Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Roccat Pyra – maailma teine juhtmevaba mängurhiir

Juba veidi enam kui aasta eest uhkeldas Razer hiirega, mida ta nimetas maailma esimeseks juhtmevabaks mängurhiireks. Kui Mamba 132.16€ tõepoolest esimene on, on Pyra teine. Roccat teatas nimelt eile, et on samuti valmistanud mänguritele suunatud juhtmevaba hiire nimega Pyra.

Pyra evib suurepärast andmeedastuskiirust 1000Hz. See tähendab, et hiirest saadetakse arvuti poole teele üks andmepakett iga millisekundi järel. Hiirel on 1600 dpi optiline sensor, viis juhtnuppu ja täisfunktsionaalne draiver. Vooluallikana kasutab Pyra kahte AA suuruses akut, mille laadimine toimub USB-kaabli abil. Aku peatsest tühjenemisest annab märku vilkuv sinakas tuluke – kui see põlema hakkab, saab hiire arvutiga ühendada ning seejärel rahulikult mängimist jätkata.

Pyra on oma disaini pärinud “ilma kellade ja viledeta” mängurhiirelt Kova 42.69€. Erinevalt viimasest on aga Pyra palju paindlikumalt seadistatav – sellega on kaasas täisfunktsionaalne draiver koos makrode, profiilide ja kõige muu sinna juurde kuuluvaga. Seadistusvõimaluste rohkusest hoolimata on Pyra võrreldes Kova ning Razeri juhtmevaba hiire Mambaga 132.16€ märksa pisem, olles niiviisi sobilik näiteks sülearvutiga mängijaile.

Loomulikult oleks Roccat saanud Pyra`le ka rohkem juhtnuppe lisada, kui praegused viis (kaks pealmist, kaks külgmist ja ratta nupufunktsioon). Hiire kompaktsuse tõttu ta seda aga ei teinud – liiga palju nuppe väiksel pinnal vähendaksid kasutamismugavust. Selle asemel arendas Roccat edasi Kova mängurhiire omadust käivitada mingi uus funktsioon kahe hiirenupu korraga alla vajutamisel. Edasiarenduse nimeks on pandud EasyShift[+].

Nimelt täidab Roccat Pyra hiire parempoolne külgmine nupp (nimega “EasyShift[+]” nupp) samalaadset rolli, nagu “shift” klahv klaviatuuril.

Kui mingit hiirenuppu vajutades hoida all sedasama EasyShift[+] nuppu, muutub vastava nupu funktsioon. Nii saab ühe Pyra nupu alla seadistada kaks funktsiooni. Näiteks saab draiveris määrata EasyShift[+] + ratta üles-alla kerimise funktsiooniks meediamängija helitugevuse muutmise jne.

Erinevaid profiile saab siduda erinevate programmidega. Näiteks võib teha ühe profiili brauseri jaoks, milles seadistatud EasyShift[+] nupuga toimivad käsklused viivad lehel edasi või tagasi, avavad uue lehe, lisavad avatud lehe järjehoidjatesse jne. Teise profiili võib teha spetsiifilise mingile mängule. Kolmanda profiili saab teha aga näiteks Windows-spetsiifilise. Kui nüüd need profiilid vastavate programmidega siduda, muutuvad hiire funktsioonid automaatselt vastavalt sellele programmile, mis hetkel aktiivne on.

Roccat Pyra juhtmevaba mängurhiirt on turule oodata aprillis. Hiire hinnaks Euroopa turu jaoks on Roccat märkinud €59.99 (960 EEK) – seega on maailma teine juhtmevaba mängurhiir poole odavam kui maailma esimene 132.16€. Pyra`st saab saadaval olema ka juhtmega versioon – selle hinnaks nimetab Roccat €39.99 (640 EEK).

Roccat Pyra juhtmevaba mängurhiir Roccati veebilehel

[nggallery id=69]

(413)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Razer Mamba 5600 hiir Razer Mamba 5600 hiir Mamba on maailma esimene juhtmevaba hiir, mis töötab sama täpselt ning kiiresti nagu parimad turul olevad, mängureile suunatud arvutihiired. Enamgi veel - kui Razeri parima juhtmega hiire...
Roccat hiir Kova ROC-11-200 Mänguhiirte Lamborghini
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga