Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Microsoft müüb Nokia mobiiliäri $350 miljoni eest. Foxconn, Nokia ja HMD Global kuulutavad Nokia nutiseadmete taassündi

Nokia-Android-concept-phone-2

Täna avalikustatud ametlikus pressiteates annab Microsoft teada, et müüb oma soodsa hinnaklassi telefonide äri (millest suure osa moodustavad Nokia kaubamärgiga nuputelefonid) 350 miljoni dollari eest. Ostjateks on kaks ettevõtet: FIH Mobile ja HMD Global. Esimene neist on Hiina suure ja tuntud elektroonikatootja Foxconn tütarettevõte. Teine aga kauaaegse Nokia veterani ja hetkel Microsofti tippjuhi Arto Nummela poolt äsjaasutatud ettevõte Soomes.

Hr Nummela juhib praegu Microsofti telefoniäri Aasias, Kesk-Idas ja Aafrikas, tegeledes seega just nimelt soodsama klassi mobiiltelefonide äriga. Mehe sõnul on Nokia kaubamärk tema uue ettevõtte tuum ja põhiväärtus. HMD Global keskendub Nokia mobiiltelefonide ja tahvelarvutite ühtse valiku loomisele ja plaanib järgmise 3 aasta jooksul ülemaailmseteks turundustegevusteks investeerida 500 miljonit dollarit. Ettevõttel on plaanis välja töötada korralik seeria Android operatsioonisüsteemiga nutiseadmeid. Selleks panevad äsjaasutatud firmale õla alla kaks saurust: Nokia Technologies ning Hiina suurettevõte Foxconn.

Selleks, et Nokia kaubamärgiga nupu- ja nutitelefone luua, on ju ka vaja tehaseid ja muud sinna juurde kuuluvat. Just sellepärast on teise ostjana lepingus märgitud Hiina suure elektroonikatootja Foxconn tütarfirma FIH Mobile. 2016. aasta teises pooles, kui ostu-müügi leping jõustub, saab FIH Mobile enda valdusse Microsoftile kuuluvad nuputelefonide tootmise ja turustamise varad, sealhulgas ülemaailmse tarnevõrgustiku ja Hanois asuva tehase. Siis võib uute Nokia telefonide valmistamine täie hooga lahti minna.

Kuidas kavatseb aga nutitelefonide tootmisega edasi minna Microsoft ise? Tegelikult üsna tavapärasel moel, ainult et ilma nuputelefonide ja Nokia brändita. Ettevõte kõpitseb vaikselt edasi oma Windows 10 nutitelefone, lootes kuulujuttude kohaselt järgmiseks aastaks valmis meisterdada võimsa supertelefoni „Surface phone”, mis suudaks täielikult asendada lauaarvutit.

Microsoft ostis Nokia mobiiliäri 2013. aastal 5.44 miljardi euro eest (loe seda uudist siinsamas blogis), eesmärgiga hakata ise Windows operatsioonisüsteemiga nutitelefone valmistama. Soodsama otsa nuputelefonide äri ei ole Microsofti tegelikult algusest peale huvitanudki – see oli asi, mis ostuga lihtsalt kaasnes. Nokia kaubamärgi asemel kasutas ettevõte võimekamate telefonide puhul ikka enda Lumia ja Microsoft brändi. Nokia kaubamärki litsenseeriti Nokia Technologies ettevõttelt soodsama otsa telefonide jaoks. Nüüd litsenseerib seda samadel alustel HMD Global.

Nii ei ole suures plaanis sugugi dramaatiline, et Microsoft oma Nokia nuputelefoni äri 350 miljoni eest maha müüb. Pigem on see positiivne, sest tarbijatena võime loota, et Nokia kaubamärki kandvad telefonid edaspidi märsa külluslikumalt meie valikuvõimalusi suurendavad.

Allikad: HMD Global, Nokia, prnewswire.com.

(1412)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga