Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Razer Megalodon kõrvaklapid – kuula, kus on vaenlane

Saksamaal nädala eest lõppenud arvutimängude messil Games Convention 2008 esitles Razer 5.07€ oma uusi kõrvaklappe nimega Megalodon.

Mänguritele mõeldud 7,1 kõrvaklappidel on tundlikkuse reguleerimise võimalusega, 50 – 16 000 Hz mikrofon. Lisaks sellele kuulub komplekti eraldiseisev kontrollpult/audioandmete töötlemis- ning edastuskeskus nimega Razer Maelstrom Audio Engine.

Razer nimetab oma uut audiosüsteemi läbimurdeks helitehnika ajaloos. Kõige tähtsam aspekt selle juures olevat ruumilisus. Mänguritele on väga tähtis kuulda vaenlast enne, kui viimane päästikule vajutada jõuab. Razeri uued klapid koos Maelstrom audiomootoriga aga võimaldavad mitte ainult vaenlast kuulda, vaid tajuda ka seda, kust poolt viimane tulemas on.

Megalodon`i puhul ei ole tegemist stereo kõrvaklappidega. Viimased oskavad eristada ainult seda, kas vaenlane tuleb vasakult või paremalt. Megalodon eristab helisid mis tulevad ülalt, alt, paremalt, vasakult, eest ja tagant nii, nagu neid kuuleksid meie kõrvad reaalses elus. Milline eelis Counter Strike`i kunnide ees, kes sind siiamaani alati sõelapõhjaks lasknud on!

Razer Megalodon kõrvaklappide tähtsaimaks osaks on “Razer Maelstrom” audiomootor. Viimane võimaldab edastada helide loomiseks vajalikke algoritme koguni 800% kiiremini, kui senised samalaadsed tehnoloogiad.

Küsida võiks, et milleks on kõrvaklappide puhul vaja nii suurt andmeedastuskiirust. Kui mingi heli jõuab 800% kiiremini arvutist minu kõrvaklappidesse, kas see peaks siis tähendama, et ma kuulen heli juba enne, kui see tekib?

Nii see ei ole. Suuremat andmeedastuskiirust on vaja sellepärast, et andmeid, mida edastada, on nende kõrvaklappide puhul mitu korda rohkem kui tavaliselt. Miks?

Peale stereo oleme me ka enamate mõõtmetega heliga tuttavad. Näiteks kinosaalides või kodukinosüsteemide puhul. Nendel puhkudel saavutatakse aga mitmemõõtmeline heli lihtsalt kõlarite lisamisega.

Razer Megalodon töötab hoopis teisiti. Kolmemõõtmelisus ei ole saavutatud ainuüksi paljude kõlarite lisamisega. Viimased on samuti olemas, neid aga toetab hoopis paindlikum ja tõetruumat esitlust pakkuv tehnoloogia – helilise ruumitaju loovad Razer Maelstromi edastatud algoritmid.

Viimaste puhul on tegemist mitmeid korda keerulisemate ja seega ka suuremate andmemahtudega, mistõttu ei ole 800% kiirem edastusvõime müügimeeste sõnakõlks vaid möödapääsmatu vajadus.

Megalodoni komplekti kuuluvad kõrvaklapid eemaldatavate ja pestavate padjanditega, seadisdatav mikrofon ning kontrollpaneel. Viimast ühendab kõrvaklappidega 3,3 m pikkune juhe. Kontrollpaneelilt on lihtsalt ja kiiresti võimalik muuta iga helikanali parameetreid ning bassi ja mikrofoni seadeid.

Razer Megalodon paisatakse turule käesoleva aasta lõpul. Süsteem saab maksma alla kahe ja poole tuhande krooni. Detailsemat ülevaadet saab lugeda siitsamast ajaveebist niipea, kui kaup Photopointi ladudesse jõuab.

Rohkem infot ja ilusaid pilte vaata Razeri veebilehelt.

(321)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pildiraam AR 004 box-set BL Pildiraam AR 004 box-set BL
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga