Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM objektiiviga Tallinn Music Weeki jäädvustamas

Sony FE 24-70 f/2.8 GM on üks omapärane objektiiv, sest see ja Sony Vario-Sonnar T* 16-35mm f/2.8 ZA SSM II on ainukesed Sony normaalsuumid, millel on valgusjõuline läbiv f/2.8 ava.

See teeb FE 24-70mm f/2.8 GM’i ideaalseks kaaslaseks ka hämaramates pildistamistingimustes ning seepärast otsustasin selle Photopointi fototehnika rendist endale laenutada.

Sony FE 24-70mm GM
Sony FE 24-70mm GM

Sony FE 24-70mm GM

 

Suumobjektiiviga on hea võimalus jäädvustada üritust läbi mitme erineva vaatenurga ilma et peaks aega kulutama selle vahetusele. See vähendab objektiivi(de) viga saamise võimalust ning omakorda võimaldab kiiret fookuskauguse vahetust vastavalt vajadusele.

Sony FE 24-70mm GM

Sony FE 24-70mm GM
Sony FE 24-70mm GM

Tallinn Music Week oli sellel aastal enda peamiseks tegevuspaigaks valinud Telliskivi loomelinnaku ning mina enda pildistamisobjektideks võtnud hämarad õhtused lavapealsed.  Seetõttu oli mul enda Sony a7 III ette vaja valgusjõulist ja universaalset kaaslast, milleks FE 24-70mm f/2.8 GM sobis ideaalselt.

Tegemist on raske (886g!) ja parajalt suure objektiviig – eriti kui arvestada, et see on mõeldud kasutamiseks Sony hübriidkaamerate ees. Kui objektiiv 6 tundi käe otsas ripub, siis annab see hästi tunda, kuid õnneks on Sony kaamerad parajalt kompaktsed ja kerged.

Sony FE 24-70mm GM

Sony FE 24-70mm GM
Sony FE 24-70mm GM

Optilises mõttes on objektiiv suurepärase ehitusega ning seda võis algselt oletada juba asjaolust, et see kuulub Sony G Master seeria hulka. Lisaks on  FE 24-70mm GM väga terava joonisega nurgast-nurka ning seda ka ava 2.8 juures!

Objektiivi fokuseerimine oli mõnusalt kiire ja ei tekkinud ühtegi hetke kui fokuseerimisega oleks probleeme esinenud.

Sony FE 24-70mm GM
Bokeh efekt on selle objektiiviga pildistades väga ilus.

 

Kokkuvõttes võib öelda, et antud objektiiv on kahtlusteta parim valik, kui on vajadus minna pildistama hämaratesse oludesse (klubid, üritused, suveööd jne). Jah, see on kallis objektiiv, kuid igat senti väärt – eriti, kui kasutad seda Sony täiskaader hübriidkaamera ees. Proovi järele!

 


Henri tööde ja tegemistega saab tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel või kirisp.com protfoolio lehel.

 

Uuri lisaks:

(430)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM Kampaania
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 maksimaalse avaga
  • Kiire ning vaikse Direct Drive SSM teravustamisega
  • Tolmu- ja niiskuskindla disainiga
  • Sony α ja NEX pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
2099€2349€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast