Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nvidia Tegra – 1080p HD video kuni 10 tundi järjest

Postitas: Lauri

Käesoleval nädalal Taiwanil toimuval Computex`i elektroonika- ja arvutimessil presenteeris Nvidia koguni kahtteist minisülearvutit. Arvutid ise kandsid küll erinevate tootjate kaubamärke, kõigil neil põksus aga sees Nvidia uus Tegra-nimeline protsessor/süsteemikiip.

Tegra on oma põhimõtte poolest sarnane Nvidia ION platvormile. Suurim erinevus seisneb selles, et ION`i sees kasutatava Intel Atomi protsessori asemel on Tegra koosseisu lülitatud ARM protsesorituum. Integreerituna muidugi Nvidia GeForce graafikaajamiga.

Sellest tulenevad ka Tegra-baasil ehitatud arvutite head ja halvad küljed. ARM protsessorid on odavad ja väga väikese energiakuluga. Nvidia sõnul suudab Tegra 600 mudel mängida muusikat järjest kuni 25 päeva ning 1080p HD-formaadis videot kuni 10 tundi järjest.

Nagu allolevas videoklipis näha võib, ei ole Tegral Full HD filmiklippide mahamängimisega tõepoolest probleeme. Enamgi veel: vähemalt kontrollitud keskkonnas (Nvidia mobiilse tarkvara direktori Gordon Grigor`i käe all) suudab Tegra sujuvalt ete mängida ka üle terve ekraani veetud Flash-videot. Tuletan meelde, et Nvidia ION-põhine Aspire Revo jäi oma Atom-protsessori tõttu just sellega hätta.

Kiirus, energiasäästlikkus ja odavus on küll toredad, paljudele põhjustab meelehärmi aga see, et ARM protsessoritega arvuteile ei saa peale lasta vana head Windows XP-d. Ega ka Vistat, ega ka Windows seitset. Lõviosa Computex messil näidatud arvuteid omas Nvidia enese valmistatud kasutajaliidest. Esimesed Tegra-põhised arvutid saavad Nvidia sõnul aga baseeruma Windows CE op-süsteemil.

Hea uudis on aga see, et ARM-protsessoritega on võimalik sobitada Google`i Android operatsioonisüsteemi.

Hiljuti tegi Acer julge avalduse, milles teatas oma kindlast kavatsusest lansseerida esimene Android-operatsioonisüsteemi kasutav (Tegra-põhine) minisülearvuti käesoleva aasta kolmandas kvartalis.

Nvidia Tegra platvormil põhinevad sülearvutid peaksid turule tulvama kõigi eelduste kohaselt juba käesoleva aasta sees. Nende orienteeruvaks hinnaks (USA turul!) ennustatakse 200$.

Nvidia ametlik pressiteade

(160)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga