Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ricoh GR III kompaktkaamera toob puuteekraani, värinastabilisaatori ja kiirema autofookuse

Ricoh annab teada, et on valmistamas uut fotoaparaati nimega Ricoh GR III. See on APS-C formaadis 24,3 MP sensori ja 28mm fiksobjektiiviga tippklassi kompaktkaamera, täiustatud mudel praegusest Ricoh GR II mudelist. Uus kaamera järgib senist GR-seeria joont ning lisab täpselt need täiustused, mida hädasti vaja oli. Hetkel veel arendusjärgus olev kaamera pannakse vaatamiseks välja homme Saksamaal algaval Photokina 2018 fotomessil. Kaamera hinda hetkel ei avalikustata, müügivalmis arvab Ricoh selle saavat aga alles 2019. aasta alguseks.

Koos ametliku pressiteatega on Ricoh täna avalikustanud foto kaamera esiküljest ning üsna täpse tehniliste andmete loetelu. Väliselt paistab kaamera olevat väga sarnane senisele – mis pole sugugi paha, sest Ricoh GR seeria korpuse ergonoomilisus on ju fotograafide seas vaat et legendaarses staatuses (siiski loodan isiklikult, et kaamera taga on kahesuunalise nihiku asemel korralikum mitmesuunaline joystick). Objektiivgi on samamoodi 38mm fookuskauguse ja maksimaalse f/2.8 avaga – Ricohi sõnul on aga objektiiv täiustatud, ilmselt võime siis oodata senisest veelgi teravamat ja moonutustevabamat pildikvaliteeti.

Kõige olulisemad täiustused tulenevad aga pildisensori ja pildiprotsessori juures läbi viidud muudatustest. See, et sensoril on piksleid senise 16 MP asemel 24, polegi vast nii oluline kui et sensori abil toimib nüüd keresisene 3-suunaline värinastabilisaator. Koos Pentax kaameratele omase võimalusega mikrovärinate abil madalpääsfiltri efekti simuleerida. Lisaks on GR III kaameral täiustatud autofookus nii et see toimiks kontrastipõhisusele lisaks ka faasituvastusega. Suhteliselt aeglane autofookus oli GR II puhul üks olulisemaid kitsaskohti, mis loodetavasti nüüd kaasajastatud saab.

Video poolelt on samuti areng toimunud – kuigi mitte nii tormiline, nagu oleks oodanud. 4K videot GR III kahjuks tegema ei hakka – maksimumiks jääb senise 1080p 30 fps asemel 1080p 60 fps. Ehk siis Full HD kaadrisagedust on poole võrra tõstetud. Kui videorežiimis autofookus paremini toimib ja pildikvaliteetki paremaks läheb, on juba päris hea.

Ricoh GR III LCD-ekraan on senise GR II kaameraga võrreldes veidi madalama lahutusvõimega, kuid see-eest puutetundlik. Kui ma ei eksi, siis peaks see olema üldse kõige esimene puutetundliku ekraaniga Ricoh/Pentax fotokaamera. Tõenäoliselt annab see tunnistust peatsest puutetundlikust ekraanist ka järgmisel Pentax peegelkaameral.

Kahjuks ei ole GR III tehniliste andmete loetelus Bluetooth ühenduvust, mis tänapäeval enamike kaamera WiFi ühenduse hästi lihtsaks teeb. Samuti tasub tähele panna, et uuel kaameral ei ole enam integreeritud välklampi – tõenäoliselt on see ohverdatud kompaktsuse nimel, sest värinastabilisaator nõuab suuremat korpust. Välguking on siiski alles.

Allikas: Ricoh ametlik pressiteade

 

(379)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga