Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 32. Adobe Photoshop Express

Kaameraprogramme, millega saab pilte ka korrigeerida, on liikvel väga palju. Mõned neist on halvemad, mõned paremad. Mõnest oleme kirjutanud eelnevalt siinsamas Photopointi Ajaveebis. Täna jäi sõelale aga üks programm, mille autoriks on Adobe Systems. Ei, see ei ole Photoshop CS6 , vaid Photoshopi tooterivi kõige alumises otsas paiknev Photoshop Express.

Funktsionaalsus

Photoshop Express on lihtne ning pisike programm piltide töötlemiseks Android seadmes. Lootus, et sel programmil on palju võimalusi piltide töötlemiseks, kustub kiirelt. Samas on Photoshop Expressil võimalusi, mis muudel programmidel tihti puuduvad. Nendest võimalustest ja programmi ülesehitusest räägime kohe lähemalt.

Rakendust avades kuvatakse meile fotode eelvaated. Nii nendest piltidest, mis seadme sisemälus on, kui ka need mis on Photoshop.com keskkonda laetud. Üks pisike asi häiris mind küll – piltide peale vajutades kuvatakse üle ekraani vaade, fototöötluskeskkonda kohe ei avata. Sellek tuleb vajutada eraldi menüünuppu ning sealt valida Edit/Muuda käsk.

Läbi PS Expressi on võimalik veel pilte Photoshop.com keskkonda laadida ning kustutada. Peab ka ära mainima, et Photoshop.com’is on äärmiselt mugav veebipõhine fototöötlusprogramm, mis on samade võimalustega kui Photoshop Touch.

Nüüd aga fototöötlusest Android seadmel. Tööriistad on jagatud nelja gruppi – lõikamised/pööramised, värvide korrigeerimine, pehme fookus ning effektid. Pehme fookus on kui võõrkeha teiste vahel ning teeb täpselt seda, mida nimi ütleb. Seetõttu me seda lähemalt ei käsitle.

Esimese grupi tööriistades on Crop, Straighten, Rotate ja Flip funktsioonid. Crop tööriistal, nagu ka Photoshop’is, on võimalik ära määrata külgede suhted. Valikus on hetkel 1:1, 2:3 ja 4:3 küljesuhtega lõikamised. Straighten funktsioon annab võimaluse pildi sirgeks ajada. Kui tegid näiteks loojuvast päikesest pilti, saad viltuse horisondi sirgeks ajada. Miinuseks aga see, et pilt ei jää mitte originaalmõõtmetesse, vaid ülearused osad lõigatakse automaatselt maha. Rotate funktsioon annab kasutajale võimaluse aga pilti pöörata. Kahjuks mitte vabalt, näiteks ühele nurgale vaid 90° kaupa. Flip aga tähendab pildi peegelpilti pööramist.

Teise kategooria all peituvad klassikalised tööriistad värvidega manipuleerimiseks – särituse ning värvikülluse korrektuur, heleduse ning kontrastsuse muutmise tööriistad. Lisaks loomulikult võimalus pildile teatud värvitoon anda või hoopis mustvalgeks teha.

Viimane kategooria on klassikaline raamid-filtrid. Paljud kasutajad arvavad, et valik ei ole piisavalt lai. Mina isiklikult leian, et valik on piisavalt suur kuna värvimanipulatsioonitööriistadega saab päris palju ära teha.

Kelle jaoks?

Photoshop Express on mõeldud just sellele kasutajale, kes soovib oma mobiilse seadme kaameraga tehtud fotosid natuke rohkem korrigeerida kui kaameraprogrammid seda lubavad. Seda just siis, kui filtrite-raamide valikust üksinda pole piisav. Me ei saa Photoshop Expressist rääkida kui puhtaverelisest fototöötlusprogrammist aga väikesel mobiiliekraanil ei saagi eriti palju rohkemat niikuinii teha.

Kokkuvõte

Fototöötlus ning mobiilsed seadmed on kooslus, mis üldjuhul eriti hästi ei toimi. Seda enam, et suurel osal seadmetel on ekraanil keskeltläbi 480×800 või 540×960 punkti ning diagonaal nelja tolli ringi. Seetõttu ei ole laia funktsionaalsusega fototöötlusprogrammide loomine telefonide jaoks kuigi otstarbekas. Photoshop Express aga kasutab olemasolevat platvormi maksimaalselt ära, andes kasutajale võimalikult funktsionaalse fototöötluskeskkonna. Ning kui sellest väheks jääb, saab alati kasutada Photoshop.com piltitöötlustarkvara.

Adboe Photoshop Express Google Play Store’s

Photoshop.com veebikeskkond

(537)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga