Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Senisest 10 korda kiirem USB on tootmiseks valmis

Suve lõpupoole oli ka Photopointi Ajaveebis pikem käsitlus uuest USB standardist numbriga 3.0. See suudab andmeid edastada kuni 10 korda kiiremini kui praegu kasutatav 2.0.

Intel esitles seda tähtsat edasiarendust esimest korda juba pea 14 kuud tagasi. Eile aga kuulutas ta koos teiste asjaosalistega USB 3,0 standardi ametlikult valminuks.

Uue andmeedastusstandardi nimeks sai Super-Speed USB 3.0. Sellega jätkas ennast “USB 3.0 Turundusgrupiks” tituleeriv korporatsioonikogu (Juhtivateks firmadeks Intel, Microsoft, Texas Instruments, ja NEC) toredat nimetamistraditsiooni, mis on jõukohane kõigile koolieelikuile.

Vanemate standardite nimedeks on:  High-Speed (USB 2.0, 480 Mbps), Full Speed, (USB 1.0, 12 Mbitps) ja Low Speed (USB 1.0, 1.5 Mbps). Hirmuvärinatega tuleb nüüd oodata järgmise standardi väljalaset ning sellele omistatavat nime. Ilmselt saab see kandma prefiksit Hyper-Super või Ultra-, või miskit muud sarnast.

USB 2.0 VS 3,0

USB 3,0 porte ei ole arvutite emaplaatidele oodata enne järgmise aasta teist poolt. Esimesteks uut standardit toetavateks tehnikavidinateks saavad tõenäoliselt olema mälupulgad, välised kõvakettad, Mp3-mängijad ja videokaamerad. Need peaksid algsete ennustuste kohaselt tavakasutajateni jõudma aastal 2010.

Nagu uue standardi nimigi ütleb, on selle põhiliseks iseloomustajaks kiirus. USB 3,0 suudab edastada andmeid kuni 10 korda kiiremini kui praegu kasutusel olev USB 2.0 standard. Kui USB 1.0 vahendusel liikus 25 GB HD film ühest seadmest teise 9,3 tunniga ja 2.0 vahendusel 13,9 minutiga, siis uus standard saab sellega hakkama koguni 70 sekundiga.

Et saavutada andmete ülekandel selliseid kiirusi, on kindlasti vaja varustada oma arvuti mehaanilise kõvaketta (HDD) asemel flash-mäluga kõvakettaga (SSD). Kiireim ärilahendustes kasutatav HDD pöörleb kiirusega 15 000 rpm ning edastab andmeid 1,6 Gbit/s (Wikipedia, 18.11.08). USB 3,0 aga on võimeline edastama andmeid kuni 4.8 Gbit/s (usb.org 18.11.08).

Kõike mida hing ihaldab, saab uue USB standardi kohta uurida usb.org veebilehelt. Ette hoiatavalt olgu aga mainitud, et erinevalt Super-Speed USB-st see lehekülg kiirusega ei hiilga. Vähemasti seisuga 18.11.2008 mitte.

Loe veel USB 3.0 standardi kohta:
businesswire.com
engadget.com
marketwatch.com
cnet.com
thestandard.com
wikipedia.com
blog.photopoint.ee

(206)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga