Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Põnevad kuulujutud: Pentax on valmistamas täiskaadersensoriga peegelkaamerat ja APS-C hübriidi

“Minu allika sõnul esitleb Pentax 2012. aastal täiskaadersensoriga peegelkaamerat ning APS-C formaadis sensoriga hübriidkaamerat”. Nii teatab Peter Fang Dpreview foorumis ning kirjutab veel, et ilmselt saab täiskaadri sees olema Sony 24 MP lahutusvõimega sensor.

Ülalolevat mõtteavaldust võiks ju pidada mingiks suvalise Peteri fantaasiaks ning unustada. Peter Fang ei ole aga mingi suvaline Pentaxi fännipoiss vaid seesama, kes postitas Pentax K-7 1066.48€ kaamera ülevaate päev enne selle aparaadi ametlikku välja kuulutamist 20. mail 2009. Niisiis peaks tema kirjutatusse keskmisest tõsisemalt suhtuma ja seda ka veebiruumis tehakse.

Lisaks Peteri informatsioonile Dpreview foorumis on Jaapani tehnikaajakiri “Impressjapan” alla laadimiseks seadnud väljavõtte oma jaanuarikuisest ajakirjast. Viimane sisaldab eksklusiivseid intervjuusid kaheksa suurema kaameratootja esindajatega (sh Pentax ja Ricoh). Huvitavat on seal palju – näiteks teatab Canon, et kui ta üldse kunagi hübriidkaamera valmis teeb, siis järgmise aasta sees.

Pentaxi esindaja Toshiyuki Kitazawa vast et kõige olulisemad sõnad selles intervjuus on ära öeldud kohe alguses. Vastates küsimusele “Kas Ricohiga ühinemine on toonud kaasa ka mingeid muutusi?” vastab hr Kitazawa: “On asju, mida me Pentaxis oleme soovinud ära teha. Uus juhtkond on selles osas näidanud üles suurt mõistmist ning see on võimaldanud meil nende asjade juurde tagasi pöörduda. See on suur asi.”

Edasises päästab hr Kitazawa oma kujutlusvõime valla ning räägib muuhulgas ka täiskaader- ja keskformaatsensoriga hübriidkaameratest. Kohati utoopia piirimaile kiskuvate vestluste eelduseks on igal sammul tõdemus, et Pentaxi jaoks on 2012 aasta määrava tähtsusega ning uue juhtkonna all püütakse fotohuvilisi üllatada millegi uuega.

(394)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax K-7 kere 14,6 megapikslit, CMOS sensor, sensori stabilisaator (Shake Reduction) ja tolmueemaldus, 11 punkti AF (SAFOX VIII+), 3" LCD monitor, tolmu- ja ilmastikukindel kere, Live View ja videosalvestus, HDMI väljund.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga