Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Olympuse diktofonid Photopointis

Postitas: Lauri

Tellimise peale on Photopointist juba jupp aega olnud võimalik enesele diktofone soetada. Nüüd aga ei pea enam midagi tellima – Photopointi veebipoodi ning kauplustesse üle Eesti on jõudnud müügile suur valik diktofone.

Tegemist ei ole mingi suvalise hiina kanatapja poolt nokitsetud keldrikrappidega. Olympus on diktofonide tootmises maailmas vaieldamatult esimesel kohal – tema poolt valmistatud tava- ja ärikasutajaile suunatud  digitaaldiktofone Photopointi riiulitel ja veebis näha võibki.

Hetkel on reas kaksteist erinevat mudelit. Neist kõige šefim on taskustuudio nimetust vääriv LS-10 8.12€ sisseehitatud stereomikrofonide ja stereokõlaritega ning PCM salvestusvorminguga.

Järgmisena tuleb ära märkida kolm ärikasutajatele suunatud, väga kvaliteetse helisalvestusvõimega DS-seeria diktofonid DS-55 29.47€, DS-65 101.66€ ja DS-75 20.33€.

Rohkem tavakasutuse tarvis on valikus kolm WS-seeria diktofoni ning viis VN-seeria mudelit. Kui viimased on mõeldud loengute jms salvestamiseks ning failide hoiustamiseks, siis WS-seeria diktofonid suudavad (lisaks WMA salvestusformaadile) mängida ka neisse laetud MP3-formaadis muusikafaile.

Diktofon + MP3 mängija + mälupulk – kõik üheskoos

Digitaaldiktofonid ei salvesta helisid kassetile, vaid sisemällu. Nii on neist võimekamatel lisaks peamisele funktsioonile helisid salvestada ka veel sekundaarne funktsioon neid ette mängida.

Viimast suudab küll iga diktofon, digitaalsetesse on aga võimalik näiteks arvutist tavalist MP3 muusikafaile tõmmata. Diktofoni külge saab seejärel ühendada kõrvaklapid ning siis toimib helisalvestaja nagu tavaline MP3 mängija.

See omadus on kõigil Olympuse diktofonidel välja arvatud VN-seeria isendid (seisuga 26.02.09). Viimased MP3 faile ette mängida ei suuda. Neid saab vajadusel kasutada lisaks salvestusfunktsioonile failide hoiustamiseks – mälupulgana.

Olympus LS-10 – stuudio sinu taskus

Olympuse LS-10 8.12€ diktofonil on sisseehitatud stereokõlarid ning stereomikrofonid. Kui sellistest mikrofonidest ei piisa, siis saab seadme 3,5 mm 2kΩ mikrofonipessa ühendada veel ükskõik kui hirmkalli mikrofoni.

See on ainuke Olympuse tavakasutajale suunatud diktofon, mis suudab salvestada helisid/muusikat MP3 vormingus. Sellele lisaks ka veel tavaliste WMA ja WAW formaatidena.  Ning nendele kõigele lisaks ka veel superkvaliteetses, pakkimata 24 bit/96 kHz PCM vormingus.

PCM (Pulse-code modulation) on üks digitaalsetest audiostandarditest ning seda kasutatakse ka videote puhul. DVD või DVR filmide puhul see kasutusel ei ole, kuna selle andmeedastuskiirus on liiga intensiivne. Blu-Ray formaadis HD filmide soundtrack`ide valikusse lisavad tootjad vahel ka PCM heli.

Olympuse LS-10 diktofonil on 2GB sisemälu. Mälumahtu saab suurendada SD/SDHC mälukaardiga. Seadmel on vastupidav alumiiniumist korpus ja 1,8″ LCD-ekraan. Toiteallikaks on kaks AA-suuruses patareid.

Olympus LS-10 Photopointis 8.12€

Olympus DS-55, DS-65 ja DS-75

Vasakult: DS-75, DS-65 ja DS-55

Need mudelid on Olympuse sõnul suunatud eelkõige ärikasutajaile. Seadmed erinevad teineteisest peamiselt sisemälu suuruse ning salvestusformaatide/funktsioonide poolest.

Kõik kolm mudelit on disainitud nii, et neid oleks lihtne kasutada ka nägemispuudega inimestel. Selleks on fiktofonidel reljeefsed, sõrmede all kergesti ära tuntavad kontrollnupud ning häälmenüü.

Salvestatud faile on võimalik organiseerida viide eraldi kausta. Lisaks on veel üks kaust muusikafailide jaoks. Kõigil kolmel saab salvestamise algust ja lõppu seadistada taimeriga. Nii ei pea te salvestamise alustamiseks ja lõpetamiseks õigel ajal nuppe puutumagi ning pane keegi tähelegi, et te nende kõne jäädvustatud saab.

Salvestamise ajal on võimalik käsitsi reguleerida mikrofoni tundlikkust. Taasesituse kiirusst saab muuta 50-200% ulatuses. Poole aeglasemal kiirusel on näiteks hea salvestatut kirja panna. Diktofonide otsa saab vajadusel susata stereomikrofoni.

DS-75 mudelil on 4GB, DS-65 mudelil 2Gb ja DS-55 mudelil 1 GB sisemälu. Diktofonidesse saab libistada ka veel SD/SDHC mälukaardi. DS-55 ja DS-65 salvestavad WMA vormingus. DS-75 on veidi arenenum mudel ning suudab salvestada WMA, WAW, ja sarnaselt LS-10 isendile isegi PCM vormingus.

DS-seeria diktofonid töötavad kahe AAA suuruses akuga/patareiga.

Olympus DS-55 29.47€, DS-65 101.66€ ja DS-75 20.33€ Photopointis.

Olympus WS-311M, WS-321M ja WS-331M

Vasakult: WS-331M, WS-321M ja WS-311M

Olympuse sõnul on need diktofonid suunatud tavakasutajale, kes soovivad salvestada loenguid, koosolekuid jms ning lisaks sellele kasutada diktofoni ka MP3 mängijana.

Need diktofonid saab otse, ilma USB-juhtmeta ühendada arvuti USB-porti, selleks et faile alla või üles laadida. Ka neil masinatel on kiiremaks ja aeglasemaks muudetab taasesituskiirus.

Need diktofonid salvestavad helisid WMA formaadis ning mängivad helisid WMA ja MP3 formaadis. Neil on 3,5 mm mikrofoni- ja 3,5 mm kõrvaklappide pesad. Diktofonid töötavad ühe AAA suuruses patareiga/akuga.

WS-311M omab 512 MB sisemälu, WS-321 omab 1 GB sisemälu ja WS- 331 omab 2 GB sisemälu. Mälukaarte need masinad ei tunnista. Diktofone eristab teineteisest veel erinevate kõnefailide salvestuskvaliteetide valik.

Olympuse VN-seeria diktofonid

Vasakult: VN-6500PC, VN-5500PC, VN-3500PC, VN-3100PC ja V-N3100

VN-seeria diktofonid on mõeldud kõne salvestamiseks. Olympus ise kasutab nende puhul nimetust “ülesmärkijad”.

VN-3100 33.04€, VN-3100PC 253.15€, VN-3500PC 25.41€ mudelitel on 128 MB sisemälu, VN-5500PC 20.32€ ja VN-6500PC 24.4€ ülesmärkijail on 512 MB sisemälu. Mälukaarte need diktofonid ei tunnista.

VN seeria diktofonidsalvestavad ja taasesitavad helisid WMA vormingus ning ühenduvad arvutiga USB-kaudu. Vooluallikaks on kaks AAA suuruses akut/patareid.

(2370)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Speedlink NDSi XL vutlar SL5422-WRWT Võta oma NDSi™ XL konsool ohutult kaasa
Vivanco sülearvutikott 13,3" CIR 27939 must Modernsest Nano PU materjalist sülearvutikott
Olympus diktofon WS-750M hall Mõeldud kiire elutempoga inimestele, kel on vaja salvestada oma mõtteid ja vestlusi kaotamata seejuures aega
Fujicolor film Pro 160-120×5 NS
  • Värviline negatiivfilm
  • 120 keskformaat filmirull
  • ISO 160 tundlikkusega
  • C41 ilmutusprotsess
  • 5 filmiga pakend
Vivanco teleri seinakinnitus Titan Slim3 (27534)
  • Vastupidav teleri seinakinnitus
  • Fikseeritud asend
  • Eriti ruumisäästlik disain
  • Kuni 65-tollistele teleritele
  • Maksimaalne koormus 75 kg
Lensbaby Tilt Transformer adapter Micro 3/4 Tilt Transformer lisab Nikoni objektiivile Tilt-Shift funktsiooni ning võimaldab seda kasutada Micro 4/3 kaamera ees.
Vivanco sülearvutikott 10,2" LIN 27937 Parim kaitse sülearvutile kriimude ja mustuse eest
Vivanco sülearvutikott 10,2" CIR 27936 must Modernne kerge vutlar Nano PU materjalist
Kata kott Grip-14DL (KT DL-G-14-B) must Mahutab digipeegli koos 16-35mm objektiiviga ning lisavarustuse
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga