Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax 645Z keskformaatkaamera tuleb 51 MP sensori, videosalvestuse ja 3fps sarivõttega. Pühib konkurendid teelt

645z-banner

Neli aastat tagasi esitles Pentax oma esimest digitaalset keskformaatkaamerat 645D. Nüüd astub lavale selle täiustatud versioon nimega Pentax 645Z. Selle kõige tähelepanuväärsem omadus on 51,4 MP pildisensor. See on ligi 2x suurema pinnaga kui Canon 1Dx või Nikon D4S täiskaadersensorid. Keskformaatkaamerate jaoks seni tavapärase CCD asemel on sensor CMOS-tüüpi. Tegemist on sellesama Sony poolt toodetud keskformaatsensoriga, mis on 20 900€ maksva Hasselblad H5D-50C kaamerakere ja 25 000€ maksva Plase One IQ250 digipära sees. Pentax 645Z kere soovituslik ametlik jaehind Euroopas on aga 7999€.

Fotograafile, kes töötab kaameraga nii stuudios kui ka maastikul, pakub Pentax 645Z enamgi kui eelpoolnimetatud konkurendid. Pentax kaamerate inseneride oskusteave tavatarbijatele mõeldud digipeeglite välja töötamisel on võimaldanud luua keskformaatkaamera, mida on mugav erinevates pildistamisolukordades käsitseda. 645Z korpus on valmistatud magneesiumsulamist ning varustatud ilmastikukindlate tihenditega – seega saab kaameraga pildistada nii vihmasajus kui ka külmema ilma korral. Eelkäijast veidi suurem LCD ekraan on korraliku lahutusvõimega ning nurga alla seatav. Nurga alla seatavust on vaja seetõttu, et 645Z kaameraga saab pildistada ka ekraanilt kadreerides. Lisaks saab sellega ka filmida Full HD mõõdus videot.

1000px-Sensor_sizes_overlaid_inside_-_updated.svg copy

645Z on keskformaatkaamera. See tähendab, et selle sensor on palju suurem kui tavalise digipeegli oma ning palju suurem kui täiskaadersensoriga digipeeglite sensorid. Ülalolev, Wikipediast pärinev diagramm illustreerib emamlevinud sensorite suurussuhteid. Sellel kuvatud Kodaki KAF 3900 sensor on pisut suurem (50,7 x 39 mm) kui 645Z 44 × 33 mm suurune sensor.

Uus CMOS sensor ning Pentax K-3 kaameralt pärit pildiprotsessor lubavad sensori tundlikkust seadistada kuni 204 800 ISO tasemeni. Keskformaatkaamerate maailmas nii kõrget ISO taset seni nähtud ei ole ning see annab lootust oodata 645Z aparaadilt head esitlust just hämaras pildistades. Eelkäija aeglane 1fps sarivõte on nüüd muutunud 3fps sarivõtteks. Sellise kiirusega saab klõbistada kuni 30 maksimumkvaliteediga JPG faili või kuni 10 RAW faili järjest. Salvestusmeediana kasutab 645Z kahte SD mälukaarti – aparaadiga ühilduvad ka kiired UHS-I kaardid. Tavapärase USB 2 asemel kasutab kaamera kiiret USB 3 ühendust. Olemas on nii intervallvõte kui ka võimalus kaamerat arvuti abil juhtida (tethered shooting).

Kaamera teravustamissüsteem on seesama SAFOX 11 mis K-3 kaamera sees – 27 teravustamispunkti, milledest 25 risttüüpi ehk eriti tundlikud. 645Z sensori ees pole madalpääsfiltrit – seega peaksid maastikufotod tulema iseäranis detailsed ja teravad. Madalpääsfiltri puudumisest tekkida võivate artefaktide vastu on 645Z kaameras olemas seesama K-3 aparaadist tuntud kolmeastmeline “AA filter simulaator”, mis siin põhineb objektiivisisesel värinastabilisaatoril.

Pentax 645Z keskformaatkaamerat on üleilmsele turule oodata alates maikuu teisest poolest. Kere soovituslik jaehind on 7999€. Komplekt DFA 645 55mm F2.8 objektiiviga saab maksma 8999€.

Lae alla põhjalik ja ülevaatlik Pentax 645Z tehniliste andmete PDF-dokument.

 Vaata rohkem pilte ja loe Pentax 645Z omaduste kohta www.pentax.ee veebilehelt

PENTAX 645Z tootefotod

645Z_front2_copie

645Z_top2_copie

645Z_rear_copie

645Z_L_side_open_copie

645Z_Mg_material_Al_die-cast

 

PRESSITEADE. Ricoh. 15. aprill 2014

PENTAX 645Z

Keskformaadis digitaalne peegelkaamera, millel on uus CMOS pildisensor, umbes 51,4 efektiivset megapikslit ja Live View pildistamine.

Loomingulisuse ja visuaalse väljendamise kõrgeim tase

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. teatab, et toob müügile uue PENTAX 645Z keskformaadis digitaalse peegelkaamera. Mudel on varustatud uue, suure CMOS sensoriga, millel on umbes 51,4 efektiivset megapikslit. See annab kaamerale ülimalt kõrge lahutusvõime. Kaamera ise on eeskujulikult käsitsetav ning suurepärase töökindlusega, rahuldades professionaalsete fotograafide täpsed nõudmised.

PENTAX 645Z töötati välja PENTAX 645D baasil, mis ilmus müügile 2010. aastal. Eelkäijalt päritud ilmastiku- ja tolmukindlale konstruktsioonile on lisatud uus pildisensor ja protsessor eesmärgiga tõhustada pildikvaliteeti ja usaldusväärsust. Sensoril on 51,4 efektiivset megapikslit, mis aitavad jäädvustada ülimalt kõrge lahutusvõime ja elutruu sügavusega kujutisi. Kaamera tehnilised näitajad on oluliselt paranenud: sarivõte kiirusel umbes 3 kaadrit sekundis, kallutatav kõrge eraldusvõimega LCD ekraan, tipptasemel autofookuse süsteem ja Live View funktsioon, täpne särijuhtijmise süsteem ja vastupidavam katik. Kaamera reaktsioonikiirus fotograafi käskudele erinevates tingimustes on oluliselt paranenud. Tulemuseks on professionaalses töös vajalik tipptase käsitsemises ja ümberkäimises. Kaamera jäädvustab ka Full HD videot ning on ligipääsetav nutitelefoni abil Wi-Fi ühenduse kaudu, mis lisab uusi võimalusi ja paindlikkust.

Peamised omadused

1. Ülikõrge lahutusvõimega pildid tänu 51,4 efektiivsele megapikslile

PENTAX 645Z on varustatud kõrge sooritusvõimega CMOS sensoriga, mille mõõdud on (43,8 × 32,8mm). See on umbes 1,7 korda suurem kui 35mm täiskaadersensor. Kombineerides selle sensori PRIME III pildiprotsessori arenenud töötlus-, müravähendusfunktsioonide ja AA-filtrita disainiga jäädvustab 645Z ülimalt kõrge lahutusvõime ja erandliku sügavusega kujutisi.

Kuna 645Z vähendab tüütut müra efektiivselt ka kõrge tundlikkuse korral, saab fotograaf mugavalt pildistada kuni ISO 204800 seadistusega. See annab fotograafile senise keskformaatfotograafiaga võrreldes täiesti uued loomingulised võimalused.

2. Kiire reageerimine professionaalsete nõudmiste rahuldamiseks

645Z jäädvustab sarivõttena kuni 10 kaadrit RAW vormingus (või kuni 30 kaadrit JPEG:L・★★★ vormingus) maksimaalse kiirusega kuni 3 kaadrit sekundis. Lisaks pakub kaamera kiire ülevaate funktsiooni, ühilduvust UHS-1 kiirusklassiga andmete kiireks salvestamiseks (SDR104 siinikiiruse režiimis koos ühilduva SD mälukaardiga) ja USB 3.0 standardi liidest piltide arvutisse laadimiseks. 35mm formaadis peegelkaameratega võrreldav töökiirus võimaldab professionaalile aktiivset ja veatut pildistamist vägagi erinevates situatsioonides.

3. Ülitäpne autofookus

645Z on varustatud uue SAFOX 11 faasituvastusega AF mooduliga, millel on 27 sensorpunkti (neist 25 rist-tüüpi sensorit). See tuvastab ka f/2.8 objektiivi valgusvoo, optimeerides teravustamise täpsust valgusjõulise objektiivi kasutamisel. Autofookuse lai tööulatus -3EV kuni +18EV (ISO 100 juures, 23°C) tagab ülitäpse teravustamise ka nõrgalt valgustatud objektide puhul, kus käsitsi teravustamine on raskendatud. Kiire andmeedastusega CMOS sensor pakub ka Live View funktsiooni. See lubab fotograafil fookust kontrastituvastusega AF režiimi abil peenhäälestada kasutades selleks otsepilti ekraanil või suurendades osa kaadrist.

4. Kallutatav 3,2-tolline 1,037,000 pildipunktiga LCD ekraan

645Z kaamera 3,2-tolline kõrge eraldusvõimega (1,037 miljonit pildipunkti ja 3:2 külgede suhe) LCD ekraan on ka kallutatav, muutes lihtsaks pildistamise madala ja ka kõrge võttepunkti korral. Ekraani katteks on karastatud klaas, tagades täiendava kaitse. Nähtavuse parandamiseks välitingimustes on kasutusele võetud unikaalne õhuvaheta konstruktsioon, mille puhul puudub õhuvahe LCD ekraani kihtide vahel. Selle tulemusena väheneb valguse peegeldumine ja hajumine. AR (Anti-Reflection) kate vähendab ekraani peegeldusi veelgi.

5. Full HD videosalvestus, 1920 × 1080 pikslit ja 60i kaadrisagedus

645Z jäädvustab kauneid Full HD videolõike (1920 × 1080 pikslit; 60i/30P kaadrisagedus) H.264 salvestusvormingus. Suur pildisensor jäädvustab efektiivselt pehme taustaga videolõike. Peale integreeritud stereomikrofoni on kaameral ka stereomikrofoni sisend ja helitaseme reguleerimise funktsioon. Lisaks on ka 4K lahutusvõimega (3840 × 2160 pikslit; Motion JPEG või AVI vormingus) intervallvideo salvestamise funktsioon, andes täiendava panuse loovusse.

6. Tugev, usaldusväärne kere

645Z väline korpus ja LCD ekraani raam on valmistatud tugevast kuid kergest magneesiumsulamist. Kaamera kere on tehtud valatud alumiiniumist eesmärgiga tagada kinemaatiline täpsus ja termiline stabiilsus kuumuse suhtes. LCD paneelid kaamera ülaosas ja tagaosas on kaetud karastatud klaasiga mis on ka kriimukindel. Kaamera on loodud olema ka äärmiselt vastupidav ja usaldusväärne ka karmides välitingimustes. Lisaks 76 tihendiga saavutatud ilmastiku- ja tolmukindlusele on kaamera ka külmakindel kuni -10°C ning usaldusväärne katik on vastu pidanud kuni 100 000 võtte testile.

7. Täpne särijuhtimine, mida toetab PENTAXi reaalajas stseeni analüüsimise süsteem

645Z varustuse hulka kuulub PENTAXi reaalajas stseeni analüüsimise süsteem, mis koosneb 86 000 piksliga RGB valgussensorist ja peenhäälestatud algoritmist. See süsteem tagab oluliselt parema säritäpsuse ning lisaks selllele kasutab valguse mõõtmise sensorilt saadud andmeid autofookuse täpsuse ja värvustasakaalu täpsuse parandamiseks. 645Z hindab valgussensori abil täpselt pildistatavat, valib täpseimad fotograafi kavatsustega sobivad säriparameetrid ning lisaks sellele tagab täpsema kontrolli tausta ja pildistatava vahel välgu kasutamise korral.

8. Suur ja ere optiline pildiotsija

645Z on kompaksete mõõtmete saavutamiseks tavapärase pentaprisma asemel varustatud trapetsikujulise klaasprismaga. Optiline pildiotsija pakub kadreerimise lihtsustamiseks umbes 98% vaatevälja. Tunnustatud Natural-Bright-Matte teravustamisklaas annab terava ja selge pildiotsija pildi lihtsustades teravustamist ja vähendades silmade väsimist ka pikema pildistamise korral.

9. Nutitelefoni funktsioonid*

Kui paigaldada 645Z kaamerasse eraldi müüdav FLUCARD FOR PENTAX 16GB O-FC1 mälukaart, saab nutitelefoni abil juhtida kaamera päästikut, vaadata Live View pilti, sirvida ja laadida mälukaardil olevaid pildifaile.

* See tarkvara toetab nutitelefone, mis kasutavad iOS6® või uuemat ja AndroidTM 4.2 või uuemat tarkvara.

10. Tolmu kõrvaldamine pildisensorilt: DR II

645Z on varustatud ülimalt efektiivse DR (Dust Removal II) mehhanismiga, mis kõrvaldab piltidelt tolmukübemed. Pildisensori ette paigaldatud UV/IR filtri ülehelikiirusel liigutamine piesoelektrilise elemendi abil tagab efektiivse ja tõhusa tolmueemalduse. 645Z varustusse kuulub ka tolmuhoiatuse süsteem, mis aitab fotograafil tuvastada sensoril olevat tolmu enne pildistamist. Need kasutajasõbralikud funktsioonid aitavad fotograafil jäädvustada kauneid, tolmujälgedeta pilte ka sellistes kohtades, kus objektiivi vahetamisega võib kaasneda tolmu sadestumine kaamerasse.

11. Arenenud professionaalsel tasemel omadused

・Kui kaamera on pildistamisel suunatud ülalt alla (näiteks kopeerimisel või pildistamisel “linnulennult”), saab “Auto Image Rotation mode” abil pöörata pilti kaamera LCD ekraanil või arvuti ekraanil asendiandmete alusel automaatselt 180°. See lihtsustab piltide vaatamist.

  • Peen võrgustik Live View vaates lihtsustab kompositsiooni valimist. Võrgustiku värviks saab valida musta või valge
  • Lukustusnupp välistab kaamera juhtnuppude ja ketta kasutamise ning eksliku seadistuste muutmise.

12. Muud omadused

  • Kaks SD kaardipesa paindlikkuse tagamiseks (ühildub SDXC, SDXC UHS-1 kiirusega SDR104 siinikiiruse režiimis)
  • Paindlik tasakaalu juhtimine uue Multi-Pattern Auto režiimi abil
  • HDR (High Dynamic Range) pildistusrežiim RAW salvestusega
  • PENTAXi poolt leiutatud juhtsüsteem fotograafi kavatsustele kiireks ja täpseks reageerimiseks
  • Autoriõiguste info lisamine pildifaili EXIF infosse; piltide manipuleerimise tuvastamine kaasasoleva tarkvara abil
  • Objektiivi moonutuste, värvimoonutuste, servade ereduse ja difraktsiooni automaatne kompenseerimine
  • Ühildub Eye-Fi traadita ühendusega mälukaartidega
  • Ühilduvus USB 3.0 standardiga, HDMITM (tüüp D) pesa
  • Kaasas Digital Camera Utility 5 tarkvara, mis pakub tõhustatud pilditöötlust ja kiirust
  • Ühilduvus IMAGE Transmitter 2 tarkvaraga piltide lihtsaks laadimiseks arvutisse (eraldi müüdav; peagi saadaval)

 

 

(1391)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax 645Z kere
  • 51,4-megapiksline keskformaat sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 204 800
  • 27 teravustamispunktiga autofookus
  • FullHD 1920 × 1080 50i videosalvestus
  • Ilmastikukindel vastupidav korpus
4999€
Pentax 645Z + 55mm Kit
  • 51,4-megapiksline keskformaat sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 204 800
  • 27 teravustamispunktiga autofookus
  • FullHD 1920 × 1080 50i videosalvestus
  • Ilmastikukindel vastupidav korpus
5499€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga