Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Selle suve kõige kuumem hübriidkaameradiil Photopointis

Pärnad on kohe-kohe õide puhkemas ja suur suvi algamas. Selleks, et seda suve ilusatele piltidele püüda, on tarvis head fotoaparaati. Pole probleemi. Siit tuleb suurepärane uudis kõigile, kel on vaja kvaliteetseid pilte pildistavat kaamerat. Photopointis on nüüd rakendunud eksklusiivne soodushind võimekale hübriidkaamerakomplektile: kahe objektiiviga Olympus PEN E-PL6 saab kätte kõigest 399€ eest.

Lisaks kaamerale on komplektis pisike väline välklamp, 14-42mm standardsuumobjektiiv ja 40-150mm teleobjektiiv. Viimasega saad suumida päris kaugeid objekte päris lähedale. See on tõepoolest selle suve kõige kuumem hübriidkaameradiil – veel parema kvaliteedi-hinna suhtega algajale fotohuvilisele mõeldud komplekti hetkel Photopointis pole.

 

olympus-pen-e-pl6-hubriidkaamera-photopoint-100

PEN Lite (ehk “PL”) on Olympuse kõige soodsamate hübriidkaamerate seeria. E-PL6 on selle seeria viies esindaja, turule tulnud pisut vähem kui kahe aasta eest ja suure populaarsuse tõttu müügis tänaseni. Photopointis on olemas ka selle uuem versioon E-PL7, millel on teravam LCD-ekraan, uus katikumehanism, WiFi, valikuketas päästiku ümber ja märkimisväärselt kõrgem hinnasilt.

PEN E-PL6 kaameral on olemas kõik, mida algajal fotohuvilisel vaja. Metalse korpuse sees pildistab hea lahutusvõimega fotosid 16 MP pildisensor, sarivõtteid saab klõbistada 8 kaadrit sekundis, lisaks täisverelisele automaatrežiimile on olemas ka kõik manuaalrežiimid – nagu peegelkaameralgi. Kõige tipuks on E-PL6 kaameral olemas ka time-lapse videote salvestamine, mitme särituse ühte kaadrisse pildistamine, ISO, värvustasakaalu, särituse jne kahveldused, paindlikud ART digifiltrid ning paljud muud funktsioonid, mis pakuvad põnevat katsetamisrõõmu sedamööda, kuidas pildistaja oma aparaadiga tuttavamaks saab.

 

olympus-pen-e-pl6-hubriidkaamera-photopoint-102

Vaatame, üle, mis komplekti kuulub. Esiteks muidugi kaamera ise koos akuga, seejärel 40-150mm f/4.0-5.6 R telesuumobjektiiv, 14-42mm f/3.5-5.6 II R normaalsuumobjektiiv, pisike, kaamera peale kinnitatav väline välklamp (E-PL6 kaameral sisseehitatud välklampi ei ole). Keskel esiplaanil on käepide, mille võib soovi korral kaamera külge kinnitada. Käepide muudab kaamera sileda esiosa reljeefsemaks ja annab näppudele pinna, kuhu taha haakuda. Nii püsib aparaat kindlamalt käes.

 

olympus-pen-e-pl6-hubriidkaamera-photopoint-103

Lisaks põhiasjadele on karpi mahutatud päris palju igasuguseid lisavidinaid. CD-plaat, mille peal on kasutusjuhendid ning RAW failide töötlemiseks ja piltide vaatamiseks mõeldud tarkvara, korralik kaamerarihm, sametine vutlar välklambi jaoks, akulaadija, kasutusjuhend paberil, toitekaabel, AV kaabel ja USB kaabel.

 

olympus-pen-e-pl6-hubriidkaamera-photopoint-200

14-42mm normaalsuumiga

olympus-pen-e-pl6-hubriidkaamera-photopoint-201

40-150mm telesuumobjektiiviga

 

399-euroseid soodushinnaga hübriidkaameraid oleme ennegi näinud. See aga, et kahe objektiiviga komplekti hind nii soodsaks langeb, on üsna eriline juhtum. See komplekt on eriti hea neile, kellele meeldib lisaks tavaliste fotode pildistamisele ka kaugeid asju lähedale suumida.

 

14-42mm objektiiviga kõige laiemast (14mm) asendis pildistatud foto.

Samast asukohast pildistatud foto – 40-150mm telesuumobjektiiviga kõige laiemast (40mm) asendist

Samast asukohast pildistatud foto – 40-150mm telesuumobjektiiviga maksimaalselt välja suumituna (150mm)

 

 

Teleobjektiiviga saab tegelikult teha ka muud kui ainult kaugete asjade lähemale suumimine. Võtame näiteks esemete pildistamise või portreed. Hübriidkaamerate suurem sensor tähendab, et me saame pildistada selliseid fotosid kus esiplaan on terav ja tagaplaan meeldivalt udune. Seda udust väikese teravusulatusega efekti aitab suurendada teleobjektiiv.

Näiteks kaks fotot, mis on mõlemad pildistatud sellesama Olympus E-PL6 kaamera ja 40-150mm teleobjektiiviga:

 

40mm juures saab jäädvustada portreteeritava koos keskkonnaga. Taust on natuke udune. 1/100 sek @ f/4.0, ISO 320. Fookuskaugus: 40mm

 

Välja suumituna (100-150mm juures) saab eraldada pildistatava keskkonnast. Taust on juba hästi udune. 1/100 sek @ f/4.0, ISO 500. Fookuskaugus: 150mm

 

Kui sa soovid endale kvaliteetseid fotosid pildistavat kaamerat võimalikult soodsa hinnaga, siis võib see Olympus olla päris hea valik. Kui mitte kõige parem. Selliseid fotosid nutitelefoniga ei pildista.

 

 

(3524)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Olympus PEN Lite E-PL6 + 14-42mm II R + 40-150mm R, must
  • 16-megapiksline Live MOS Four Thirds sensor
  • 3-tolline kallutatav LCD puuteekraan
  • FullHD 1920 × 1080 30p videosalvestus
  • 3-teljeline stabilisaator, kuni 3 stoppi
  • Kompaktne metallkorpus

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast