Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Olympus OM-D E-M10 – võimekas hübriidkaamera on nüüd 200€ soodsam

IMG_9380-small

Olympus OM-D E-M10 on kahtlemata üks 2015. aasta populaarsemaid hübriidkaameraid – kui mitte kõige populaarsem. Kena välimuse, tõsise sisemuse ja soodsamapoolse hinna tõttu kaovad E-M10 mudelid Photopointi riiulitelt nagu sügislehed puudelt. Kõige rohkem huvi tekitab muidugi standardne 699€ maksev ülipisikese 14-42mm EZ objektiiviga komplekt. Kui see peaks aga kalliks jääma, siis pole viga – Photopointis on nüüd olemas seesama väärt kaamera ka pisut suurema 14-42mm objektiiviga kuid oluliselt mõnusama hinnaga. Tavalise 14-42mm komplektobjektiiviga Olympus OM-D E-M10 maksab alates eilsest vaid 499€.

Comparison_1sm

Mis vahe nendel kahel, kaameraga kaasas oleval objektiivil siis – peale 200-eurose hinnavahe – veel on? Olgu öeldud et fookuskauguste vahemik (see kui kaugele ja kui laialt objektiiviga suumida saab) on objektiividel identne. Samuti on identne objektiivide avavahemik f/3.5-5.6.

Need kaks objektiiviversiooni erinevad teineteisest peamiselt mõõtmete ja käsitsemismugavuse poolest. Kallima komplektiga kaasas olev 14-42mm EZ objektiiv on üliõhuke ja suumimine toimib selle puhul elektrooniliselt. 200€ soodsama komplektiga kaasas olev tavaline 14-42mm objektiiv on suurem ja nn kokkuklapitava disainiga – pildistamise alustamiseks tuleb objektiiv suumirõngast keerates tööasendisse lahti keerata.

 

IMG_9387-small

Olympus OM-D E-M10 kaamera ise on aga üks paremaid hübriidkaameraid, mida üks tõsisem fotohuviline 500 euro eest hetkel saada võib. Erinevalt kõigist samas hinnaklassis olevatest konkurentidest nagu näiteks Sony a5100 või Fujifilm X-A2 või Panasonic GF7, on Olympuse kaameral olemas ka elektrooniline pildiotsija. Tänu kahele valikukettale ja rohketele juhtnuppudele on Olympus E-M10 seadeid mugav muuta ka pool- või täismanuaalses režiimis. Video tegijad peavad muidugi tähele panema, et Full HD videot filmimb OM-D E-M10 ainult 30 kaadrit sekundis sagedusega.

Seega – kui sa tahad pildistada ilusaid fotosid ja kui sinu jaoks on oluline ka kaamera mugav juhtimine (manuaalrežiimis või mujal), siis peaksid Olympus OM-D E-M10 üle vaatama küll.

(1316)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Olympus OM-D E-M10 + 14-42mm II R Kit, hõbedane 16,1 megapiksliga Live MOS sensor, tolmufilter, 3" kallutatav puutetundlik LCD ekraan, pildistabilisaator, manualrežiimid, RAW fail, FullHD video, HDMI, WiFi, elektrooniline pildiotsija
Olympus OM-D E-M10 + 14-42mm II R Kit, must
  • 16-megapiksline Live MOS Four Thirds sensor
  • 3-tolline kallutatav LCD puuteekraan
  • Elektrooniline pildiotsija
  • 3-teljeline stabilisaator, kuni 3,5 astet
  • Integreeritud WIFi ühendus
Olympus OM-D E-M10 + 14-42mm EZ Kit, hõbedane 16,1 megapiksliga Live MOS sensor, tolmufilter, 3" kallutatav puutetundlik LCD ekraan, pildistabilisaator, manualrežiimid, RAW fail, FullHD video, HDMI, WiFi, elektrooniline pildiotsija

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast