Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony a9 II hübriidkaamera

Sony a9 II

Aasta viimaseks “karbist välja” postituse peategelaseks on spordifotograafidele ja fotoajakirjanikele disainitud Sony Alpha 9 täiustatud mudel – Sony Alpha 9 II hübriidkaamera. Uus generatsioon, mille loomise põhiideeks oli teha elukutseliste fotograafide töövoog kiiremaks ja efektiivsemaks. Just kiirus ongi see võtmesõna, millega kaamera krõbe hind ennast lõpuks ära õigustama peaks. Ning muidugi muljetavaldav autofookus, mis koostöös kiirusega lubatud efektiivsuse tagab. Selles postituses vaatame järk-järgult ja külg-küljelt, mis selles uhkes ja hinnalises karbis ennast täpselt peidab.

Sony a9 II

Karbist leiab: Sony A9 II hübriidkaamera, akulaadija, NP-FZ100 aku, USB 3.1 kaabli, kaablifikseerija, kaamerarihma, Euroopa ja Suurbritannia pistikuga toitekaabli. Lisaks sellele muidugi ka garantiitalongid ning kasutusjuhendi. 

a9 II kasutab täiskaader 24 MP sensorit nagu tema eelkäija, kuid selle kiirem Bionz X protsessor tõstab autofookuse kiirust ja täpsust. See on esimene täiskaader sensoriga kaamera, mis kasutab kihilist (stacked) sensoridisaini, mis tähendab seda, et kaamera on võimeline sensorilt infot lugema kuni 20× kiiremini kui varasemalt võimalik. Teravuse hoidmiseks on säilinud ka 693 faasi- & 425 kontrastituvastusega teravustamispunkti nagu a9-l, kuid uued algoritmid tõstavad subjekti jälgiva teravustamise võimekust. 

Sony α9 II hübriidkaameral on olemas keresisene 5-teljeline stabilisaator, mis stabiliseerib kaamera liikumist 5,5 stopi ulatuses. Kasutades kaameraga ka Sony E-bajonetiga stabilisaatoriga objektiive, saavutatakse veelgi kindlam ühendus (kombineeritakse kahe töö). Stabilisaator toimib ka A-bajonetiga objektiividega, kui seda kasutatakse koos ühilduva adapteriga.

Kaamera on võimeline pildistama kiirusel 20 kaadrit sekundis ja seda kuni 362 kaadrit järjest (kaadri mustaks minemata). Kombineerides sensori kiiret andmeedastust ja elektroonilist katikut ka uue teravustamissüsteemiga – 693 faasituvastusega teravustamistpunktiga – saab tulemuseks teravustamise, mis kontrollib 60 korda sekundis säritust ja subjekti jälgivat teravustamist. 

Kaameral on ka uus väreluseta (virvendust minimeeriv) pildistamiserežiim, mis rakendub kasutades mehaanilist katikut. See süsteem teeb kaamera kasutamise kunstlikus valguses lihtsamaks.

Sony a9 II hübriidkaamera pakub 4K UHD (3849 × 2160) videosalvestust. Videosalvestus toimub kogu sensori laiuselt ehk 6K lahutusvõimega ning ülejääki kasutatakse hilisemalt ära videosalvestuse kvaliteedi tõstmiseks. Selles režiimis kasutatakse full pixel readout süsteemi ehk reaalselt loetakse iga pildipunkti andmed eraldi üles. Erinevate pikslite andmeid ei kombineerita ega tuletata üksteisest pildiprotsessori tasemel – tulemuseks on moonutustevaba ja detailne videoklipp. Samas on võimalik kasutada ka populaarset Super 35mm sensoriala. Kaamera on suuteline ka salvestama FullHD lahutusvõimega 100 kaadrit/sek aegluubis videot.

a9 II-l on suurem käepide kui selle eelkäijal ning tema aku ja mälukaardipesade tihendid on tehtud sarnaselt  a7R IV-le ilmastikukindlaks. 

Samuti on suurem kaamera akukestus. Sony α9 II tuleb Z-seeria NP-FZ100 liitiumakuga, mis on 2,2× suurema mahutavusega kui W-seeria NP-FW50 liitiumaku. Niimoodi on võimalik ühe laadimisega teha kuni 500 kaadrit. Kasutades aga akutalda, mis mahutab kaks akut, saab ühe laadimisega teha juba 950 fotot. Akupesa asub nagu ikka – kaamera alumisel küljel ning sellele saab toidet anda ka läbi USB 3.2 Type C.

Kaks UHS-II mälukaardipesa
Sony on lisanud uuele mudelile ka teise UHS-II toega mälukaardipesa, suurendades andmete mahutavust ja lugemise/kirjutamise kiirust.  Ülemine pesa toetab SD ja Memory Stick kaarte.

Liidesed ja pesad
Lisaks USB-C ja microHDMI pesadele leiab kaameralt uudse RJ45 võrgukaabli pesa, mis võimaldab luua gigabitise ühenduse andmete kiireks ja stabiilseks edastamiseks. Lisaks toetatakse andmeturvalisuse suurendamiseks failide ülekannet SSL- või TLS-krüptimisega (FTPS). Kaameral on olemas ka WiFi, Bluetooth ja NFC ühendused, et selle juhtimine oleks võimalik ka nutiseadmest.

Ajakirjanike töövoo kiirendamiseks mõeldud Alpha 9 II on varustatud  ka uue häälmärkmete funktsiooniga, mis võimaldab piltidele rääkimise teel lisada märkmeid, mida saab fotode vaatamisel taasesitada ning need hiljem ka automaatselt tekstiks konverteerida. 

Sony a9 II


Kokkuvõteks

On selge, et Sony a9 II hübriidkaamera pole muud kui tippude tipp ning ega see massidele tarbimiseks mõeldud polegi. Tegemist on Sony kõige kallima kaameraga, mis rahuldab ideaalselt umbes 1% ehk kõige nõudlikumate profifotograafide vajadused. Just nende, kelle jaoks on kiirus määrava tähtsusega. Ülikiire terve kaadri ulatuses toimiv autofookus koos EyeAF-iga on kahtlemata parim fookus, mis seni nähtud. Ning muidugi väärib ülivõrdes kiitust ka 20 fps sarivõte, ilma et kaader läheks mustaks.

Nii kalli kaamera ostuotsus ei sünni muidugi üleöö. Huvi korral tasub Sony a9 II näiteks Photopointi fototehnika rendist endale kaasa haarata ja aparaat ise järgi proovida. Nii saad kõige lihtsamini teada, kas kõik see, millest äsja räägitud sai ennast ära tasub. Või piisab Sulle tegelikult ka mõne teise Sony täiskaadri kiirusest ja võimekusest. 

 

Sony a9 II hübriidkaamera Photopointi e-poes »

Tutvu kogu Photopointi fototehnika rendi valiku ja hindadega »

(569)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a9 II kere
  • 24,2-megapiksline täiskaader EXMOR RS CMOS sensor
  • 693 faasi- & 425 kontrastituvastusega teravustamispunkti
  • Foto sarivõte kuni 20 kaadrit sekundis
  • 4K 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Integreeritud WiFi, Bluetooth ja NFC
5299€5449€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga