Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nokia N97 – 32 GB, 5 MP ja QWERTY

Nokia ei petnud talle pandud ootusi ja lootusi ning tõi täna alanud Nokia World 08 konverentsil välja oma uue lipulaeva – N seeria uue ja arenenuima mobiiltelefoni nimega N97.

Teistest N-seeria telefonidest erineb uus eelkõige oma ekraani poolest. N97 on esimene N-seeria mobiiltelefon, mille ekraan on puutetundlik. Sarnaselt iPhone`ile on ka N97 pildinäitaja diagonaal 3,5″. N97 ekraani lahutusvõime on aga märksa parem, kui tema eelpoolmainitud konkurendil – iPhone`i ekraanile mahub 153 600 pikslit, N97 omale aga koguni 230 400. 

N97 omab Carl Zeissi optikaga, kahe LED-välguga ning objektiivikatikuga varustatud 5 MP fotokaamerat. Rääkides sellest, milline peaks olema tänapäeva nutitelefonides kasutatav kaamera, mainis Nokia asepresident A Vanjoki ühe omadusena ka manuaalset juhtimist. Kas N97 puhul ka midagi sellist oodata võib, selle kohta rohkem andmeid ei ole.

N97-t eristab paljudest teistest turulolevatest puutetundliku ekraaniga nutitelefonidest väljalibistatav QWERTY klahvistik ning selle juurde käiv omadus ekraaniosa klaviatuuri suhtes veidi viltu kallutada. Klahvistiku tõttu on N97 iPhone`ist ka 3,6 mm võrra paksem.

Ja mälumaht – Nokia on tabanud naelepea pihta ning saanud aru, et üheks olulisemaks näitajaks, mida keskmine telefonisoetaja vaatab, on just see. Ning sepärast deklameeris Mr Vanjoki uhkelt, et N97-l ei ole mitte 8, ega mitte isegi 16 GB, vaid koguni 32 GB sisemälu. Ning kui seda peaks väheks jääma siis saab seda suurendada veel 16 GB võrra microSD kaardi abil.

Nokia pani palju rõhku telefonis kasutusel olema hakkavale tarkvarale. Juba pidavat olema valmis beetaversioon Symbiani OS platvormil töötavast tarkvarast nimega SO-LO (Social Location). See töötab koos nutitelefoni sisseehitatud GPS-vastuvõtjaga ning võimaldab saada täielikku ülevaadet sellest, kus sinu sõbrad hetkel on ning mida teevad.

Sellest veelgi huvitavam funktsioon kannab nime Point&Hint. See on justkui virtuaalne giid, aga mitte ainult. Võõras linnas mingile turismiobjektile suunates kuvavat uus telefon selle koha kohta koheselt infot. Kinole suunates näitavat telefon aga kinokava ning parasjagu jooksvate filmide trailereid.

Veel mõned hetkel teadaolevad tehnilised näitajad: Kaamera võimaldab filmida VGA-formaadis videoklippi, telefonil on digitaalne kompass, 1500mah vahetatav aku, 3,5 mm kõrvaklappide väljund, TV-out, AGPS, HSDPA, WIFI ja 400 tundi ooteaega.

Telefoni on turule oodata järgmise aasta algul. Maksma saab see 550 Eurot.


(389)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga