Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsungi uutel digikompaktidel on LCD-ekraan nii esi- kui ka tagaküljel

Postitas: Lauri

Kui veidi alla keskmise sotsiaalse lävimisega fotohuviline kaamera haarab, siis pildistab ta maastikke ja sõpru ja lilli ja kassi ja kõike muud mis tema vaatevälja jääb.

Ta ei pruugi selle peale tullagi, et on olemas teatud postmodernistlik klikk, kelle peamiseks pildistamisobjektiks on see, mis vaateväljast hoopis välja jääb. Kuidas nii? Lööge lahti kurikuulus veebileht rate.ee ja veenduge ise. Nad pildistavad iseennast.

Ega see autofotograafia nii lihtne ei olegi. Mida pikemaks muutub fotoaparaadi fookuskaugus, seda keerulisem on oma sihverplaadile kõkide kompositsioonireeglite kohaselt “pihta saada”. Õnnelikena võivad end tunda need piltnikud, kel on pikad õla- ja küünarvarred – nemad saavad pilti teha veidi kaugemalt.

Kui aga Samsungi hiljuti esitletud digikompaktid ST550 ja ST500 käesoleva aasta lõpul turule jõuavad, pole enam vaja ei pikki käsi ega lühikesi fookuskaugusi. Need kaks kaamerat nimelt on maailma esimesed digikompaktid, millel on kaks LCD-ekraani. Üks – nagu tavaliselt – aparaadi tagaküljel, teine aga kaamera ees, otse objektiivi kõrval. Eesmise ekraani diagonaaliks on 1,5″ ja see mahutab 61 000 pikslit.

Samsungi bosside sõnul ongi seda esiküljel olevat LCD-d vaja eelkõige autoportreede klõbistamiseks.

Lisaks sellele saab sealt aegvõtte tegemisel vaadata, mitu sekundit särituseni on jäänud. Laste pildistamise režiimis mängivat seal lõbus värviline video, mis sunnib lapse kaamera poole vaatama, ekraan kuvab ka kaamera olulisemad seadistused.

ST550 ja ST500 mudelid erinevad üksteisest vaid kaamerate tagakülgedel olevate LCD-ekraanide poolest. ST550 ekraan on 3,5″ diagonaaliga ja mahutab enesele 1 152 000 pikslit – Samsungi sõnul on tegemist maailma kõige suurema lahutusvõimega digikompaktkaamera ekraaniga. ST500 on standardse LCD-ga: 3″ ja 230 000 pikslit. Mõlemad ekraanid on puutetundlikud.

Kui ekraanid välja jätta, siis on tegemist täiesti tavaliste tehniliste näitajatega digitaalsete kompaktkaameratega. 12.2 MP sensorid, 4,6 x optilise suumiga objektiivid fookuskauguste vahemikuga alates 27 mm (35 mm ekvivalent), 30 fps HD video (1280 x 720) salvestamine, optiline värinastabilisaator, automaatne stseenituvastus, naeratusetuvastus jne…

Turule lubab Samsung need kaamerad tuua septembrikuus. Tootefotod – eelkõige nendel olev eesmine LCD-ekraan on muidugi klass omaette…

Selliseid “kahe ekraaniga” kompaktkaameraid oskan minagi vorpida:

(177)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga