Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ricoh Theta SC toob 360-kraadised fotod ja videod massidesse

ricoh-theta-sc-005-avang

Ricoh Theta seeria kaamerad ei vaja vist enam väga pikka tutvustust. Algsest Theta m15 prototüüpkaamerast arendati kiirelt välja ülipopulaarne Theta S kaamera, mis hakkas turge aasta eest vallutama. Kõrget tähelendu ning suurt populaarsust on see kaamera leidnud ka Maarjamaal – soetavad endale seda paljud, alates kinnisvarafotograafidest, lõpetades reisi- ja seiklushuviliste tavakasutajatega. Õnneks ei jäänud Ricoh pikalt loorberitele puhkama, vaid jätkas turu-uuringute ning tootearendusega, mis kulmineerus täna Ricoh Theta SC tutvustamisega.

ricoh-theta-sc-006-koos

Ricoh Theta SC ei ole suure tootearenduse, vaid pigem turu-uuringute tulem. Kasutab see täpselt sama füüsilist disaini, nagu populaarne Ricoh Theta S ning sisult samuti suurele vennale suhteliselt sarnane. Kaks 180° vaatega f/2.0 avaga objektiivi ning kaks 14-megapikslist sensorit. Niimoodi talletatakse korraga 360° vaatega foto või video minimaalse müraga isegi hämaras.

Kaamera juhtimise loogika ei ole samuti muutnud – üle WiFi ühenduse saab nutitelefonist või tahvelarvutist muuta Theta SC seadistusi, alustada videosalvestust või teha fotosid ning loomulikult kasutada ka nutiseadet eelvaate kuvaks. Nutiseadmest saab loodud materjali otse üles laadida ka theta360.com veebilehele või sotsiaalmeediasse.

Suurim, või võiks isegi öelda et ainus muudatus, peitub tegelikult videosalvestuses ja edastuses. Lahutusvõime on Theta SC kaameral täpselt sama mis Theta S’il – FullHD 1920 × 1080 30p ning sedasi talletatakse sfäärilisi videoid. Muudatus on nimelt videosalvestuse pikkuses – olles Theta SC (SC tähistab Ricohi sõnul Standard Class ehk tavakasutajale suunatud) puhul piiratud 5 minutiga, kuna kahe kaamerasilma info tuleb hiljem üheks videoks kokku panna. 5 minuti piirang tuleneb jällegi sellest, et kaamerast on eemaldatud suurem jahutussüsteem, mis samas omakorda panustab ka väiksemasse kaalu. Lisaks on kaamera alt ära kaotatud HDMI väljund. Seda samuti samadel kaalutlustel nagu videosalvestuse piiramine – tavakasutaja neid enamjuhtudel niikuinii ei vaja. Need nõudlikumad kasutajad, nagu näiteks kinnisvarafotograafid ja ajakirjanikud, kes vajavad HDMI kaudu voogedastamist või pikemat videosalvestust – nende jaoks jääb alles valik soetada kangem Theta S.

ricoh-theta-sc-004-valge

ricoh-theta-sc-003-roosa

ricoh-theta-sc-002-sinine

ricoh-theta-sc-001-beez

Muudest omadustest – kaameral on 8 GB sisemälu, mis mahutab ligikaudu 1600 pilti. Ricoh kaameratele omaselt on olemas intervallvõtte funktsioon ning loomulikult ka iseavaja. Lisaks on kaamera kiire, 1,5 sekundilise käivituskiirusega.

Paralleelselt uue kaameraga tuleb turule ka Ricoh TH-2 kaitseümbris Theta kaameratele. See asendab senise TH-1 korpuse, pakkudes IPX7 veekindlust ning sobides Ricoh Theta SC, Theta S, Theta m15 ning Theta kaameratele.

Ricoh Theta SC kaamerad tulevad neljas erinevas värvis – valge, sinine, roosa ja beež ning jaemüügihinnaks on 299 eurot. Poelettidele peaks uued Theta SC kaamerad jõudma oktoobri lõpus-novembri alguses.

ricoh-theta-sc-008-pealt

ricoh-theta-sc-007-alt

ricoh-theta-sc-009-kylg

Allikas: Ricoh pressiteade

(708)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Ricoh Theta S, must
  • Sfäärilised 360° vaatega videod ja fotod
  • Kaks 12-megapikslist CMOS sensorit
  • FullHD videosalvestus
  • Valgusjõulised f/2.0 avaga objektiivid
  • Integreeritud WiFi ühendus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga