Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fotograaf Rauno Liivand: Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 ZA OSS lainurksuumobjektiivi esmamuljed

Tunnistan, et kui alguses sain Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 ZA OSS lainurk objektiivi katsetuseks kätte, siis olin skeptiline selle võimekuse ja kasutusvõimaluste osas enda igapäeva tööelus.

Nimelt töötan pidevalt portree ja ööklubi fotograafiaga ja seetõttu tundus lainurga kasutamine portreefoto pildistamistel algselt kui uue maastikuna. Lisaks hirmutas ka objektiivi F/4 ava, kuna ööklubis või pimedates ja kiiretes olukordades loobun pidevalt kiirest autofookusseerimiskiirusest.

sony-fe-16-35-f4-oss_photopoint_7

Olles objektiivi kätte saanud, siis tundis see end kohe mu Sony A7 II kaamera ees mugavalt. On tunda, et see objektiiv on ehitatud ikka Sony täiskaader süsteemidele, sest objektiivi ja kaamera vahel oli meeldiv tasakaal.

Esimese katsetusena viisin kaamera Deja Vu’sse “Babulja” üritust jäädvustama. Pildistasin üritust esimest korda zoom objektiiviga pimedas – varasemalt olen kasutanud ainult Zeiss Batis 85mm F/1.8 ja 25mm F/2.0 objektiive. Minu üllatuseks töötas objektiiv paremini kui lootsin. Pimedas ruumis suutis objektiiv kiirelt ära kasutada kaamera võimekat autofookussüsteemi ning iga pildiga oli alati tippteravus paigas.

sony-fe-16-35-f4-oss_photopoint_3

rauno-liivand-sony-fe-16-35-f4-oss_photopoint

sony-fe-16-35-f4-oss_photopoint_2

sony-fe-16-35-f4-oss_photopoint_4

Objektiiv on võimekas ning suutis muuta minu arvamust zoom objektiividest. Lisaks autofookuskiirusele on objektiiv ka terav. Zeiss objektiivid on tuntud enda teravate piltide poolest ja Sony 16-35mm F/4 objektiiv ei tee kindlasti Zeiss märki maha, vaid kannab selle uhkelt välja, sest selle teravus oli samalaadne minu teiste fikseeritud millimeetriga Zeiss objektiividega.

sony-fe-16-35-f4-oss_photopoint_5
sony-fe-16-35-f4-oss_photopoint_6

Peale nädalat kasutamist suudan öelda, et see sobib igale fotograafile kaamerakotti. Zoomina on objektiiv multifunktsionaalne, kere on vastupidav ja hoiab kaamera ees hästi tasakaalu. Soovitan kindlalt vaadata Sony 16-35mm Zeiss F/4 objektiivi poole. Lisades juurde Sony Vario-Tessar T* FE 24-70mm f/4 ZA OSS ja võib-olla ka FE 70-200mm f/4.0 G OSS objektiivi, siis saab kokku väga võimsa ja terava kaameravarustuse normaalse keskklassi hinnaga.

 

Rauno tegemiste ja töödega saab tutvuda ning kursus olla tema Instagram’i lehel ››

Modell: @lizalindd


Photopointi fototehnika rent on mugav ja unikaalne võimalus lisaks veebiülevaadete lugemisele ja vaatamisele Sind huvitav toode reaalselt järele proovida. Lisaks annab see kindluse, et ostetav kaamera või objektiiv vastab täpselt Sinu vajadustele.

(1161)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 ZA OSS objektiiv
  • 16–35 mm lainurksuumobjektiiv
  • Läbiva f/4.0 maksimaalse avaga
  • Carl Zeiss T* vääristusega elemendid
  • Integreeritud Sony OSS pildistabilisaatoriga
  • Sony α ja NEX pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
1199€1539€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast