC kaabli kaudu.

Nende andmete ning videote põhjal mis Sony välja on andnud uue kaamera kohta tundub, et tegemist on ühe tõeliselt hea videokaameraga juba edasijõudnud videograafidele, kes soovivad rohkem kvaliteeti ning järeltöötluse võimalusi.

 

Telli Sony FX30 kinokaamera Photopointist kohe ära ››

 

Juhul, kui Sul pärast vana kaamera eest saadavat allahindlust peaks veel eurosid Sony “töölooma” ostuks puudu jääma, siis pakume nii eraisikutele kui ettevõtte nime ostmiseks mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

(321)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony FX30 kere
  • APS-C (Super 35mm formaat) Exmor R™ sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 120p videosalvestus & 26 MP fotod
  • 5-teljeline stabilisaator & 759 punktiga autofookus
  • 10-bit 4:2:2 XAVC S-I & 16-bit RAW väljund
  • Magneesiumsulamist tolmu- ja niiskuskindel korpus
2299€2319€
Sony FX30 kere + XLR-H1 Handle Unit
  • APS-C (Super 35mm formaat) Exmor R™ sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 120p videosalvestus & 26 MP fotod
  • 5-teljeline stabilisaator & 759 punktiga autofookus
  • 10-bit 4:2:2 XAVC S-I & 16-bit RAW väljund
  • Magneesiumsulamist tolmu- ja niiskuskindel korpus
2799€2819€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga