Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopointi TOP 5 – enim ostetud arvutimängurite klaviatuurid

Nagu Värnikule oda või Sildarule suusad on e-sportlase arsenalis üks olulisemaid vahendeid korralik klaviatuur. Erinevaid mänguriklaviatuure on tohul hulgal, mistõttu on enne ostu sooritamist vaja täpselt mõelda, mida siis uue klahvidega sõbraga tegema hakatakse.

Kiirete FPS mängude jaoks on kahtlemata parim valik mehaaniline klaviatuur, mis võib pöörata nii mõnegi keerulise situatsiooni kiiremini reageeriva klaviatuuriga e-sportlase kasuks. Seevastu rahulikema mängude mängijad ei vaja niivõrd kiiret reageerimist, vaid pigem klaviatuuri kasutusmugavust ja erinevat funktsionaalsust.

Photopointi enim ostetud mänguriklaviatuuride edetabeli on vallutanud peamiselt Roccati klaviatuurid, mis pakuvad kahtlemata tugevat konkurentsi Razer’i klaviatuuridele. Edetabelisse on sattunud üllatuslikult ka üks Speedlink’i klaviatuur, kuid kõigest lähemalt alljärgnevas edetabelis.

1. Roccat Horde AIMO

 

Photopointi 2018. aasta TOP 5 e-sportlase kõige menukama klaviatuuri esikoht kuulub ülekaalukalt Roccati Horde AIMO nimelisele klaviatuurile. Uhke klaviatuur on varustatud rohkete lisadega, mis on abiks arvuti käsitlemisel, kuid ka lihtsalt silmailuks. Horde kõige erilisemaks omaduseks on nn membraanilised lülitid. Lühidalt kokkuvõttes on see mehhaaniliste ja membraanlülitite segu – ehk see ei ole ei üks ega teine. Klaviatuuri kasutajale tähendab see kooslus, et klahvi käik on vaikne, kuid tunduvalt kiirem ja täpsem ehk ligilähedane mehhaanilistele lülititele.

Klaviatuuri ülemises paremas nurgas paikneb ka Windows Dial funktsiooniga valikuratas ning puudust ei pea tundma ka makroklahvidest. Lisaks sellele on Horde klaviatuur on varustatud AIMO nimelise intelligentse valgustusega, mis hingab ühes rütmis teiste Roccati AIMO-seeria tarvikute ja ka ekraanilt kumavate värvidega.

Lisaks on klaviatuuriga kaasas ka mugav randmetugi. Horde AIMO pakub suurepärast kombinatsiooni ergonoomikast ja funktsionaalsusest ning kahtlemata on selle klaviatuuri edu saladus ka väga hea hind.

Klaviatuuri omadused

Ühenduse tüüp Juhtmega klaviatuur ( USB 2.0)
Lüliti tüüp: Roccat Membranical
Lisaklahvid M1 – M5 lisaklahvid; Meediaklahvid
Anti-ghosting Jah
Andmeedastus 1000 Hz Ultrapolling
Reageerimisaeg 7,8 ms
Valgustus Mitmevärviline AIMO
Randmetugi Eemaldatav
Kaabli pikkus 180 cm
Kaal (g) 1100

Roccat Horde AIMO Photopointis »

 

2. Speedlink Ferus

 

Teisele kohale jäänud Speedlink Ferus on pigem alustava mitte edasijõudnud e-sportlase arsenali kuuluv „spordivahend“. Ferus on võrreldes teiste edetabelis paiknevate klaviatuuridega hinna poolest ülimalt soodne valik. See tähendab ka seda, et nimetatud klaviatuur on oma olemuselt väga lihtne.

Speedlink Ferus on mugav ja madala profiiliga membraanklahvidega varustatud klaviatuur. Selle klahvistiku kõige erilisemaks omaduseks on  võimalus vahetada arvutimänguri jaoks oluliste klahvide (WASD & nooleklahvide) katteid. Ferus klaviatuurile on lisatud ka kümme eraldiseisvat meedianuppu, mille abil saab mugavalt juhtida meediamängijat ja erinevaid Windowsi funktsioone.

Nagu eelnevalt mainitud on tegu äärmiselt lihtsa, kuid mugava klaviatuuriga, ühenda vaid arvuti külge ja kasuta. Ferus on suurepärane valik alustavale arvutimängurile.

Klaviatuuri omadused

Ühenduse tüüp Juhtmega klaviatuur (USB 2)
Lüliti tüüp: Membraan
Lisaklahvid 10 multimeedia klahvi
Valgustus Puudub
Randmetugi Puudub
Kaabli pikkus 170 cm
Kaal (g) 510
arvutimängurite klaviatuurid
arvutimängurite klaviatuurid

Speedlink Ferus Photopointis »

 

3. Roccat Suora

 

Väärika kolmanda koha saavutas arvutimängurite klaviatuuride edetabelis Roccat Suora. See on robustne ja tugeva alumiiniumkorpusega äärmiselt kiirelt reageeriv klaviatuur. Suora omab nii n-key rollover kui ka anti-ghosting funktsioone (need on funktsioonid, mis lubavad korraga vajutada mitmeid klahve  ning see ka registreeritakse).

Klaviatuur on varustatud mängu-režiim funktsiooniga, mis aktiveerub kui vajutada ülal paremas nurgas olevale klahvile. Seejärel on võimalik kasutada kuute makro klahvi, mis paiknevad nooleklahvide kohal.

Roccat on klaviatuurilt eemaldanud nii palju kui eemaldada annab ja seetõttu on see tunduvalt  kompaktsem kui tavalised numbriklahvistikuga klaviatuurid. Suora on tõsine tööriist mängusõbrale, kes ei hooli lisavidinatest ja värviliselt vilkuvatest tulukestest. See on mõeldud mängurile, kes nõuab klaviatuurilt vastupidavust, kaunist minimalistliku disaini ja kiiret reageerimist.

Kui on soov Suora klaviatuur siiki erinevates värvitoonides särama panna  siis tasub piiluda pisut kallima Roccat Suora FX nimelise klaviatuuri poole.

Klaviatuuri omadused

Ühenduse tüüp Juhtmega klaviatuur ( USB 2.0)
Lüliti tüüp: Mehaaniline TTC Brown
Lisaklahvid Ei
Anti-ghosting Jah
Andmeedastus 1000 Hz Ultrapolling
Reageerimisaeg 1 ms
Valgustus Sinine klahvide LED taustvalgus
Randmetugi Ei
Kaabli pikkus 180 cm
Kaal (g) 1200

arvutimängurite klaviatuurid

arvutimängurite klaviatuurid

Roccat Suora Photopointis »

4. Roccat Horde

Edetabeli neljandalt kohalt leiame klaviatuuri, mis troonib uhkelt ka esimesel kohal. Roccat Horde erineb oma jõukast sugulaset Horde AIMO’st mitme puuduva lisa poolest. Nimelt puudub Horde baasmudelil randmetugi ning intelligentne AIMO valguslahendus.

Horde klahvide taustvalgustus on lihtne – ühevärviliselt sinine. Kui nimetatud lisad kõrvale jätta siis on Horde identne oma nimekaimuga.

Klaviatuuril on eraldiseisvad makronupud ning valiku rattake Windows 10 süsteemide juhtimiseks erinevate igapäevatoimetuste juures. See avardab oluliselt võimalusi võrreldes paljude teiste klaviatuuridega.

Kui klahvide mehaanilisus pole kuigi oluline ja puudub ka vajadus randmetoe ning uhke Aimo intelligentse valgustuse järele siis on Horde klaviatuur, mille peal tasub mõelda.

Klaviatuuri omadused

Ühenduse tüüp Juhtmega klaviatuur ( USB 2.0)
Lüliti tüüp: Roccat Membranical
Lisaklahvid M1 – M5 lisaklahvid; Meediaklahvid
Anti-ghosting Jah
Andmeedastus 1000 Hz Ultrapolling
Reageerimisaeg 7,8 ms
Valgustus Sinine klahvide LED taustvalgus
Randmetugi Ei
Kaabli pikkus 180 cm
Kaal (g) 910

Roccat Horde Photopointis »

 

5. Razer Blackwidow Chroma V2

Võib üsna kindlalt väita, et Razer Blackwidow klaviatuuridest on kuulnud enamik ning et Razer on tootnud erinevaid Blackwidow mudeleid nii palju, et neid enam kahe käe näppude peal kokku ei loe. Just nimelt Photopointi enim ostetud mänguriklaviatuuride edetabeli viies koht kuulub Blackwidow seeria mudelile täisnimega Blackwidow Chroma V2.

Blackwidow Chroma V2 on varustatud Razer Orange mehaaniliste lülititega, mis on võrdlemisi vaiksed kuid pärast klahvi vajutamist on siiski selgelt tunda, et lülitus on toimunud. Klaviatuur on varustatud anti-ghosting ja n-key funktsioonidega, mis registreerivad iga klahvi lülituse, mida kasutaja vajutanud.

Klaviatuuril on Chroma nimeline Razer’i mänguritarvikute valguslahendus, mida on võimalik läbi Razer Synapse tarkvara mugavalt seadistada See võimaldab panna erinevaid Chroma nime kandvaid arvutitarvikuid ühes rütmis hingama, vilkuma või edevalt lainetama. Just nagu Roccat’i AIMO intelligentne valguslahendus. Blackwidow Chroma V2 on edetabeli kõige kallim klaviatuur. See kahtlemata õige valik arvutimängurile, kes on nõus loovutama oma raskelt teenitud raha edeva, kuid samas ka äärmiselt laia funktsionaalsusega klaviatuuri nimel.

Klaviatuuri omadused

Ühenduse tüüp Juhtmega klaviatuur ( USB 2.0)
Lüliti tüüp: Mehaaniline Razer Orange
Lisaklahvid 5 makroklahvi
Anti-ghosting Jah
Andmeedastus 1000 Hz Ultrapolling
Reageerimisaeg 1 ms
Valgustus Mitmevärviline Chroma
Randmetugi Eemaldatav
Kaabli pikkus 180 cm
Kaal (g) 2000

 

Razer Blackwidow Chroma V2 Photopointis »

 

Photopointi enim ostetud klaviatuuride edetabel on selliseks kujundatud ostjate poolt. Kuigi need klaviatuurid erinevad nii omaduste, kui ka hinna poolest annab see üsnagi selge ülevaate, millist tüüpi klaviatuure mängijad eelistavad.

 

Vaata ka: 

(1315)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat klaviatuur Horde Aimo Nordic, must
  • Roccat Membranical lülititega klaviatuur
  • Nordic paigutusega
  • M1-M5 ning multimeedia lisaklahvid
  • Intelligentse Aimo valgustusega
  • Eemaldatav lai randmetugi
Speedlink klaviatuur Ferus (SL-670000-BK-NC)
  • USB ühendusega klaviatuur
  • Nordic paigutusega
  • Kummeeritud otstega jalad
  • Mugavad madala profiiliga klahvid
  • Vahetatavad WSAD & noolteklahvide nupud
10€19.99€
Roccat klaviatuur Suora Nordic (ROC-12-204)
  • TTC Brown lülititega mehhaaniline klaviatuur
  • Kompaktse raamita disaini ning alumiiniumkorpusega
  • Nordic klaviatuuripaigutusega 
  • Sinine muudetava eredusega taustvalgustus
  • Anti-ghosting ning 1000 Hz ultrapolling
Roccat klaviatuur Horde Nordic, must
  • Roccat Membranical lülititega klaviatuur
  • Nordic paigutusega
  • M1-M5 ning multimeedia lisaklahvid
  • Sinise valgustusega
  • Anti-ghosting ning 1000 Hz ultrapolling
Razer klaviatuur Ornata Chroma US
  • Lühikese klahvikäiguga mänguriklaviatuur
  • US klaviatuuripaigutus
  • Chroma kohaldatav taustvalgustus
  • Mugav eemaldatav randmetugi
  • Razer Synapse 2.0 tugi

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast