Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Manfrotto avalikustas uue reisistatiivi Befree GT XPRO

Manfrotto andis teada, et toob turule uue 4-osalise reisistatiivi Befree GT XPRO. See on esimene Manfotto reisistatiiv, mis on spetsiaalselt valmistatud makrofotograafia professionaalidele. Statiivi saab kasutada nii peegelkaamerate kui ka kõrgekvaliteetsete hübriidkaameratega pildistamisel. Uus statiiv lubab ühendada endas Befree-seeriale iseloomuliku kompaktsuse ja XPRO-statiividele iseloomuliku võimekuse. Statiiv hakkab olema saadaval kahes versioonis: alumiiniumist ja süsinikkiust jalgadega.

Nagu teiste Manfrotto Befree seeria statiivide puhulgi, on selle põhiliseks ja olulisemaks iseloomustajaks kompaktsus. Teisalt on tegemist on Manfrotto kõige uhkema, funktsionaalsema, vastupidavama  statiiviseeria XPRO-statiiviga. Sama seeria statiivid on saanud väga populaarseks ning seeria statiive on pärjatud ka TIPA aurahaga. Uus statiiv on samal ajal kaasas kandmiseks kerge (alumiiniumist statiiv kaalub ainult 2kg ja süsinikust 1,76kg), aga ka kasutamisvõtetelt funktsionaalne ja paindlik. Kolmjalg mahub mugavalt ka reisikotti, sest tema pikkus kokkupandult on kõigest 43 cm.

Befree GT XPRO statiiv võimaldab keerata kesksamba ka horisontaalasendisse. Sealjuures pakub ta ka lihtsaimat võimaliku moodust, kuidas pildistada maapinna kõrguselt. Statiivi sammasmehhanismi ülemisse otsa on lisatud kesksamba horisontaalsesse asendisse paigaldamiseks mõeldud punane kinnitus, mis on turvaliselt ja segamatult süsteemi sisse lukustatud, kuniks seda vaja läheb. Mehhanismi kasutamiseks tuleb esmalt keerata kesksammas lukust lahti ning samal ajal kergitada kesksammast seni, kuni punane kinnitusmehhanism sealt välja hüppab. Seejärel saab keerata samba 90-kraadi alla ning selle asendi taaskord lukustada (Vaata piltidelt). Statiivi maksimaalseks võimalikuks kõrguseks on 162cm (süsinik)/ 164cm (alumiinium) ja minimaalne pildistamiskõrgus on mõlemal versioonil 9 cm.



Statiivipea

Statiiviga kuulub komplekti ka Manfrotto 496 alumiiniumist kuulpea – kompaktne, kuid tugev ja sujuv statiivipea. 496 kuulpea on varustatud kolme eraldiseisva juhtnupuga: peamine nupp kuulpea lukustamiseks; integreeritud hõõrdetugevuse kontroll, mis tagab ideaalse tasakaalu statiivipea ja kaamera vahel ning panoraami nupp, mis liigutab kaamerat horisontaalselt, võimaldades püüda sirge horisondiga maastikufotosid. Statiivipea kannatab ka suuri raskuseid – maksimaalseks koormuseks on märgitud 10 kg. 496 statiivipea on varustatud universaalse kiirkinnitusplaadiga, mis ühildub nii RC2 kui Arca-swiss süsteemiga. Tänu sellele kiirkinnitusplaadile saab kaamera kinnitada ka enamikele Manfrotto ja teiste tootjate Arca-swiss statiivipeadele.

Manfrotto Befree GT XPRO alumiiniumist jalgadega versiooni jaehinnaks on 289€ ja kergemate süsinikkiust jalgadega eksemplari oma 429 eurot.

(310)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Manfrotto statiivikomplekt MKBFRC4GTXP-BH Befree GT XPRO
  • Manfrotto Befree GT XPRO statiiv 496 kuulpeaga
  • 4-osalised süsinikkiust jalad
  • Maksimaalne töökõrgus: 162 cm
  • Kandevõime: kuni 10 kg
  • 90° mehhanism makrofotograafiaks
509€
Manfrotto statiivikomplekt MKBFRA4GTXP-BH Befree GT XPRO Alu
  • Manfrotto Befree GT XPRO statiiv 496 kuulpeaga
  • 4-osalised alumiiniumist jalad
  • Maksimaalne töökõrgus: 164 cm
  • Kandevõime: kuni 10 kg
  • 90° mehhanism makrofotograafiaks
349€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga