Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nokia muusikatelefonide uus lipulaev X6

Postitas: Lauri

Nokia esitles eelmise nädala lõpus uut meedia- ja nutitelefoni nimega X6.

Stiilne 14 mm paksune korpus, 3,2″ puutetundlik ekraan, 32 GB sisemälu ning 35 tundi muusikakuulamist ja 16 päeva ooterežiimi ühe laadimiskorraga on näitajad, mis teevad sellest üllitisest Nokia-Comes-With-Music-sugukonna mobiiltelefonide karjajuhi. Või – kui teile meeldivad enam merendusterminid – lipulaeva.

[flv:/wp-content/uploads/2009/11/nokia-x6.flv 450 253]

Suur, 3,2″ ekraan on optimeeritud fotode ning videote vaatamiseks. Sellele on mahutatud muljetavaldavad 640 × 360 pikslit – seega on külgede suhteks 16:9. Telefonil on olemas orientatsioonisensor, mis keerab ekraanil oleva pildi vastavalt telefoni asendile rõhtseks või püstiseks.

Nagu igal enesest lugupidaval meediatelefonil, on ka X6 üllitisel 3,5 mm kõrvaklappide väljund ja microUSB port arvutiga ühendumiseks. Fotosid aitab klõbistada 5,0 MP sensor, Zeissi optika, 2× LED välk. Digikaamera-režiimis saab seada särikompensatsiooni ja valida viie eelseadistatud pildiprogrammi vahel (+ automaatrežiim).

Sellesama fotokaameraga saab filmida 640 × 480 px suurust videoklippikiirusega 30 kaadrit sekundis. Teine, veidi lahjem kaamerasilm on telefoni esiküljel – see on iseenesest mõista videokõnede jaoks. Telefonil on olemas TV-väljund – filmitud videoklippe saab telefonist otse teleriekraanile kuvada.

1320 mAh liitiumaku peab ooterežiimil vastu veidi enam kui 16 päeva, ning kõneldes 8,5 tundi (GSM). Muusikat saab kuulata ühe laadimiskorraga 35 tundi järjest, videot (640 x 480 px, 25 fps) saab vaadata 3,5 tundi järjest. Video salvestamise aeg on piiratud aku kestusega 3,5 tunnini.

Nokia nimetab X6 orienteeruvaks jaehinnaks 450 EUR (7200 EEK). Telefonist on olemas must-punane ning valge-sinine versioon.

Nokia ametlik pressiteade

X6 tundub olevat hea valik kõigile video-audiomaanidele. Konsoolihaidest power-userite nokialembelised käed värisevad aga tänaseks juba üpriski kontrollimatult. Eelmisel nädalal teatas Nokia nimelt, et septembri algul, Nokia World üritusel välja kuulutatud nutitelefoni N900 turule jõudmine lükatakse suure nõudluse tõttu nädala võrra edasi – eelolevale reedesele päevale. N900 näol on tegemist Nokia N810 järglasega, millel operatsioonisüsteemiks Maemo 5 Linux.

(338)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga