Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM on kindel “go to” objektiiv

sony-fe-24-70-gm-photopoint-priidu

Sellel suvel avanes mul võimalus proovida Photopointi fototehnika rendi abil Sony objektiivide ühte kindlat lipulaeva FE 24-70mm f/2.8 GM.

Liigun väga palju kaameraga ringi just looduses ja välitingimustes, mille jaoks antud objektiiv on väga sobiv kaaslane fotokotti asetamiseks. Objektiiv ise on küll üsnagi raske, aga selle korvab tema tugev ja kvaliteetne ehitus – seetõttu ei pea selle pärast kartma ja saab kindel olla ka raskemates oludes pildistades.

sony-fe-24-70-gm-photopoint
sony-fe-24-70-gm-photopoint

Selle objektiivi kõige suuremaks plussiks on universaalne suumiulatus ning kui ma tohiks kuhugi seiklema minnes kaasa võtta ainult ühe objektiivi, siis oleks see mu kindel valik.

Laiemas otsas 24 mm peal saab teha väga lummavaid maastikufotosid, aga kaugema otsa 50 mm – 70 mm vahemik on sobiv inimeste pildistamiseks või maastikult mõne detaili välja toomiseks.

sony-fe-24-70-gm-photopoint
sony-fe-24-70-gm-photopoint

Enda f/2.8 avaga on see suurepärane kasutamiseks ka pimedamates oludes, kus see koos Sony hübriidkaamerate hea ISO võimekusega on väga “killer combo”. Lahtine ava tagab ka portreesid või detaile pildistades väga mõnusalt pehme bokeh ning pilt ise jääb väga kvaliteetne + terav. Isegi foto servad jäävad detailsed ja mingeid moonutusi või venitusi minu silm ei tuvastanud.

Väga positiivne on ka objektiivi kiire ja täpne autofookus – kui tavaliselt kasutan adapteriga koos Canon objektiive, siis nende autofookusele tihti loota ei saa.

sony-fe-24-70-gm-photopoint
sony-fe-24-70-gm-photopoint

Objektiivisisese stabilisaatori puudumine minu jaoks mingisugust rolli ei mänginud, sest Sony hübriidkeredel on juba sisse ehitatud väga heal tasemel stabilisaatorid. Kui objektiivi juurest mõnda miinust otsida, siis on seda leida päris keeruline. Ainsaks selliseks võib tuua ehk objektiivi krõbeda hinna, kuid arvestades kvaliteeti, siis on see kindlasti seda väärt.

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM objektiiv on super valik igal tasemel fotograafi jaoks, sest see on töökindel kaaslane nii tuppa, õue kui metsa või linnatänavatele. Kindel “go to” objektiiv!

 


Priidu tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel või Facebook’is

 

Uuri lisaks:

(554)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM Kampaania
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 maksimaalse avaga
  • Kiire ning vaikse Direct Drive SSM teravustamisega
  • Tolmu- ja niiskuskindla disainiga
  • Sony α ja NEX pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
2099€2349€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast