Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax Jupiter III binokkel annab ennast tasuta kätte

pentax-k-500-ja-binokkel-jupiter-3-4

“Ta annab end tasuta kätte”, olid nad seal Photopointis öelnud ning nõnda oligi asi otsustatud.

Pika pilguga takseeris K-500 peegelkaamera nüüd oma uut partnerit. Matsaka rohelise korpuse ja madala laubaga binokkel ei tundunud suursugusele peegelkaamerale sugugi vääriline kaaslane. Videot see teha ei mõistnud ja pildistada ei osanud. Nii ta seal siis päev läbi lösutas, vahtides oma kahe sinise silmaga vapralt kaugusesse nagu muud tõepoolest ei oskakski.

Küll proovis K-500 oma objektiivi vasemale ja paremale kruttida, et näha mis seal taamal siis nii huvitavat on – kuid tulutult. Binokkel nägi aga kauguses kord sipelgapesi ja metssigu, kord ilusaid tüdrukuid ja efektseid fassaade. Nägi ja ütles kaamerale, et mine ja pildista.

Nii said partneritest pikkamööda head sõbrad ja kui jaanuar veel läbi pole, annab binokkel end koos K-500 peegelkaameraga ka sinule täiesti tasuta kätte.

 

pentax-k-500-ja-binokkel-jupiter-3-1

Tõepoolest – kuni jaanuari lõpuni (31.01.2014) saab Photopointist Pentax K-500 peegelkaamera komplektiga kaasa kingituseks Pentax Jupiter III binokli. See rohelist värvi binokkel sobib oma kompaktse korpuse tõttu hästi kaasa võtta nii spordivõistlustele, kontserdile, matkale kui ka fotoretkele. Väike binokkel mahub ilusti kotti ja ei väsita vaatlemisel käsi. Ometi on selle suurendusastmeks 8x (paremate profiklassi binoklite tavapäraseks suurendusastmeks on 10x).

 

pentax-k-500-ja-binokkel-jupiter-3-2

Binokliga koos on karbi sees pehme sisemusega vutlar, millel on tagaküljel ka aas näiteks püksirihma külge kinnitamiseks. Veel on kaasas väike mikrokiust puhastuslapp esi- ja tagaläätsede puhastamiseks ning randmepael.

 

pentax-k-500-ja-binokkel-jupiter-3-5

Binokli korpuse rohekas pind on näppude all sametiselt pehme. Keskel on teravustamisratas, mida keerates saab teravustada päris laias vahemikus  – lõpmatusest kuni 2.5 m kauguseni. Teisisõnu – selle binokliga saab vaadata ka päris lähedal – 2.5 m kaugusel asuvaid objekte.

 

pentax-k-500-ja-binokkel-jupiter-3-7
pentax-k-500-ja-binokkel-jupiter-3-6

 

Väiksetest mõõtmetest hoolimata on binoklil hea suurendusaste – 8x. Kallimatest profiklassi binoklitest eristab Jupiteri aga eelkõige väiksem esiläätsede diameeter. Esiläätse diameetrist sõltub, kui palju valgust jõuab objektiivi sisse. Suuremate esiläätsedega binoklid võimaldavad seetõttu kaugust vaadelda ka päris hämaras või üsna pimedas. Jupiter III binokkel on mõeldud eelkõige valges vaatlemiseks. Suhteline eredus on 12,96 ja läätsed on mitmekordselt vääristatud  – selleks, et valguse ülekandmist parandada ning läbi objektiivi paistev pilt oleks eredam ja moonutustest vaba.

 

pentax-k-500-ja-binokkel-jupiter-3-8

Binokli okulaarid on ääristatud pehme kummiribaga. Prillikandjatele meeldib see, et 100% vaatevälja nägemiseks ei pea silmi üldse okulaari vastu suruma – piisab kui vadata okulaari 10 mm kauguselt või lähemalt. Okulaari kummosast keerates saab korrigeerida dioptrit +3/-3 ulatuses. Binokli allosas on kummeeritud alad mis peaksid tagama pöialdele parema haarde.

 

pentax-k-500-ja-binokkel-jupiter-3-3

Selline on see Pentax K-500 kaaslane, mis annab end tasuta kätte kuni jaanuarikuu lõpuni.

Klõpsa end Pentax K-500 kaamerate juurde ja vaata pakkumist:

(1941)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax K-500 + 18-55mm Kit 16,3 megapikslit, CMOS sensor, sensori stabilisaator ja tolmueemaldus, 11-punktiga AF, FullHD videosalvestus, 6 kaadrit/sekundis sarivõte, HDR võte, 3" LCD, kompaktne korpus
Pentax K-500 + 18-55mm + 50-200mm Kit 16,3 megapikslit, CMOS sensor, sensori stabilisaator ja tolmueemaldus, 11-punktiga AF, FullHD videosalvestus, 6 kaadrit/sekundis sarivõte, HDR võte, 3" LCD, kompaktne korpus
Pentax binokkel Jupiter III 8x21, roheline
  • 8× suurendus
  • Kvaliteetsed BaK4 prismad
  • Mitmekihilise vääristusega läätsed
  • Kompaktne ja kerge ehitus
  • Ideaalne reisil, spordiüritusel ja ka kontsertil

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast