Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Roccat Apuri – midagi enamat kui lihtsalt USB-lisapordid

Postitas: Lauri

Kone 29.48€ mängurhiirega üleöö tuntuks saanud Saksamaa firma Roccat esitleb uut mängureile suunatud arvutitarvikut. See kannab nime “Apuri” ning on oma põhiolemuselt USB-jaotur.

Pelk pilguheit tootefotodele ülal või allpool annab aga alust arvata, et lisaks mälupulgalembusele on sellel skorpionilaadsel kaadervärgil muidki trikke varuks. Ongi.

Vingeimad mängurid teavad, kui närviajav võib olla see, kui hiire juhe kusagile kinni jääb. Kriitilises mängusituatsioonis võib sellest palju paha juhtuda. Tegelikult ei pea see juhe üldse kuhugi kinnigi jääma – piisab halvast juhtme asendist laual, mis vaid imevähe hiire vaba liikumist takistab. Tundliku mänguri käsi saab sellest kohe aru ning mängutunnetus ongi häiritud.

Apuri kohal kõrguv skorpioni saba taoline jätke on valmistatud elastsest kummist. Selle külge saab kinnitada hiire juhtme – nüüd ei vea hiir enam juhet endaga mööda matti ja lauda kaasa.

Suhtudes ise sellesse kaadervärki mõneti skeptiliselt proovisin asja ära. Peab tunnistama, et Apuri muudab hiire liigutamise matil tõepoolest mugavamaks, seda aga eeldusel, et hiirega liiga pikki poognaid lauale ei vea. Apuri skorpionisaba annab mingis ulatuses päris hästi hiire liikumisele järgi, kuid sellel on siiski omad piirid.

Lisaks hiirejuhtme kinnitusele on Apuri`l veel neli USB porti. Selleks, et neisse samaaegselt mitut keskmiselt enam voolu tarbivat USB-seadet ühendada (nt väline kõvaketas, MP3 pleier, digikaamera jne..), on Apuri`l kaasas adapter, millega seade vooluvõrku ühendada.

Nii annavad kõik neli porti maksimaalset USB 2,0 standardile vastavat voolu. Pisemate seadmete (mälupulgad, mälukaardilugejad jne) ühendamisel Apuri USB-portidesse adapterit vaja ei ole.

Välimus on sel Roccati uuel seadmel loomulikult tasemel. Apuri peal on kolm sinist LED-valgustit, LED-lambid heidavad sinakat valgust ka Apuri põhja alla.

Roccat Apuri`t on Photopointi poodidesse oodata lähinädalail.

Roccat SDMS süsteem

Apuri on Roccati mõni nädala eest välja kuulutatud SDMS (Smart Desktop Management System) süsteemi esimene osa. SDMS on neljast mänguritele suunatud arvutitarvikust koosnev seeria, mis tulevad müügile küll eraldi, kuid mis Roccati sõnul koos kasutades annavad mängimisel seniolematu kontrolli ja mugavuse.

Nagu öeldud, on kolm SDMS-seeria toodet lähiajal tulekul. Roccat midagi veel nende kohta kinnitanud ei ole, kuid loota võib, et nimetamata tarvikute seas on kauaoodatud klaviatuur “Valo” ning 5,1 kõrvaklapid “Kave“. Aga võibolla midagi hoopis uut…

(452)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Ilford paber 40,6x50,8cm MGIV 25M satiin 10 lehte (1772319) Ilford mustvalge fotopaber 40,6x50,8 cm, satiin, 10 lehte pakis.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga