Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Loetud päevadega Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivi austajaks

Sain Photopointi fototehnika rendi abil võimaluse paariks päevaks kasutada Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivi, mille keerasin enda truu sõbra, poolkaader Canon 60D kaamera ette.

Peamiselt portree- ja reisifotograafina olen kasutanud tavaliselt n.ö fiksobjektiive nagu Sigma 35mm f/1.4 Art, Canon EF 50mm ja Samyang 85mm. Tamroni objektiiviga puutusin kokku esimest korda ja seega ei teadnud algul mida sellest oodata – teadsin ainult, et see objektiiv on ilmastiku- ja tolmukindel. Kindlasti oleks tahtnud seda testida natukene kauem, kui 3 päeva, mistõttu ei saanud teha ka nii palju pilte, kui oleksin tahtnud aga uus reis New York’i surus peale.

Selle lühikese ajajooksul mil objektiiv minukäes oli, tegin ära ühe eriskummalise fotosessiooni (kummalise sellepärast, et modelliks olin mina ise) ning pildistasin üles kokteilimenüü portfoolio.

tamron-sp-24-70-g2-roomet-ild-photopoint_2

Mainiksin kohe ära Tamron SP 24-70mm f/2.8 objektiivil on ääretult kiire autofookus ja tänu VC stabilisaatorile on ka pilt stabiilne. Ma võin poseerivast modellist, mis tahes liikumise pealt, suhteliselt aeglase säriajaga pilti teha nii et pilt on endiselt stabiilne. Kuna objektiivi ava saab keerata f/2.8 peale, mis on suumobjektiivi kohta väga hea, siis sai allolevad pildid tehtud suhteliselt hämara valgusega garaažis ning just selle ava juures, et taust võimalikult udune jääks.

tamron-sp-24-70-g2-roomet-ild-photopoint

tamron-sp-24-70-g2-roomet-ild-photopoint_3

Tootefotosid proovisin selle objektiiviga teha just sellepärast, et sellel objektiivil on eBand nanovääristus mis tähendab siis seda, et ta eemaldab peegeldused elementide pinnalt. Tänu sellele andis fotode tegemine ilma välguta ehk naturaalvalguses isegi parema tulemuse. Valgus oli loomulikult suunatud otse tootele.

tamron-sp-24-70-g2-roomet-ild-photopoint_6

Head üllatusmomenti pakkus veel ‘Zoom lock”, mis tootefotode pildistamisel suuresti kasuks tuli. See toimib küll ainult 24mm juures, kuid väldib objektiivi tahtmatut lahti vajumist ja suumi sügavuse muutumist. Imestama pani üllatavalt hea värvigamma, sest piltide töötlemisel värve suuresti muutma ei pidanudki.

tamron-sp-24-70-g2-roomet-ild-photopoint_4

tamron-sp-24-70-g2-roomet-ild-photopoint_5

Kokkuvõtteks võin öelda, et kuna mul endal on enamasti kasutusel ainult fiksobjektiivid, aga aina rohkem tuleb ette töid/üritusi, kus oleks vaja Tamron SP 24-70mm f/2.8 normaal-suumobjektiivi, siis mõtlen isegi selle “toru” ostmisele, sest hinna ja kvaliteedi suhe on väga hästi omavahel paigas.

 


Roometi tööde ja tegemiste saab tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel või veebilehel roometild.com

 

 

Soovid objektiivi kohta lisainfot? Vaata veel:

(781)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Canonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ja vaikne USD teravustamismootor
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
1149€1399€
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Nikonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimeka Tamron VC pildistabilisaatoriga
  • Nikon F bajonetiga peegelkaameratele
1149€1399€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast