Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Logitechi uued hiired töötavad ka klaasist- ning kõrgläikega pindadel

Postitas: Lauri

Tuntud arvutitarvikute tootja Logitech esitleb kahte uut juhtmevaba arvutihiirt Logitech Performance Mouse MX ning Logitech Anywhere Mouse MX. Neid ühendab omadus tulla kursori liigutamisega ühtviisi hästi toime nii tavalisel laual kui ka klaasil ja kõrgläikega pindadel.

Seoses sülearvutite suure levikuga ning klaasi ja kõrgläikega pindade laialdase kasutamisega interjöörides on tekkinud vajadus hiire järele, mis sellistel pindadel hästi hakkama saab. Tavaline laserhiir seda Logitechi väitel hästi ei suuda ning seetõttu töötas firma välja  Logitech® Darkfield Laser Tracking™ tehnoloogia.

Selle esimesed esindajad ongi eelpoolmainitud kaks hiirt. Logitech Anywhere Mouse MX on pisike, mobiilne ja hea kõikjale kaasa võtmiseks. Logitech Performance Mouse MX on täissuuruses hiir rohkemate nuppude ja võimalustega.

Arvutihiired Photopointis

Logitechi ametlik pressiteade:

Pressiteade
21. august 2009

Logitech toob turule hiired, mis töötavad ka siis, kui teised alt veavad

Logitech toob turule hiired, mis töötavad ka siis, kui teised alt veavad

Logitech Performance Mouse MX ja Logitech Anywhere Mouse MX annavad tänu Darkfield Laser Tracking tehnoloogiale võimaluse kasutada hiirt ka klaasist ja kõrgläikega pindadel

Logitech viis arvutihiire enneolematule tasemele. Logitech® Darkfield Laser Tracking™ annab võimaluse kasutada hiirt virtuaalselt igal pool, ka klaasist ja kõrgläikega pindadel. Uus tehnloloogia on saadaval Logitech® Performance Mouse MX™ ja Logitech® Anywhere Mouse MX™ hiires, et kasutajad saaksid valida täissuuruses hiire ja kompaktsema sülearvutihiire vahel.

Logitechi poolt läbi viidud uurimus näitas, et 40 protsendil inimestest on kodus mõni klaaspind. See teadmine koosmõjus sülearvutite populaarsuse kasvuga, tähendab, et inimesed liiguvad palju ringi ja puutuvad kokku mitmete erinevate pindadega nagu näiteks graniit ja lakitud puit, mis raskendavad tavalise hiire ühenduvust.

“Sülearvutid on muutunud viimase paari aasta jooksul populaarsemaks, kuna need võimaldavad suurt vabadust. Inimesed tahavad tänapäeval võimalust olla oma digitaalse maailmaga ühenduses igal ajal ja igal pool. Kahjuks ei ole praeguseni pole ükski hiir suutnud olla nii paindlik,” ütles Logitechi Baltikumi müügijuht Alo Johandi. “Ükskõik kas loed oma köögi graniitpinnal hommikusi uudiseid või tegeled kontori klaaslaual tabelitega, võid olla kindel, et tänu Logitech Darkfieldile on sinu hiir oma ülesannete kõrgusel.”

Murdes klaasist takistusi

Logitech, 1980ndate teerajaja arvutihiire arendamise alal, on entusiastlikult käivitanud peaaegu kõik suured innovatsiooni hiiretehnoloogias, olles selle laialt levinud liidese pidevaks täiustajaks inimeste ja nende digitaalsete kogemuste vahel. Logitech on alates laserühenduvusest kuni hüperkiire kerimiseni kuni ühenda-ja-unusta nano-vastuvõtjani, püüdnud leida üha rohkem võimalusi arvutikasutamise kogemuse täiustamiseks. Logitech Darkfield on kõige hilisem innovatsioon, mis annab võimaluse kasutada hiirt uutes kohtades ja uutel aegadel.

Tavaline laserühendusetehnoloogia toetub hiire sensori võimele leida pinna tekstuursed detaile. Mida rohkem ebatasasusi on pinnal, seda lihtsam on sensoril tuvastada liikumise täpseks mõõtmiseks kasutatavaid tugipunkte. Kuna kõrgläikega pinnad nagu klaas on peaaegu täielikult siledad, siis ei ole seal piisavalt detaile, mida hiire sensor saaks tuvastada.

Ühendumiseks klaasil (mis on vähemalt 4 mm paks), selle asemel, et ühenduda pinna endaga, kasutab Logitech Darkfield tumeda välja mikroskoopiat neil pindadel mikroskoopiliste osade ja mikrokriimustuste tuvastamiseks. Sarnaselt sellele, kuidas inimsilm näeb selget öist taevast, näeb hiire sensor klaasi puhtaid pindu nagu tausta, millel on heledad täpid – tolm. Seejärel hindab sensor nende täppide liikumist, tuvastamaks täpselt, kuidas on hiirt liigutatud.

Logitech Performance Mouse MX, Logitech Anywhere Mouse MX

Kuna on oluline säilitada valikuvõimalus, on see uus tehnoloogia kättesaadav nii täissuuruses hiirena kui ka kompaktsema sülearvutihiirena. Mõlemad hiired on loodud nii, et inimesel oleks kontroll oma digitaalmaailma üle. Mõlemal mudelil on hüperkiire kerimisfunktsioon, et saaksid kergesti läbi lennata pikkadest dokumentidest, ja klõpsust-klõpsuni-režiim lisab täpsust nimekirjade, fotode ja slaidšõudega tegelemisel.

Täissuuruses Logitech Performance Mouse MX hiirega saab asjad korralikult tehtud. Paremakäelistele voolitud kuju annab vajaliku mugavuse ja paindlik mikro-USB laadimissüsteem laseb laadida hiirt läbi arvuti või pistiku – ka kasutamise ajal. Tulemuslikkuse lisamiseks on hiirel neli kohandatavat pöidlanuppu, mis asetavad kõige olulisemad juhtseadmed nagu rakenduste vahetamine ja suumimine sinu sõrmede alla. Ning jõutundlik küljelt-küljele kerimine (tarkvarapõhine) – esimene asi mistahes Logitechi hiires – laseb sul veebilehtedel kiiresti navigeerida.

Tänu kompaktsusele töötab Logitech Anywhere Mouse MX kus iganes sinagi pead töötama ja reisikott kaitseb hiirt alati, kui oled liikumises. Kontuurne kuju sobib loomulikult enamikku kätesse ning pöidlaulatusse asetatud tagasi- ja edasi-nupud aitavad efektiivselt internetis surfata.

Lisaks ületamatule kursorikontrollile on mõlemal Logitechi uuel hiirel hiljuti välja tulnud Logitech® Unifying vastuvõtja. Väike juhtmeta vastuvõtja asub sülearvutis, mistõttu pole vaja seda liikumiseks lahti ühendada. Üheainsa vastuvõtja külge saad ühendada kuni viis teist sobivat Logitechi klaviatuuri ja hiirt, seal hulgas ka hiljuti välja tulnud Logitech® Keyboard K350, Logitech® Keyboard K340, Logitech® Marathon Mouse M705 ja Logitech® Wireless Mouse M505.

Hinnad ja kättesaadavus

Logitech Performance Mouse MX on USAs ja Euroopas tõenäoliselt kättesaadav alates augustist soovitusliku hinnaga €99.99. Logitech Anywhere Mouse MX on USAs ja Euroopas tõenäoliselt kättesaadav augustikuust soovitusliku hinnaga €79.99.

(475)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga