Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Note 10 ja Note 10 Plus tekitavad küsimusi

 

Aastaaegade vahetumise regulaarsusega toovad suuremad telefonitootjad iga aasta oma uudismudeleid publiku ette ja üheks suunanäitajaks on siin vaieldamatult Samsung. Lisaks oma S-seeriale on Samsungil ju ka nö heavy user’itele mõeldud Note-seeria. Seekord üllatas Samsung lisaks tavalisele Note’ile ka Note Plus versiooniga. See on juba iseenesest veidi üllatav, sest oli ju omal ajal Note Samsungi kõige kõvema raudvara ja täiendavate funktsioonidega nutitelefon.

Nüüdsest on raudvaraliselt Samsungi lipulaevaks Note Plus juba ühel lihtsal põhjusel – ekraan. Miskil veidral põhjusel on Samsung pannud 2019. aastal ühe oma lipulaeva ekraaniks 6,5-tollise FULL HD! Ja seda peaaegu 1000 eurot maksval telefonil! Isegi Galaxy Note 5 ekraan oli suurema resolutsiooniga. Samuti on võrreldes eelmise Note’iga tagasilöögi saanud Note 10 endlikaamera, kadunud on 3,5“ kõrvaklapiühendus ning mälukaardi tugi. Ekraanikaamera on täiesti uue kujundusega – endise nö kulmu asemel on nüüd ekraani ülaservas väike ümmargune täpp.

 

 

Samsung Note 10 Plusil seevastu on kõik viled ja kellad paigas – 6,8-tolline  498ppi AMOLED ekraan (3040×1440) ja mälukaardipesa. Kõrvaklapiporti paraku pole ka sellel mudelil. Kui Samsung Note’il on kolm tagakaamerat (lainurk, ülilainurk ja telefoto), siis Note 10 Plusil on koguni neli kaamerat, eelloetletutele lisandub veel 3D-sügavuskaamera (HQVGA). Mõlemal telefonil on Snapdragon 855 protsessorid, sisemälu on Note 10-el 256 Gb, Note 10 Plusil lisaks ka 512 GB. Muutmälu on Note 10-el 8 GB ja Note 10 Plusil 12 Gb.    

Kõvasti on edasi arendatud S-Peni kirjapulka, millega saab nüüd telefoniekraanil toimuvat juhtida ilma ekraani puutumata otsekui kaugjuhtimispuldiga. Samuti saab sellega liitreaalsust (AR) joonistada fotode või videote tegemise ajal ekraanile, varustades näiteks filmitavaid vuntside, soengute, prillide, kübarate vms lõbusaga. Video filmimisel pakub Samsung nüüd helisalvestamisel uut zoom in-mikrofonilahendust, mis jälgib kaamera fookust ja võimendab vastavalt sellele ka heli st suumides näiteks kaamerat ansambli laulja peale muutub valjemaks ka tema hääl.

Väiksemaid uuendusi ja täiendusi on teisigi, kuid jäägu nende avastamisrõõm juba nende telefonide uutele omanikele. Maksma peaks hakkama Samsung Note 10 pisut alla tuhande euro ning Note 10 Plusi hind kuskil 1100 eurot.

Allikas: CNET

(454)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga