Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pildistamas Tallinn Fashion Week’il – kaasas Sonyle mõeldud Samyang AF 85mm f/1.4

Fikseeritud fookuskaugusega 85mm objektiiv on portreefotograafidele kindlasti vägagi tuntud ja ihaldatud. Eriti, kui sellel on valgusjõuline f/1.4 ava – see annab sellele klaasitükile väärtuse, mis paneb paljude fotograafide silmad särama. Tihtipeale on aga sellised valgusjoonelised automaatfookusega objektiivid üpris kallid.

Huvitaval kombel tuli Lõuna-Korea optikatootja Samyang tänavu välja eelnevale kirjeldusele vastava AF 85mm f/1.4 FE objektiiviga, kuid selle hinnaks on kõigest 649 eurot! See võistleb enda klassis Sony FE 85mm f/1.4 GM mudeliga, mille hind on rohkem kui kolm korda kallim (2099€) ning ka Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art seeria objektiiviga, mis on peaaegu poole kallim (1079€).

Kuna Samyang AF 85mm f/1.4 FE on olemas ka Photopointi foto- ja videotehnika rendis, siis otsustasin selle töökindluse ja kvaliteedi järgi proovida ning võtsin objektviivi kaasa Tallinn Fashion Week’i lavataguseid tegemisi jäädvustama.

Samyang AF 85mm FE
Samyang AF 85mm FE

Teadagi on selliste ürituste “backstage” üsna valguse vaene ja seetõttu aitab f/1.4 nendes oludes väga häid pilte tabada. Need kaadrid, kus on peal palju detaile, siis nende korral saab lahtise avaga pildistades suurepäraselt eemaldada subjekti taustast.

Varasemalt oli Samyang tuntud, kui ainult manuaalfookust omavate objektiivide tootja, kuid hea meel on tõdeda, et uus Sony hübriidkaamerate ette mõeldud 85mm f/1.4 on autofookusega. Koostöös Sony Eye-Af funktsiooniga on seda lausa lust kasutada, sest autofookus on kiire, vaikne ja täpne.

Samyang AF 85mm FE
Samyang AF 85mm FE

Objektiivil on ka ilmastikukindel disain ning ka UMC kate, mis aitab vähendada flare ja ghosting efekte. Lisaks kõigele muule on välimuselt suur objektiiv kompaktne ja kerge konstruktsiooniga.

Pildi kvaliteedis suuri puudusi või eristusi ei täheldanud. Lasen fotodel enda eest kõneleda, kuid minu silm jäi vägagi rahule.

Samyang AF 85mm FE
Samyang AF 85mm FE

Kokkuvõtteks saan väljendada ainult oma imestust ja head meelt, et Samyang on sellise taskukohase ja kvaliteetse objektiiviga tulnud turule. Soovitad kindlasti inimestele, kes Sony portreeobjektiivide peale mõtlevad katsetada enne järele Samyang AF 85mm f/1.4 FE, kui mõnda kallimat ostma hakata.

 


Henri tööde ja tegemistega saab tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel või kirisp.com protfoolio lehel.

(666)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Samyang AF 85mm f/1.4 objektiiv Sonyle
  • 85 mm tele-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.4 maksimaalne ava
  • Vaikne ning kiire teravustamismootor
  • Kompaktne ja kerge konstruktsioon
  • Sony E bajonetiga pool- ja täiskaader hübriidkaameratele

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast